Nieuws

De dag na haar pensionering, in februari 2012, liep de 63-jarige Loes Stokman uit Lunteren voor het eerst mee met de hardloopgroep van Club Physique. Zij sloot zich aan bij Club Physique met als doel om, net als 20 jaar geleden, 10 km binnen een uur te kunnen lopen.

Dankzij de trainingen behaalde Loes dit resultaat al binnen een paar maanden en in oktober liep zij de kwart marathon van Rondje om de Koepel ruim binnen het uur! "Ik vind het erg motiverend en vooral ook gezellig om samen te trainen én het is fantastisch om door de Lunterse bossen te rennen. De Goudsberg, de Koepel en het Zandgat zijn steeds weer uitdagingen en Rondje om de Koepel is ook niet mis!" vertelt Loes enthousiast.

Naast het zelf hardlopen, begeleidt Loes ook andere lopers bij Club Physique. "Ik begeleid de lopers die de kwart marathon gaan lopen. Sommige lopers streven ernaar om een mooie tijd neer te zetten, terwijl anderen als doel hebben om de afstand wat makkelijker te kunnen uitlopen. Naast de intervaltraining op maandag doen we donderdags een langzame duurloop en op zaterdag een tempo duurloop. Ik zorg voor steeds een ander parcours, bewaak het tempo en zorg ervoor dat de groep bij elkaar blijft!"

Loes heeft zichzelf inmiddels een nieuw doel gesteld: het lopen van een halve marathon. "Ik hoop dat we na Rondje om de Koepel, op 11 oktober, verder trainen voor een loop van 15 km of 10 Engelse mijlen en dat we daarna doorgaan voor een halve marathon!"

Spannend vindt Loes het meedoen aan een loop altijd. "Het komende Rondje om de Koepel zal extra spannend zijn, omdat ik het leuk zou vinden als ook mijn loopmaatjes het er goed vanaf brengen