Nieuws
Het jaar loopt alweer bijna op zijn eind. Dit is het moment om te bekijken of u nog belasting-voordeel kunt behalen. Daarom volgen nu enkele tips en trucs om geld te besparen of te verdienen.
Benut de schenkingsvrijstelling van maximaal 100.000 euro
Als in het verleden geen gebruik is gemaakt van de mogelijkheid om maximaal 100.000 euro belastingvrij te schenken, dan is het nu misschien de tijd om dat te regelen. Voorwaarde is dat de schenking wordt gebruikt voor de aankoop of verbouwing van de eigen woning of voor de aflossing van de eigenwoningschuld en dat de ontvanger jonger is dan 40 jaar. De schenking moet nog dit jaar worden overgemaakt en gebruikt. Maar bij een verbouwing van uw eigen woning heeft u tot 2018 de tijd om de schenking te gebruiken.
Verlaag uw box 3 vermogen
Bent u van plan om grote uitgaven te doen, doe dit dan nog in 2017. Hoeveel u namelijk betaalt aan belasting over uw vermogen, hangt af van uw vermogen op 1 januari. Door uitgaven te doen in 2017 verlaagt u dit vermogen. Koopt u bijvoorbeeld nog in 2017 een auto van 25.000 euro en betaalt u deze uiterlijk 31 december? Dan scheelt dat u minimaal 200 euro in 2018.
Sluit een samenlevingscontract af
Woont u samen met uw partner, maar voldoet u niet aan de voorwaarden van het fiscaal partnerschap? Dan kan het interessant zijn om dit in 2017 alsnog te realiseren. Dit kan worden gedaan door een samenlevingscontract door de notaris te laten opstellen.
Screening testament
Wij komen bij onze cliënten vaak tegen dat testamenten niet fiscaal vriendelijk zijn. Met name bij ondernemers is het belangrijk dat de overgang van een onderneming bij overlijden goed geregeld is, maar het is ook voor particulieren van belang dat het testament voldoet aan de wensen in verband met vrijstellingen, die te benutten zijn. Besparing van belasting is in bepaalde situaties zeer goed mogelijk. Wilt u weten of u ook kunt besparen? Wij screenen graag uw testament.
Wilt u graag nog meer tips om geld te verdienen of te besparen? Of heeft u vragen over bijvoorbeeld verzekeringen, belastingen of notariële zaken? Bezoek dan het inloopspreekuur. Het eerstvolgende inloopspreekuur voor gratis advies vindt plaats op vrijdag 27 oktober van 16.00 - 17.00 uur in Het Westhoffhuis. Het spreekuur wordt aangeboden door Assurantiekantoor De Groot, Van Putten Van Apeldoorn notarissen en Onderweegs & De Groot Accountants en Adviseurs.
Henk van Voorst, Onderweegs & De Groot