Nieuws
Jorien: “Ik heb me eigenlijk van kleins af aan al bezig gehouden met milieukwesties. Ik heb me er ook op verschillende manieren voor ingezet. Ondanks de zorgen die ik me er soms over maakte, overheerste echter vaak een gevoel van onmacht, omdat de problemen zo ontzettend groot bleken te zijn, dat ik dacht: Wat kan ík hier nou eigenlijk echt aan doen? Ik denk dat veel mensen dit gevoel van onmacht wel kennen als het gaat om het oplossen van milieukwesties. Ik heb me gerealiseerd, dat verandering toch echt bij onszelf begint en dat is de aanleiding geweest voor mijn project. Ik wil zoveel mogelijk mensen over de hele wereld inspireren en laten zien, dat verandering nodig is en dat deze verandering begint bij het veranderen van onze eigen dagelijkse gewoonten. Na mijn studie psychologie (Bachelor of Science ) ben ik op reis door Zuid America in contact gekomen met mensen die mijn ideeen delen. Ik ben in Argentinië al gestart met lesgeven over milieu-issues door middel van films en presentaties en door het geven van workshops en het maken van muziek op scholen. In één woord een groot succes. Ik ben daarnaast gevraagd op verschillende lokale radiostations om mijn verhaal te doen en verschillende kranten hebben artikelen geschreven, over het succes van mijn project op scholen. Ik ben er achter gekomen dat er in Zuid America in tegenstelling tot Europa minder aandacht wordt besteed aan het milieuvraagstuk. Vandaar dat ik mijn reis in dit deel van de wereld begin.”
Het Project.
Ik ga in eerste instantie met een milieuvriendelijke bus en een mobiele bioscoop van Californië naar het zuiden van Argentinië reizen. Tijdens deze reis zal ik zo min mogelijk afval produceren. Ik wil scholen, culturele centra e.d. gaan bezoeken met het doel bewustzijn te creëren door middel van het tonen van films over milieuthema’s en het geven van workshops. Tijdens m’n reis zal ik verslag doen van de voortgang van het project en een documentaire maken van de reis. Je kunt mij volgen en mijn campagne ‘Eco Bus America’ delen via Facebook, Twitter en Instagram met de Indiegogo share tool of gewoon via mond op mond reclame.
Op welke manier kun je mij helpen?
Natuurlijk is er geld nodig om het project te financieren. Daarom ben ik een crowdfunding-actie gestart. Je kunt mij het gemakkelijkst vinden via google “Eco Bus America / Indiegogo”. Op deze website is een filmpje te zien, waarin ik in verschillende talen (Spaans, Engels en Nederlands) uitleg geef over mijn project.
Milieuvriendelijke producten
Maar er zijn meer manieren waarop je me zou kunnen helpen en deze zijn net zo waardevol als geld! Als je milieubewuste/-vriendelijke producten verkoopt of maakt van wat voor soort dan ook, dan kan ik daar reclame voor maken tijdens mijn reis. Het doneren van deze producten geeft mij de mogelijkheid deze producten te gebruiken in mijn busje en te laten zien aan anderen hoe ze werken. Daarnaast kan ik een sticker van het merk achter op de bus plakken.
Ik hoop op deze manier mijn steentje te kunnen bijdragen aan een milieuvriendelijke levenswijze. Ik hoop, dat veel mensen mijn project steunen, zodat ik mijn droom kan waarmaken. Wie mijn project wil steunen voor € 50,00 of meer, ontvangt een CD met liederen uit verschillende Zuid-Amerikaanse landen door mijzelf gezongen.