Nieuws
Heeft u kleding die u niet meer draagt en wilt u er een goede bestemming aan geven? Breng de kleding van maandag t/m zaterdag in sterke zakken naar een inzamelpunt van Kom over en help. De opbrengst is voor kinderen van arme gezinnen in Oekraïne.
 
Hieronder ziet u de inzamelpunten in uw regio:
De Klomperhoek
Klomperweg 99
6741 PE Lunteren
 
Fam. Teunissen
Vrijfsprongweg 7
6733 JH Wekerom
 
De goede en draagbare kleding die men inlevert, wordt verkocht. Met de opbrengst kunnen arme gezinnen met kinderen financieel worden ondersteund. Vanwege de oorlog zijn er nog meer gezinnen in Oost- en West-Oekraïne in grote problemen gekomen.
Via lokale kerkelijke gemeenten ontvangen ouders een bijdrage van € 35,00 tot € 40,00 per maand voor eten en verwarming, schoolspullen en medische zorg, maar ook pastorale begeleiding en traumabegeleiding.
 
De kleding zelf getransporteerd naar landen als Moldavië en Bulgarije, hier word het hergebruikt en verkocht in tweedehandswinkels, zodat mensen voor weinig geld passende kleding kunnen kopen.
Op die manier heeft uw tweedehandskleding een driedubbele opbrengst: voor ontwikkelingsprojecten, voor werkgelegenheid en voor hergebruik.
 
Meer informatie: www.komoverenhelp.nl/kleding of neem een folder mee bij het inzamelpunt.