Nieuws
Op 21 april mocht ik met de kindernevendienst van de Maranathakerk mee naar de kwekerij en imker Happy Bee in Ederveen. Daar heb ik heel veel geleerd over bijen. Bijen zijn heel bijzondere dieren en noodzakelijk voor het voedsel dat wij iedere dag eten. Ik vond het zo interessant dat ik mij aangesloten heb bij de Oerrr Bijenbrigade. De bijen worden met uitsterven bedreigd! We moeten de bijen helpen! In een wilde tuin voelen bijen zich veel meer thuis dan in een keurig onderhouden tuin.
Bijen 
Ik vraag alle kinderen van Lunteren: laat je ouders minder gras maaien, minder schoffelen en minder snoeien. Of vraag of je een stukje van jullie tuin zelf mag laten verwilderen tot een stoere tuin. Laat alles lekker door elkaar groeien, plant verschillende bloemen, laat het onkruid lekker zijn gang gaan. En hoe meer bloemen, hoe beter!
 
Hier zijn bijen dol op: Bijen houden van krokussen en bloeiende wilgen, of lindebomen. Maar ook van kruiden zoals rozemarijn, salie, tijm en bieslook. De vlinderstruik en de klokjesplanten zijn ook favoriet bij de bij. Plant ze lekker door elkaar, dan kan de bij haar werk doen en komt onze voedselvoorziening niet in gevaar!
 
Hannah Boels (8 jaar) uit De Valk