Nieuws
Kleinere blikjes frisdrank leiden tot minder suiker-inname. Daarom zijn bij ‘PLUS van Rinsum’ de 330 ml. blikjes frisdrank sinds maandag 30 april vervangen voor blikjes van 250 ml. Het schap van alle niet-alcoholische koude dranken wordt opnieuw ingericht en de ‘Weet wat je drinkt’-caloriemeter bij frisdranken wordt uitgebreid naar vruchtensappen en siropen.
PLUS_van_Rinsum_helpt_consument 
Suikerhoudende dranken en frisdranken liggen al langer onder vuur door de impact ervan op onze gezondheid. ‘PLUS van Rinsum’ vindt het belangrijk om consumenten te helpen hierbij bewuste keuzes te maken. De keuze voor kleinere verpakkingen voor frisdranken geldt zowel voor de nieuwe PLUS Huismerk blikjes als voor A-merken, First Choice en op termijn ook voor OK€.
 
Nieuwe schapindeling maakt gezonder kiezen makkelijk
Naast het verkleinen van de verpakkingen deelt PLUS van Rinsum ook het schap van alle niet-alcoholische koude dranken opnieuw in. Hiermee wil de supermarkt het maken van een bewuste keuze stimuleren. Zo komt er bijvoorbeeld meer ruimte op het schap voor water en water met een smaakje. Deze gezonde producten komen bij elkaar te staan. Voor de frisdranken geldt dat ‘PLUS van Rinsum’ in de presentatie start met de zero en light varianten. 
 
‘Weet wat je drinkt’-caloriemeter uitgebreid naar vruchtensappen en siropen
Met de caloriemeter kunnen consumenten op het schap zien hoeveel calorieën de drankjes per glas bevatten. De caloriemeter - die al twee jaar wordt toegepast bij de frisdranken - wordt uitgebreid naar vruchtensappen, siropen en kidsverpakkingen. Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van de consumenten die regelmatig bij boodschappen doet bij een PLUS supermarkt, het aantal calorieën per product meeweegt in de aankoopbeslissing. Er zijn meer van deze ‘gezondheidsmeters’ bij PLUS Plus van Rinsum supermarkten te vinden, namelijk een vezelmeter bij brood en een suikermeter bij ontbijtgranen. Op deze manier worden consumenten geholpen om bewuster te kiezen.