Nieuws
Onlangs heeft de gemeente Ede een pilot opgestart om bewoners initiatieven te stimuleren. Via de website ederveendoet.nl kunnen initiatiefnemers een project aanmaken met als doel om de straat of buurt nog mooier, leuker of beter te maken. Hierdoor wordt de leef kwaliteit in de directe omgeving sterk verbeterd. Alle bewoners ontvangen twee keer een waarde cheque ter waarde van € 7,50 die vervolgens aan één van de initiatieven kan worden gedoneerd.
actie_Ederveen_Doet_en_Bassa 
Enkele enthousiaste buurtbewoners van de Leesonweg in Ederveen hebben in het kader van de actie Ederveen Doet het initiatief ‘grasmaaier voor de Leesonweg’ aangemaakt. Dit initiatief was een succes, want reeds binnen enkele dagen was het volledige streefbedrag gedoneerd en werd het bedrag vrijwel gelijk door de gemeente Ede uitgekeerd.
Met behulp van sponsoring door Bassa Tuin en Gereedschappen uit Lunteren was het vervolgens mogelijk om een nette tweedehands grasmaaier aan te schaffen. Door deze actie blijft het gras van het hofje aan de Leesonweg in Ederveen voortaan keurig onderhouden!