Nieuws
Het dak van dorpshuis De Zicht in Ederveen is een uitstekende plek voor 120 zonnepanelen. Dat vindt het bestuur van stichting De Zicht. Net als de gemeente Ede, eigenaar van het dorpshuis. De zonnepanelen zorgen voor een lagere energierekening. Zonne-energie is bovendien milieuvriendelijk. Burgemeester Cees van der Knaap neemt de zonnepanelen woensdag 21 oktober officieel in gebruik.
 
Opbrengst
De stichting van het dorpshuis betaalde de aanschaf en plaatsing van de zonnepanelen zelf. De opbrengst van de zonnepanelen is dan ook voor de stichting. Daarmee dragen de zonnepanelen ook bij aan de financiën van het dorpshuis.
 
Duurzame energie
“Zonnepanelen passen bij het beleid van de gemeente Ede om meer duurzame energie te gebruiken”, zegt wethouder duurzaamheid Leon Meijer. “Dit doen we onder meer door de daken van gemeentelijke gebouwen beschikbaar te stellen voor zonnepanelen. Dorpshuis De Zicht is een prachtig voorbeeld. Andere voorbeelden zijn de daken van de brandweerkazerne en de Gemeentewerf in Ede. Ook daar zijn acties om ze te voorzien van zonnepanelen.”
 
Plaatsing
De zonnepanelen op De Zicht zijn vorige maand geplaatst door Van Egdom Automation bv, een lokaal bedrijf uit Ede.
 
 
 
 
Noot voor de redactie:
De zonnepanelen worden woensdagmiddag 21 oktober om 16.00 uur officieel in gebruik genomen door burgemeester Cees van der Knaap. Dit gebeurt in het Dorpshuis De Zicht, Marktplein 10, 6744 WJ Ederveen. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.
 
 
Nadere informatie bij afdeling communicatie, telefoonnummer (0318) 68 01 20.