Nieuws

Wuf van Ginkel stapte vanavond tevreden uit de GINAF rallytruck.

De 45-jarige Edervener stuurde de truck van GINAF Rally Power naar een dertiende plaats in de etappe naar Iquique. ,,We hebben weinig problemen gehad. Het was een mooie rit. Het eerste deel, zeg maar zo’n 250 kilometer, was wel erg zwaar. In het laatste deel kwamen de duinen. Dat is een mooi terrein om te rijden. Ja, ik ben tevreden,” aldus Wuf van Ginkel in een telefonische reactie vanuit het bivak in Chili.

Prima_samenwerking_in_de_duinen

De truck van Wuf kwam overigens niet gheel onbeschadigd aan het in het bivak. ,,De voorkant en de lampen zijn beschadigd door de vele afstapjes die we moesten maken. Dat zijn diepe kuilen waar je met de cabine de grond raakt.”

Over het het verloop van de etappe was Wuf verder goed te spreken. ,,Na het eerste deel met veel rivierbeddingen sloten we af in de duinen.” Volgens de kopman van GINAF Rally Power voelde de formatie zich daar goed in haar element. ,,We hebben het samen goed gedaan. Het rijden in de duinen gaat steeds beter. Hugo en Bert hebben goed genavigeerd en meegekeken. Je moet het samen doen in de duinen en dat is goed gelukt. Ook het bandenaflaatsysteem werkte prima.”

Bron: GRP 14 jan 2014