Nieuws

Vanwege het tienjarige bestaan en de verhuizing naar het bedrijventerrein De Stroet hield Siebelink MachinesBV onlangs een open dag.
Het begon aan de Fransesteeg, een zandweg, halverwege Ede. Daar startte Jan Siebelink met Siebelink Machines, dat een snelle vlucht doormaakte.
De splitsing naar twee bedrijven, Sieplo BV en Siebelink Machines BV, volgde. Dit jaar dan de verhuizing naar De Stroet.
Jan is blij met de keuze, met name dat het pand op een uitstekende zichtlocatie staat.

Siebelink_Machines_BV

De start was met de verkoop van minishovels. Van het één rolde Jan Siebelink in het ander. Met name de kalverensector bood kansen. De bakens werden voor een deel verzet en er ontstonden twee bedrijven.
Siebelink Machines BV bleef bij de basis, richt zich op de verkoop en service van nieuwe en gebruikte minishovels en voersystemen aan de eindgebruiker.
In 2008 volgde de eerst grote stap, Sieplo BV ontstond. Het produceert en verkoopt innovatieve voersystemen voor de kalverenhouderij en levert deze via dealers in binnen en buitenland.
In 2009 werden de eerste eigen mengwagens voor de kalverensector gemaakt. Een ontwikkeling die een grote vlucht zou gaan nemen.
Jan hierover: “De kalverensector ontwikkelt zich heel snel. Met Sieplo BV kunnen we hierop snel inspelen. Flexibiliteit en luisteren naar de wensen van de klanten zijn onze sterke punten. Je moet de signalen uit de markt opvangen en kijken wat je ermee kunt. Door flexibel te zijn groeien wij.”

Siebelink_Machines_BV_1

Deze groei belemmerde het bedrijf aan de Fransesteeg. Alles werd daar in één ruimte gedaan. Niet echt de ideale situatie.
Uitbreiding bood zich aan op De Stroet. Op de hoek van de Postweg, goed bereikbaar vanaf de naast gelegen A30, werd het nieuwe pand betrokken. Opslag, montage en het lassen kregen er hun eigen ruimte. Daarnaast was er voldoende ruimte voor de presentatie van producten.
De medewerkers van de ontwerpafdeling en administratie kregen eigen kantoren. “Vergeet niet dat we de klant er goed kunnen ontvangen. Goed bereikbaar voor de klant, maar nog belangrijker: een ruime werkplaats waar we optimale service kunnen verlenen en waarin de productie beter en efficiënter kan plaatsvinden. Kortom, we bevinden ons nu op een toegankelijke en ruime locatie, grenzend aan het buitengebied waar onze klanten zich bevinden.”

Deze klanten komen uit geheel Europa. Frankrijk, Italië, Duitsland, België zijn momenteel, naast Nederland, de belangrijkste afzetgebieden.
Nog even over de huidige locatie.
“Hier zitten we weer te midden van onze roots, tussen de boeren. Daar willen we bewust feeling mee houden”, aldus Jan.

SIEPLO BV / Siebelink Machines BV
De Stroet 2, 6741PT Lunteren