De kaasboer
Er werd pas aan de deur aangebeld. Toen ik open deed stond er een man voor de deur die zich voorstelde als “de kaasboer”. Ik had al wel eens een wagen met aanhanger in de straat zien staan maar had de beste man nog nooit eerder gezien.

Hij vertelde dat hij diverse soorten kaas had. Stolwijker, Gouda, Edammer en vroeg me of ik een stukje wilde kopen. Ik had daar niet zoveel zin in. Want als je wat aan de deur koopt komt hij elke week weer terug en je voelt je dan verplicht om toch wat te kopen ook al heb je helemaal niets nodig.

We hebben hier al een kaasboer. Die zit op de Postweg. Die heeft kaas die wereldkampioen is. Remeker kaas. Nou daar had hij nog nooit van gehoord. Ik zei, dus ik haal m’n kaas daar. Hij vroeg waar Remeker zat. Ik legde dus uit dat je de Postweg moest volgen. Onder de A30 door, bocht naar rechts, bocht naar links en dan de eerste boerderij rechts. Hij zou er eens gaan kijken.

Remeker kaas is verschrikkelijk lekker, daar doen ze erg hun best voor. Niet alleen door de kaas te maken, maar ook door te zorgen voor een mooie wei met sappig gras en allerhande kruiden. Het echte werk wordt natuurlijk gedaan door de dames. Een hele kudde Jersey koeien. de koeien hard aan het werkDie geven vette melk en daar wordt de kaas weer lekkerder van.

Kijk op www.remeker.nl of ga er eens kijken.

Eet smakelijk!