Zomerexpositie De Koepel in teken Lunterse Krant

LUNTEREN – Met een: Jullie bekijken het maar!, opende Lunterse Krant medewerker van het eerste uur, Henk de Rooy, de zomerexpositie in De Koepel. Hierin staat de Lunterse Krant centraal. Zaterdagmiddag was er een informele openingsbijeenkomst, waarbij het belang en de positie van de Lunterse Krant werd gememoreerd. Een krant, die we al sinds 22 januari 2000, met elkaar maken!

QR-codes

Deze zomerexpositie bevindt zich op de eerste twee etages van De Koepel. Deze wordt vormgegeven door de Lunterse Krant, die haar veelzijdigheid in de berichtgeving laat zien. Dit wordt gedaan aan de hand van een serie voorpagina’s die voorzien zijn van een QR-code. Hierachter bevindt zich een korte tekst met betrekking op de desbetreffende plaats.

Wereldgebeurtenissen als de aanval op de Twin Towers in Amerika en de komst van de Euro worden achter de QR-code verwoord. De hoofdmoot van de expositie betreft het lokale nieuws, waarmee de Lunterse Krant een geheel eigen positie heeft verworven in het regionale medialand.

Een mooi voorbeeld hierin is de berichtgeving rondom de realisatie van de afsluiting van de Dorpsstraat en de komst van de rondweg. 

De Lunterse Krant had in haar eerste jaar hiermee een primeur van formaat. Kranten als De Gelderlander, Barneveldse Krant en Ede Stad visten toen glorieus achter het net.

Geuzennamen

Koepelbeheerder Gertjan luidde de middag in met: “Wanneer ze het hebben over de Lunterse Krant hebben ze het over het Lunterse Suffertje. Dat vinden ze op de redactie niet leuk.”

Henk de Rooy pareerde zijn woorden met: “Dan moet ik je toch corrigeren Gertjan, want we zijn trots op benamingen als deze. Het zijn Geuzenamen! Want hier in de omgeving was het gebruikelijk bijnamen te geven, zodat men wist over wie je het had. Zo is het ook met de Lunterse Krant. 

Daarmee wordt het onderscheidend vermogen van de krant aangegeven, ten aanzien van de regionale media. De lezers van de Lunterse Krant identificeren zich met hun krant. En dat is iets om trots op te zijn!”

Lees hier de online krant van deze week.