Succesvolle kinderspeurtocht in de Week van de Stenen Winkel Lunteren

LUNTEREN – In de Week van de Stenen Winkel (13 t/m 18 mei) stonden de fysieke winkels centraal. In Lunteren leidde een speurtocht van de middenstandvereniging langs de winkels in Lunteren. Hier deden kinderen en hun moeders/vaders massaal aan mee. “Ik heb nog nooit zoveel kinderen in het dorp gezien”, aldus een van de deelnemende winkeliers. Het mooie weer van de betreffende woensdag zal hieraan zeker debet zijn geweest.

De speurtocht leidde door het winkelgedeelte van Lunteren en liet de deelnemers kennis maken met de diversiteit van het Lunterse winkelbestand. Deze verscheidenheid aan winkels en de kennismaking ermee maakt dat het in Lunteren prettig winkelen is.

Dit is tegelijkertijd de opzet van de Week van de Stenen Winkel. Kennismaken met wat Lunteren te bieden heeft, want fysieke winkels en het doen van de boodschappen in het eigen dorp houdt de woonomgeving leefbaar. Hierop speelde de speurtocht van de Lunterse middenstand op in. Deze leidde langs de vele winkels in het winkelcentrum van Lunteren. Voorafgaand aan de actieweek werden de Lunterse scholen benaderd, waarbij onder meer het belang van winkels in het dorp werd uitgelegd aan de kinderen.

Uiteindelijk waren alle deelnemers van de speurtocht winnaar. Bij de groenteman kregen zij een appel en iets lekkers bij de bakker, de hoofdprijs was een ijsje bij Portofino.

Lees hier de online krant van deze week.