Open zomeravond Zorgboerderij Eck-stra en Vera van Eck

Op vrijdag 7 juni van 14.30 – 21.00 uur is de open dag van Zorgboerderij Eck-stra en Vera van Eck. Het wordt een middag en avond vol met leuke activiteiten!

Er is voor iedereen wat te beleven: een stormbaan, een speurtocht, sport- en spelactiviteiten in de sportzaal, knuffelen met konijnen en opdrachten doen in het technieklab. Ook is er een markt met verschillende soorten kraampjes onder andere voor goede doelen, een kleine kleedjesmarkt en kraampjes met hapjes en drankjes. Uiteraard zijn de eigenaren en begeleiders van Zorgboerderij Eck-stra aanwezig met Vera van Eck. Zij willen graag vertellen en laten zien wat zij doen.

Op Zorgboerderij Eck-stra komen veel kinderen die wat extra begeleiding nodig hebben. Deze kinderen komen na schooltijd, op een vrije morgen of middag of op zaterdag op de boerderij. Ook komen er kinderen die niet of minder naar school gaan op de zorgboerderij. Door met elkaar allerlei activiteiten te doen, te spelen en te leren tijdens thema-momenten wordt er gewerkt aan het vergroten van sociaal en emotionele vaardigheden. Er is ook mogelijkheid voor individuele begeleiding of psychomotorische therapie.

Op de boerderij wordt ook dagopvang geboden voor jongeren en volwassenen. Door de omgang met de dieren, het werken in de tuin en de natuurlijke omgeving is Zorgboerderij Eck-stra een plek waar mensen tot rust kunnen komen, werkervaring op kunnen doen of een zinvolle dagbesteding kunnen hebben.

Vera van Eck biedt ouderbegeleiding, individuele begeleiding en contextuele hulpverlening aan. Als het niet goed gaat met een kind, kan dat ingrijpend zijn voor ouders en het hele gezin. Tijdens de ouderbegeleiding wordt er samen gekeken wat helpend is. Thema’s die vaak voorbij komen zijn: vragen over opvoeding en leren omgaan met een kind dat ‘anders’ is en meedenken wat brussen nodig hebben. Ook omgaan met familie, stress en verwachtingen kunnen onderwerpen zijn.

Altijd al nieuwsgierig geweest hoe het eruit ziet op een zorgboerderij? Bent u op zoek naar passende zorg voor u en/of uw kind? Ben je een zorgprofessional en wil je graag met ons kennismaken? Van harte welkom! De open zomeravond is op vrijdag 7 juni van 14.30-20.30 uur, Scharrenburgersteeg 16 in Lunteren. Kijk voor meer informatie: eck-stra.nl of veravaneck.nl

Lees hier de online krant van deze week.