Open training voor nieuw g-team V.V. Lunteren

LUNTEREN – Op donderdag 20 juni organiseert V.V. Lunteren een vrije inloop voor voetballiefhebbers met een beperking. Het initiatief is opgezet door speler van het eerste elftal, Guido van Donkelaar en voorzitter Herbert van Wagensveld.

“Ik was bij Herbert van Wagensveld en toen hadden we het erover dat er nog nooit een g-team bij V.V. Lunteren is geweest. Terwijl er de afgelopen jaren wel meerdere initiatieven zoals Walking Football zijn opgericht en een g-team zou daar mooi op aansluiten,” vertelt Guido van Donkelaar over het ontstaan. “Ik ben toen gaan flyeren en online gaan kijken of er vraag naar was. Daaruit kwamen we al op een aantal dat we het zouden kunnen realiseren. Maar hoe meer hoe beter. Dus daarom houden we een open-training waarnaar iedereen mag komen,” vervolgt hij.

Ondanks dat de grote overeenkomsten, kent het g-voetbal wel een aantal aanpassingen. Het veld is kleiner en er zijn minders spelers per team is. Maar in de basis heeft het hetzelfde doel als regulier voetbal. Door zij geruime ervaring in de zorg en voetbal weet Guido hoe hij met de doelgroep moet omgaan. 

“Ik wil met de mensen die zich uiteindelijk aanmelden en hun persoonlijk begeleider een intake doen. Om te kijken wat diegene nodig heeft om een leuk traject bij V.V. Lunteren te hebben,” vertelt Guido.

Want naast dat het doel is om plezier te maken heeft voetbal volgens Guido ook een pedagogische functie. Zo komen er op het veld situaties voor, die in het gewone leven ook spelen. Zoals teleurstelling en frustratie maar ook omgaan met succes en elkaar.

Ben jij benieuwd naar de open training op donderdag 20 juni? Meld je dan aan via facebook.com/vvlunteren of stuur een appje naar Guido (06 55698339) 

Het programma begint om 18.30 uur en eindigt rond 19.30 uur. Er zijn twee aparte kleedkamers beschikbaar voor mannen en vrouwen. Wel moet je je eigen sportkleding en voetbalschoenen meenemen. De locatie is Sportpark De Womshoef in Lunteren.

Lees hier de online krant van deze week.