Open Imkerijdagen Imkers Ederveen e.o.

REGIO – De imkers van Ederveen en omstreken zetten de deuren van hun bijenstallen open op DV zaterdag 13 juli tussen 10:00 en 16:00 uur. Iedereen is van harte welkom om alles te vragen over het wel en wee van de honingbijen.

Imkers Ederveen e.o. hebben een drietal bijenstanden in eigen beheer. Maar ook individuele imkers met een bijenstal heten u van harte welkom.

Bijenstal Makandra

Zorgboerderij Makandra is een biologische Zorgboerderij in de gemeente Ede met een antroposofisch karakter. Makandra biedt op haar biologisch-dynamische boerderij mensen de mogelijkheid om in een beschutte werkomgeving zinvol bezig te zijn en om zo hun verdere levensweg te vinden. Ook de zorgboerderij heeft deze dag een open dag. U slaat dus twee bijen….ehh vliegen in een klap!

Onze bijenstal bij zorgboerderij Makandra kunt u vinden op Kalverkamp 1 te Ede.

Bijenstal Celtic Fields

De bijenstal bij Celtic Fields vindt u aan de Vijfsprongweg in Lunteren bij de Goudsberg. Naast de boerderij en de raatakkers kun je tijdens je bezoek aan de Celtic Fields ook genieten van de omgeving op het uitzichtplatform en een lunchpauze aan het picknickbankje. Kom je met de auto? Dan kun je vlakblij de Celtics Fields parkeren.

Bijenstand Landgoed Klein Bylaer

Op Landgoed Klein Bylaer bevindt zich een kleine bijenstal verborgen langs een wandelpad. Het is niet eenvoudig deze bijenstal te vinden. Toch is een wandeling echt de moeite waard op dit landgoed en zij bevelen deze wandelroute dan ook van harte aan! De route is slechts 3 kilometer. U kunt de standaard bordjes van rode route volgen. Start van de wandelroute is bij parkeerplaats aan de Kallenbroekerweg Tegenover nr. 182 te Barneveld

Gratis potje honing

Als u op Landgoed Klein Bylaer langs de bijenstal komt en een foto maakt van uzelf met de bijenstal kunt u deze opsturen naar Imkers Ederveen e.o. U wint dan 1 potje honing! Opsturen naar: info@imkers-ederveen.nl

Imkers Jan en Frank beheren de bijenstal van Dierenkampje Dragonder in Veenendaal Het adres is Gersteveld 29B. Ook daar bent u van harte welkom!

Cursus imkeren

Bent u enthousiast geworden om zelf eens bijen te gaan houden? Imkers Ederveen geeft al jaren de cursus bijenteelt voor beginners maar ook voor gevorderden. Ook kunt u hier terecht voor een speciale drachtplanten cursus. Welke planten zijn nu aantrekkelijk voor bijen? Een overzicht van het cursusaanbod van Imkers Ederveen e.o. vindt u op de website van de vereniging: www.imkers-ederveen.nl

Lees hier de online krant van deze week.