Open dag Autobedrijf Roseboom in Lunteren

LUNTEREN – Nadat Gerard Roseboom in 1989 in de schuur van zijn ouders een autobedrijf begon, is het bedrijf meerdere keren verhuisd.  Zo’n dertig jaar later brachten, zijn zoon en broertje, de huidige eigenaren, het bedrijf weer terug naar zijn geboortegrond. Nu alles tiptop in orde is, willen Gerwald (31) en zijn oom Bertjan (34) het bedrijf op 8 juni openstellen voor klanten en geïnteresseerden.

Toen de destijds 19-jarige Gerard een zwaar ongeluk kreeg, veranderde alles en belandde hij tijdelijk in een rolstoel. Dit zorgde voor een handicap waardoor hij niet makkelijk zijn droomberoep als automonteur kon uitoefenen. Vastberaden om toch zijn passie na te volgen startte hij een autobedrijf in de garage van zijn ouders.

In de daaropvolgende jaren groeide het bedrijf en werd in 1994 de overstap naar bedrijventerrein De Stroet gemaakt.

Omdat Bertjan en Gerwald dezelfde passie voor auto’s deelden, besloten zij zich op de kleinere vierwielers te richten. In eerste instantie door het importeren van quads en later in 2015 kwamen daar brommobielen en de modellen C1, 107/108, Aygo van Citroën, Peugeot en Toyota waar ze nog steeds in gespecialiseerd zijn. “Van Aixam zijn we zelfs officiële dealer,” vertelt Gerwald, die deze afdeling onder zijn hoede heeft. “Dit houdt in dat we enkel reparaties en verkoop van dit merk doen,” vervolgt hij.

Toen Gerard in 2017 zijn bedrijf in de verkoop zette, kregen Bertjan en Gerwald  de eerste keus. Zij waren beiden enthousiast en maakte de sprong in het diepe. Hierdoor werden de werkzaamheden samengevoegd en sinds die tijd kunnen alle merken auto’s bij ons terecht voor APK, onderhoud en reparatie. Mooi is dat Gerard, nadat hij ook z’n schadebedrijf had verkocht, nog halve dagen bij ons werkzaam is, naast de tijd die hij besteed aan het evangeliseren.

Door een aflopend huurcontract waren de twee noodgedwongen om het pand op De Stroet te verlaten. “We zaten toen wel met een probleem, want als garagebedrijf ben je wel plaatsgebonden. Je klantenkring verhuist niet zomaar mee als je naar andere plaats gaat,” vertelt Gerwald. Hierdoor wilden zij graag in Lunteren blijven, maar ze konden niet op de uitbreiding van De Stroet wachten. “We zijn dankbaar dat onze (groot)ouders ons de mogelijkheid boden om hun grond te kopen en  op de plek waar het autobedrijf ooit startte, een nieuw pand te bouwen. Fijn dat ook de gemeente Ede met ons mee wilden denken.  Nadat in 2019 de eerste aanvragen zijn ingediend, konden we 2021 beginnen met de bouw. In de tussentijd hebben we samen met ons personeel vaak nagedacht over wat een praktische indeling zou zijn. We vonden het prettig om de bouw grotendeels te laten uitvoeren door klanten van ons bedrijf, waarin Top’s Bouwbedrijf uit Harskamp de regie nam. Hierdoor waren er korte lijntjes en konden we in overleg ook veel werkzaamheden zelf uitvoeren. Vaak werden we geholpen door familie. (O)pa Roseboom was elke dag op de bouw te vinden en samen met (o)ma genieten ze nog dagelijks van de reuring van het autobedrijf.

Er is veel werk verzet en in mei 2022 kon het pand in gebruik worden genomen. Daarna moesten er nog veel puntjes op de i worden gezet, maar nu alles is afgerond willen we graag ons pand aan onze klanten en belangstellenden laten zien.

Toe aan een nieuwe uitdaging? In ons nieuwe bedrijfspand is er ook plaats voor een nieuwe monteur. Deze open dag is uitermate geschikt om de sfeer van ons bedrijf te proeven.

“We zijn vooral heel dankbaar dat  het nieuwe pand gerealiseerd kon worden” sluiten Bertjan en Gerwald af.

Lees hier de online krant van deze week.