Nieuwe maatregelen? Tijd om er tussenuit te gaan!

Allereerst, hier wordt natuurlijk niet mee bedoeld dat je de benen moet nemen omdat er nieuwe maatregelen zijn en ergens anders gaat liggen bakken in de zon. Het enige wat ermee wordt bedoeld, is dat het na al dit gepingpong met maatregelen en de emotionele achtbaan die het voor sommige mensen is geworden met allerlei toezeggingen en beloftes die helaas niet waar werden gemaakt, het goed is om even daadwerkelijk te ontspannen. Het is natuurlijk niet aan te raden om nu erop uit te gaan naar een tropisch oord, zowel uit het oogpunt van mogelijke risicos en beperkingen, als uit een moreel oogpunt. Er is echter niets op tegen om een huisje met sauna en jacuzzi te huren in eigen land.

Is dat mogelijk?

Ja, dit is uiteraard een mogelijkheid. Mensen onderschatten vaak wat Nederland te bieden heeft en neigen naar verre landen en tropische bestemmingen. Daar is overigens niets mis mee, maar het is zonde om niet te profiteren van de vele waardevolle dingen die je eigen land je te bieden heeft. Immers werk je het hele jaar door, niet alleen om jezelf en je familie te onderhouden, maar ook het land waar je in woont natuurlijk. Hoewel belasting afdragen helaas niet een vrijwillige kwestie is, is dit toch je bijdrage aan alle voorzieningen en dergelijke.

Wil je toch per se weg?

Als je toch per se je dagelijkse omgeving wilt verlaten, is het aan te raden om niet verder te gaan dan Nederland. Als je een poosje richting het Noorden blijft rijden, kom je op een gegeven moment aan bij een veerboot die je wegbrengt naar de verre, tropische en exotische oer-Hollandse Waddeneilanden. Niets mooier dan Hollandse glorie natuurlijk. Zo vind je op Ameland huisje boompje beestje. Alleen is dit wel een huurhuisje met sauna en jacuzzi en neem je je eigen beestje mee.

Ongekende luxe

Veel mensen verwachten bij dergelijke uitstapjes of dergelijke bestemmingen dat het niet veel voor zal stellen, immers bekijkt iedereen het als Nederlander en niet als toerist. Als je dat een keertje doet, zie je een hele andere kant van Nederland. Zonder de cliché toeristische bestemmingen en bezienswaardigheden in Nederland in acht nemen, is er meer dan je ooit zou verwachten wat je in Nederland kunt doen en bezoeken.

Strippenkaart bestemmingen

Als dat nog niet genoeg is, kun je ervoor kiezen om een checklist te maken met bestemmingen in Nederland die je kunt bezoeken. Of een strippenkaart. Als je eenmaal uitgekeken bent op Ameland, kun je er een Terschelling huisjeboompje beestje tour van maken. Overigens is het dan niet nodig om het huisje, boompje en beestje van Ameland mee te nemen, maar heeft Terschelling al een huisje met sauna en jacuzzi klaar staan voor je. Ze hebben nog net niet de bubbels al aangezet, maar verder is alles klaar. Veiligheid staat ook hoog in het vondel, dus alle maatregelen die gelden, worden goed nageleefd, zodat je vakantie gaat zoals het hoort en je niet een beestje mee terug neemt.