Lunterse Krant centraal in zomerexpositie De Koepel

LUNTEREN – De zomerexpositie in uitzichttoren De Koepel is dit jaar gewijd aan de Lunterse Krant. Sinds 2000 heeft de krant gestaag haar plaats veroverd in de Lunterse samenleving en in de dorpen en buurtschappen daarbuiten. Tijd dus om uit de schaduw en in het voetlicht te treden.

Deze zomerexpositie wordt gecombineerd met het keramiek van Merrit Keramiek.

Onder de expositietitel ‘Het toen nu bekeken’ wordt een beeld geschetst van hoe de Lunterse Krant haar (voorpagina) nieuws bracht. De expositie is opgebouwd met voorpagina’s uit de achterliggende jaren. Voor de trouwe lezer zijn deze zeker herkenbaar, denk alleen al aan de beroemde voorplaten van de kerstedities uit het verleden. Deze werden speciaal ontworpen voor de krant door Anneke van Brummelen.

Hiermee nam de Lunterse Krant een unieke positie in tussen de andere huis-aan-huis bladen in de regio. 

Kom er effe bijzitten

Middels een QR-code kunnen bezoekers kennismaken met de dorpen en buurtschappen en één woonwijk uit het verspreidingsgebied van de krant. Door de gehele expositie heen wordt gebruikgemaakt van de QR-code die het (korte) verhaal achter de presentatie verhaald. 

Een leuk tafereel is op de eerste verdieping te vinden. Van oorsprong, tot aan de corona periode, is de krant altijd een zaterdagochtend uitgave geweest. Op deze ochtend kwam of was de krant in de bus en werd aan de koffietafel het nieuws beoordeeld.

Met ‘kom er effe bijzitten’ worden bezoekers uitgenodigd voor een kennismaking met de Lunterse Krant. Op de tweede verdieping kunt u voor een moment aanschuiven bij Lunterse Krant medewerker Henk de Rooy. Elke woensdagmiddag is hij daar te vinden om het verhaal van die middag op te tekenen. 

Gedurende de expositie (van 29 juni t/m de herfstvakantie) kan men zijn bevindingen teruglezen in de Lunterse Krant in de gelijknamige rubriek: kom er effe bijzitten.

De opening van de expositie vindt zaterdag 29 juni plaats, om 15.00 uur. Voor een hap en een slok wordt gezorgd.

Openingstijden De Koepel: de gehele week (behalve maandag) open van 13.00-17.00 uur.  Entree: vanaf 13 jaar: 2 euro – 6 t/m 12 jaar: 1 euro – 0 t/m 5 jaar: gratis. 

Vrienden van het Luntersche Buurtbosch kunnen gratis De Koepel bezoeken op vertoon van hun lidmaatschapskaart.

Lees hier de online krant van deze week.