Lunteraan Rob Keijman begint LEV Makelaardij

REGIO – Sinds deze maand is Lunteren een makelaar rijker. Samen met de Edese Vera Brouwer begint Lunteraan Rob Keijman LEV Makelaardij. De eerste drie letters staan voor de plaatsen Lunteren, Ede en Veenendaal en worden uitgesproken als ‘lef’.

Vera en Rob, beiden in de vijftig, hebben een lange staat van dienst. Vera begeeft zich al meer dan dertig jaar in de makelaarswereld in de Gelderse Vallei. Met deze ervaring doorziet zij markttrends en weet zij uitstekend advies te geven. Rob, een geboren Wageninger en zelfbenoemd import-Lunteraan die inmiddels 28 jaar in het dorp woont en zeven jaar geleden is neergestreken in woonboerderij De Ketel aan de voet van de Goudsberg t.h.v. de Meulunterseweg, weet hoe mooi het hier wonen is.

Rob heeft als financiële man alle bedrijfslagen gezien, maar zijn hart ligt toch bij particulieren en het midden- en kleinbedrijf. “Wij willen graag met de voeten in de klei staan en eerlijk en open advies geven,” vertelt Rob over zijn drijfveer. “Ik ken veel panden uit de omgeving goed en houd al meer dan 25 jaar de waardeontwikkeling bij. Maar wij willen vooral mensen ontzorgen, vanaf de eerste kop koffie tot aan de notaris,” vervolgt hij.

Om daad bij woord te voegen, vertelt Rob dat hij zijn kantoor aan huis openstelt om klanten te ontmoeten. “Wij communiceren graag op een vertrouwde plek. Dat kan op kantoor zijn in Ede, maar ook hier in woonboerderij De Ketel of gewoon bij de mensen aan de keukentafel,” vertelt Rob, die de nadruk legt op het persoonlijke. Ook voor de potentiële kopers willen zij tijd vrijmaken. “Soms heb je wel vijftien tot twintig bezichtigingen per woning, wij zullen dan nooit nee zeggen. Desnoods maak ik twee extra dagen vrij, want de laatste kan net zo goed de juiste koper zijn.”

Rob en Vera realiseren zich heel goed dat een huis kopen of verkopen een emotionele beslissing is en dat de meeste mensen niet over één nacht ijs gaan. Zij doen er dan ook alles aan om mensen met een goed gevoel terug te laten kijken. “Wij  vinden het heel belangrijk dat mensen tevreden zijn en je moet elkaar ook gewoon weer in de supermarkt kunnen tegenkomen.”

De aan- en verkoop van een woning brengt veel papierwerk met zich mee, waarin tevens juridische termen voorbijkomen. Vera en Rob vinden het belangrijk dat iedereen het goed begrijpt. “We komen liever een keer extra langs dan dat we online een tiental documenten doorzenden. We zijn van 9 tot 9 bereikbaar en ik kom eventueel in de weekenden of avonden langs om het nog even uit te leggen,” vertelt Rob.

Naast een open communicatie vinden zij het ook belangrijk dat de tarieven transparant zijn en dat de bedragen te verantwoorden zijn. “Onze beloning kan een vast bedrag zijn of een percentage van de opbrengst, transparant en open waar de klant zich goed bij voelt,” vertelt Rob over de kosten. Naast de verkoop zijn Vera en Rob ook in te schakelen voor de aankoop of taxatie. Alhoewel je vrij bent om je eigen adviseurs te kiezen, beschikken zij over een breed netwerk van professionals waarmee ze je van A tot Z kunnen begeleiden. 

Meer informatie kun je vinden op www.levmakelaardij.nl

U kunt ook telefonisch contact opnemen met Rob Keijman 06-30909249 of Vera Brouwer 06-40149909

Lees hier de online krant van deze week.