Lenteplein verhuist naar De Nieuwe Heuvel

LUNTEREN – De traditionele Lenteplein en rommelmarkt vindt dit jaar plaats op een andere locatie. Vanuit Ederveen is het verhuisd naar het terrein van De Nieuwe Heuvel in Lunteren. Daar, aan de Oude Arnhemseweg (ingang Goorsteeg) is de markt ruimer van opzet en met meer kramen. U bent zaterdag 11 mei welkom tussen 09.30 uur en 16.00 uur. 

Volop parkeerruimte

Door contacten kwam de nieuwe locatie in beeld, hetgeen betekent dat diverse onderdelen meer ruimte tot hun beschikking hebben en daardoor zich beter kunnen presenteren. Voor de bezoeker is er wel iets van zijn of haar gading te vinden, van o.a. (eigengemaakte) sieraden, kleding tot decoratie in huis. De markten van de voorgaande jaren kenmerkten zich ook in het sociale karakter ervan. De Lentepleinmarkt is uitgegroeid tot een plek waar bekenden en familieleden elkaar ontmoeten, een praatje maken, nieuwtjes uitwisselen, al dan niet onder het genot van een bakkie koffie en met wat lekkers van de markt erbij. 

Dat zal dit jaar op de nieuwe locatie bij De Nieuwe Heuvel niet anders zijn.  Een voordeel van de verhuizing is dat parkeerproblemen tot het verleden behoren.

Zoals elk jaar is de opbrengst van de markt bestemd voor goede doelen. Twintig jaar lang was dit voor de Roemeense zustergemeente van Sanmartin van de Geref. Kerk PKN Lunteren. Deze samenwerking is, in goed overleg, inmiddels beëindigd. Het oorspronkelijke doel, het opknappen van de kerkelijke gebouwen en deze toekomst bestendig te maken, is afgerond. Een bijkomend proces, het weerbaar maken van jongeren met uitzicht op een toekomst door uitwisselingsprojecten, staat op eigen benen.Bij de Geref. Kerk PKN Lunteren is men nu zoekende naar een nieuwe zustergemeente in Oost-Europa. Een deel van de opbrengst van zaterdag 11 mei wordt gereserveerd voor toekomstige projecten. Een ander deel gaat naar de diaconie van de Geref. Kerk in Lunteren. 

De knusse sfeer en gezelligheid van de oude locatie wordt meegenomen naar de nieuwe plek van het Lenteplein en rommelmarkt. Vele vrijwilligers van het eerste uur, aangevuld door enthousiaste nieuwelingen, zetten zich nog steeds in om de markt op te bouwen en om het terrein na afloop schoon en netjes achter te laten. Bezoekers van de markt kunnen hierin hun steentje bijdragen, door afval in de daarvoor bestemde plekken achter te laten.

Lees hier de online krant van deze week.