Kriebelbeetjes; IEUW! SOOO Hé!

LUNTEREN – Eindelijk konden, de Vrienden van het Luntersche Buurtbosch, weer een ochtend in het bos organiseren voor de jongste kinderen. Dit jaar kwamen er verdeeld over twee ochtenden zo’n 100 kleuters van CNS De Triangel en School met de Bijbel De Valk. In kleine groepjes werden er wandelingen in het bos gemaakt met een boswachter. Luisteren met de ogen dicht naar de bosgeluiden, lekker in de bosgrond wroeten en in bladeren graaien om kriebelbeestjes te zoeken. Deze vervolgens met vergrootglazen nader bestuderen en weer netjes terugzetten in de natuur. 

Ook was er een Levend Ganzenbordspel uitgezet. Onderweg allerlei diergerelateerde opdrachten, maar het hoogtepunt was toch wel met de verzorger binnen het hek van de eendjesvijver te mogen gaan. Na 1,5 uur gingen de kinderen moe maar voldaan weer richting school.

Al dit leuks was natuurlijk niet mogelijk geweest zonder de gulle sponsors: bakkerij van Voorthuizen, De Boomgaard groente en fruit en Slijterij Floor. Niet te vergeten natuurlijk de diverse vrijwilligers die zich hebben ingezet om de kinderen een leuke en educatieve ochtend te bezorgen. 

Dit alles verzorgen zij belangeloos, maar er zijn natuurlijk wel onkosten. Zou u de  Vrienden van het Luntersche Buurtbosch willen steunen, word dan vriend van de stichting . Ga naar www.buurtbosch.nl en klik op de knop Vriend worden. Voor 15 euro steunt u ze al en kunnen zij nog veel meer leuke en interessante dingen organiseren.

Lees hier de online krant van deze week.