Jongeren ontmoeten ouderen tijdens Generatie Tweedaagse

LUNTEREN – De Generatie Tweedaagse voor bewoners van de Honskamp in Lunteren was er een met een lach en een traan. De geplande eerste dag (woensdag 29 mei) viel letterlijk in het water door de regen. Deze traan weggepinkt met een gezellig samenzijn in het restaurant van de Honskamp. Vrijwilligers zorgden voor de gezonde hap van fruit en een lekker drankje.

De volgende dag, donderdag, was er de lach van een knipogende de zon naar de deelnemers aan de wandeltocht. Vrijwilligers en familie kregen ondersteuning van 35 leerlingen van De Meerwaarde uit Barneveld. Als onderdeel van hun opleiding zorg en welzijn waren zij betrokken bij deze Generatie Tweedaagse. Dankzij de inzet van de leerlingen konden op deze manier alle bewoners mee.

Docent Marga Besselsen was enthousiast over de uitnodiging voor haar leerlingen. “Het is een mooie manier voor ze, hoe om te gaan met mensen. Wij gaan ook zoveel mogelijk met de leerlingen naar buiten zodat zij in de praktijk ervaring op doen. Sommigen vonden het vandaag wel spannend. Het was heel leuk te zien hoe de leerlingen met de ouderen omgingen.”

De binnentuin van de Honskamp had veel weg van een gezellig familiegebeuren, waar leerlingen in gesprek gingen met bewoners. Over interactie tussen jongeren en senioren gesproken!

Voordat het einddoel, de binnentuin, was bereikt was er een tussenstop bij De Wegwijzer, waar de deelnemers en hun begeleiders werden toegezongen door leerlingen zij hadden ook tekeningen gemaakt voor de bewoners.

Bij terugkomst kregen de 50 deelnemers een bloem en een medaille (beschikbaar gesteld door Malkander) als herinnering aan hun deelname aan de Generatie Tweedaagse 2024. 

Lees hier de online krant van deze week.