IOHK heeft grote plannen voor Cardano inclusief meerdere partnerschappen

Tijdens de Cardano Summit afgelopen weekend kondigde Charles Hoskinson, oprichter van de Cardano blockchain-ontwikkelaar Input Output HK (IOHK), een hele reeks partnerschappen aan met bekende merken. Onder hen kondigde Hoskinson aan dat IOHK na negen maanden overleg een deal heeft gesloten met de in de VS gevestigde tv- en draadloze serviceprovider Dish Network, een Fortune 250-bedrijf. Dish wil de Cardano-blockchain integreren om zijn telecomactiviteiten opnieuw uit te vinden, zei Hoskinson. ADA kopen kan nu dan ook een goed idee zijn doordat deze grote plannen binnenkort uitgevoerd gaan worden.

 

Cardano zal Dish helpen 8 miljoen digitale identiteiten aan zijn klanten te verstrekken, zo zei Hoskinson tijdens de Cardano Summit. De integratie van Cardano’s blockchain met Dish zal het bedrijf helpen de gefragmenteerde markt voor digitale identiteiten aan te pakken om het beter, meer privé en veiliger te maken door alles op een blockchain te plaatsen waar ze onveranderlijk worden en eigendom tonen, voegde hij eraan toe. Daarnaast zal Dish het partnerschap ook benutten om een ​​op blockchain gebaseerd loyaliteitsprogramma voor zijn klanten te ontwikkelen, vergelijkbaar met die van luchtvaartmaatschappijen. Het gebruik van blockchain kan Dish helpen de acceptatie van het loyaliteitsprogramma te versnellen tot het niveau waar luchtvaartmaatschappijen decennia over hebben gedaan om te bereiken, aldus Hoskinson. 

 

IOHK kondigde ook aan dat het een strategische samenwerking is aangegaan met Chainlink Labs om slimme contracten te bouwen voor Cardano DeFi-toepassingen en om realtime marktgegevens te verstrekken aan ontwikkelaars die voortbouwen op de Cardano-keten. Toegang tot de databases wordt geleverd door Chainlink’s gedecentraliseerde orakelnetwerken die fraudebestendige gegevens van hoge kwaliteit aanbieden aan blockchains. Met deze datasets kunnen ontwikkelaars slimme contracten bouwen die kunnen worden uitgevoerd rond esoterische gegevens zoals verkiezingsresultaten, sportstatistieken, crypto-prijsfeeds, weer, enz.

 

Ten derde heeft het Australische luxebedrijf Strait Brands een contract gesloten met IOHK om zijn alcoholvoorzieningsketen op de Cardano-blockchain te bouwen. Strait Brands zal zijn productieproces op het Cardano-platform bouwen om tegen het einde van 2022 naar verwachting 4 miljoen flessen te leveren. Hoskinson onthulde ook nog eens Cardano’s gedecentraliseerde applicatiewinkel, Plutus, die gelicentieerde DApps voor ontwikkelaars zal beheren. Voor ADA kopen is het dus zeker een goed moment, al blijft het natuurlijk risicovol om te investeren in een cryptomunt. Wees hiermee altijd voorzichtig, ook als je juist kiest voor Qtum kopen

 

Tot slot sprak Hoskinson nog over de enorme kans voor crypto in Afrika tijdens de Cardano Summit. Volgens de oprichter van Cardano zal het continent de komende vijf tot tien jaar gedecentraliseerde systemen en instellingen ontwikkelen die waarschijnlijk superieur zijn aan die in de VS en andere delen van de wereld. Om deel te nemen aan de actie in Afrika, heeft IOHK een nieuw in Afrika gevestigd fonds opgericht dat 6 miljoen dollar investeert om innovatieve blockchain-projecten te financieren.

 

Cardano is overigens een proof-of-stake blockchain die beweert de eerste te zijn die gebaseerd is op peer-reviewed onderzoek. Hoskinson zei dat de groei van Cardano wordt aangedreven door zijn gemeenschap van ontwikkelaars en gebruikers: “Cardano is zijn oprichter ontgroeid, maar het zal nooit sterven.”