Ingebruikname van de Zorgbus van Lunteren-Aktief

Willem de Frel

Vrijdag was het eindelijk zover! Na een jaar van inspanning door velen werd in Lunteren de nieuwe zorgbus onthuld. Dit project, mogelijk gemaakt door sponsoring van talloze bedrijven en organisaties binnen en buiten Lunteren, resulteerde in een splinternieuwe bus, geheel aangepast aan de wensen van het zorgbusteam en het bestuur van Lunteren-Aktief.

De bus, ontworpen om bewoners in en rondom Lunteren veilig te vervoeren naar activiteiten, dagbestedingen en meer, werd vrijdagmiddag officieel gepresenteerd. Bij deze gelegenheid waren zowel sponsoren als een aantal bewoners van Lunteren aanwezig. 

Tineke Zwaan, de voorzitter van Lunteren-Aktief, sprak het publiek toe en onderstreepte het belang van deze nieuwe vervoersmogelijkheid. Zij benadrukte de duurzame keuze van de organisatie voor een Ford E-Transit, een 100% elektrische bus. Daarnaast is er een laadpaal geplaatst bij het Westhoffhuis, zodat de bus altijd ‘thuis’ kan worden opgeladen. Maar liefst negen vrijwilligers hebben zich aangemeld om als chauffeur om de ritten te rijden. 

De zorgbus werd geleverd door Autobedrijf Roseboom, gevestigd aan de Vaarkampseweg in Lunteren. Tinus Busbouw was verantwoordelijk voor de ombouw van de bus, terwijl Accent Reclame zorgde voor het aanbrengen van de logo’s van de sponsoren op de bus.

De officiële onthulling werd verricht door Els van Schaik, beleidsadviseur van de Gemeente Ede. Zij verwijderde de hoes die de bus bedekte, waarna er met sprankelende wijn en heerlijke hapjes werd getoast op dit feestelijke moment.

De nieuwe zorgbus symboliseert niet alleen een belangrijke stap vooruit in de mobiliteit van de bewoners van Lunteren, maar ook de vruchtbare samenwerking tussen lokale bedrijven, organisaties en de gemeenschap. 

De bus is nu klaar om een waardevolle bijdrage te leveren aan het dagelijkse leven van vele bewoners, die met dit nieuwe vervoermiddel hun zelfstandigheid en sociale contacten kunnen blijven onderhouden.

Lees hier de online krant van deze week.