Infoavond herinrichting Edeseweg Wekerom

WEKEROM – Woensdagavond 3 juni vond in Kulturhus Wekerom een informatieavond plaats over de herinrichting van de Edeseweg in Wekerom. Er was veel belangstelling vanuit de inwoners voor deze avond. Een interessant agendapunt waren de lindebomen aan weerszijden van de Edeseweg, die al jarenlang voor veel overlast, rommel en bladluis, zorgen.

Overlast lindebomen

De belangrijkste conclusies van de informatieavond zijn: De gemeente wil de Edeseweg (v.a. Wekeromse Buurtweg tot aan de rotonde) geheel opnieuw inrichten. De bestaande lindebomen zijn de bewoners al jarenlang een doorn in het oog. Zij zien graag dat de huidige bomen worden gekapt, en dat er met de herinrichting er nieuwe bomen voor terug komen. De gemeente heeft grote voorkeur om de huidige lindebomen te laten staan. Vanuit de zaal ontstond hierover enige discussie met de gemeentelijke vertegenwoordigers.De bomen zorgen het gehele jaar door voor veel rommel. Wortel wortels die de stoeptegels omhoogduwen, en in de zomermaanden heel veel bladluis van de bomen.

Definitief ontwerp

Over het idee om de Edesewg te veranderen in een 30 km/zone is de gemeente Ede nog niet uit. De huidige 50 km/uur handhaven betekend wel dat de parkeerstroken langs de weg een aanpassing verdienen.Hierover wordt verder nagedacht en alle ideeën die op de informatieavond zijn ingebracht worden meegenomen in het herontwikkelingstraject Edeseweg.

Later dit jaar komt er opnieuw een infoavond hierover, de gemeente Ede wil eind van het jaar een definitief ontwerp m.b.t. de herinrichting Edeseweg gereed hebben.

Lees hier de online krant van deze week.