“Ik repareer zolang de klant er baat bij heeft”

LUNTEREN – Nadat parttime witgoedmonteur Jan van den Brink besloot te stoppen met houden van kalveren en koeien is hij voor zichzelf begonnen als fulltime witgoedmonteur. Onder de naam Jan de Witgoedman, waarvan het logo gemaakt is door zijn dochter, voert hij reparatiewerkzaamheden uit aan alles wat het huishouden draaiende houdt.

Jan die van origine elektricien is, rolde 23 jaar geleden door kennissen in het vak van witgoedmonteur. “Je had toentertijd niet echt een opleiding voor witgoedmonteur. Maar doordat ik elektricien was, werd ik wel veel gevraagd om naar het witgoed te kijken,” vertelt Jan die hierdoor een passie voor de techniek ontwikkelde. “Als witgoedmonteur moet je heel vindingrijk zijn en vaak zelf op zoek gaan naar oplossingen,” vervolgt hij. 

Naast het werk vindt Jan het klantencontact ook heel leuk en hecht hij veel waarde aan eerlijk advies. Door zijn geruime ervaring heeft hij dan ook een goede kijk op wanneer iets gerepareerd kan worden of toe is aan vervanging. 

“Ik repareer zolang de klant er baat bij heeft. Zo had ik laatst een wat oudere vrouw met een wasmachine van vijfendertigjaar oud. Eigenlijk was deze aan vervanging toe, maar dan zou ze op haar oudere leeftijd een geheel nieuw systeem krijgen. Ik heb dit toen met haar besproken en zijn we samen tot de conclusie gekomen om hem te repareren.”

Een voordeel van Jan is zijn universele kennis, hierdoor is hij niet merk gebonden en kan je hem altijd bellen. “Ik kan ook van bijna alle merken onderdelen en nieuwe apparaten krijgen,” vertelt hij. Naast de oudere apparaten repareert Jan ook nieuwere apparaten en kijkt hij per geval of dit binnen de garantie valt. “Laatst werd ik nog door een klant opgebeld voor reparatie en na een aantal vragen ben ik er toen achter gekomen dat het binnen de garantie viel,” vertelt Jan over het feit dat dit niet altijd even duidelijk is.

Een ander groot voordeel bij Jan is dat de lijntjes kort zijn en dat je nooit van het kastje naar het muurtje wordt gestuurd. 

Is er iets met jouw huishoudelijke apparaat bel dan vrijblijvend met 0318 461 850 of kijk op 

www.jandewitgoedman.nl

Lees hier de online krant van deze week.