Harpiste Lavinia Meijer trapt af met zomerconcert

LUNTEREN – Het zomerprogramma van De Koepel begint aardig op stoom te komen. Na de opening van het seizoen met de Lunterse Uitmarkt worden de binnen- en buitenexpositie al goed bezocht. 

Toontje Lager

Inmiddels zijn de voorbereidingen voor de zomerconcerten al druk gaande. Vrijdag 21 juni verwelkomt de Koepelcommissie harpiste Lavinia Meijer en een dag later, zaterdag 22 juni, staat Toontje Lager op het podium voor de Koepel. Want beide zomerconcerten vinden in de buitenlucht plaats! Voor de zomerconcerten kunnen online kaarten worden gekocht via www.buurtbosch.nl. De verkoop gaat goed maar er zijn nog kaarten beschikbaar.

Traktatie voor Vrienden

Leden van  de ‘Vrienden van Het Luntersche Buurtbosch’ die hun ‘Vriendenpas’ kunnen laten zien krijgen voor aanvang van de zomerconcerten een kopje koffie of thee getrakteerd van de Koepelcommissie. Dit geldt voor maximaal 2 personen per Vriendenpas. 

In de pauze van de twee concerten zijn drankjes en snacks te koop bij de cateringtenten.

Nieuwe expositie Lunterse Krant

Op zaterdag 29 vindt de opening van de nieuwe expositie in De Koepel plaats. Dit is een bijzondere want deze staat in het teken van 25 jaar Lunterse Krant. Het wordt een informatieve overzichtsexpositie waarbij een kwart eeuw ‘De Lunterse Krant’ vanuit verschillende perspectieven wordt belicht. Henk de Rooy, al 25 jaar betrokken bij de Lunterse Krant, heeft deze expositie samengesteld en hij zal wekelijks op woensdagmiddag aanwezig zijn in De Koepel om nieuwe verhalen te maken. De opening van de expositie is op zaterdag 29 juni om 15.00 uur en is gratis te bezoeken.

Wandelen met Tim Knol

Deze staat nog met potlood in de agenda maar het lijkt er op dat we op zondag 28 juli een muzikale wandeling met Tim Knol gaan organiseren in Het Luntersche Buurtbosch. Uiteraard zijn de start en het eindpunt bij De Koepel. Zodra dit extra concert vast ligt dan wordt het via de website, de social media en de Lunterse Krant gecommuniceerd. 

Burr’len bij De Koepel

Afsluiter van het seizoen is sinds enkele jaren ‘Burr’len bij De Koepel’. Dit veelzijdige gratis wild-evenement vindt dit jaar plaats op zaterdag 19 oktober op het voorplein van De Koepel. Er zullen weer verschillende kramen zijn, rond een gezellig terras, met leuke muziek. Ook zullen er weer activiteiten worden georganiseerd en natuurlijk is de Pleisterplaats open. 

Tot ziens bij De Koepel en De Pleisterplaats!

De uitkijktoren en De Pleisterplaats zijn, op maandag na, dagelijks open voor bezoek. Tussen 13.00 en 17.00 uur kan de toren worden beklommen. Het bezoek kost 2 euro p.p. voor volwassenen, kinderen tot 13 jaar betalen 1 euro p.p. Tot 5 jaar is een bezoek gratis. Vrienden van Het Luntersche Buurtbosch hebben op vertoon van de ‘Vriendenpas’ gratis de toren beklimmen. Op De Pleisterplaats kan koffie, thee of een frisdrank worden genuttigd en er zijn heerlijke koeken en ijsjes te koop.

Meer informatie over De Koepel, de activiteiten bij De Koepel, De Pleisterplaat en de Vrienden van Het Luntersche Buurtbosch is te vinden op www.buurtbosch.nl. 

Lees hier de online krant van deze week.