Eerste banenmarkt voor Lunteren Werkt!

LUNTEREN – Vorige week dinsdag vond de eerste banenmarkt van netwerkvereniging Lunteren Werkt! in samenwerking met gemeente Ede plaats. Zo’n 19 bedrijven en organisaties zaten klaar om potentiële werknemers te ontvangen.

In een oververhitte banenmarkt is het lastig om personeel te vinden. Dit realiseert netwerkvereniging Lunteren Werkt! zich ook. Toch hebben zij zich de afgelopen maanden ingezet om een banenmarkt op touw te zetten. Middels verschillende kanalen zoals de krant en sociale media werd er kennisgegeven aan het evenement. Naast promotie werd er ook contact gezocht met onderwijsinstellingen om zo de groep instromers te bereiken.

Naast de onderwijsinstellingen werden ook hulporganisaties benaderd voor een samenwerking. Hier werd gehoor aangeven door Werkcafé Regio Foodvalley, zij brengen werkzoekenden en bedrijven bijeen en geven tips bij het solliciteren. Alhoewel er hier en daar wel vruchtbare contacten werden gelegd viel de algehele opkomst wat tegen. Het bestuur van Lunteren Werkt! gaat hierover in beraad voor een eventuele tweede editie.

De deelnemende bedrijven waren: Office Workers, Hi-tech van Egdom, Bekra Husqvarna Service Center, Albert Heijn Lunteren, Het Uilenbos, Goor Metaal, Edelenbos Schoonmaak en bedrijfsdiensten, Opella, Weijer Carrosserie Werken, Autrans Parts en Service, Elektrotechniek van Heerdt, Broederij Lagerwey, DHL, JC van Veldhuizen, Careander, Marnix college Ede, Loedeman ongediertebestrijding, RMT Foodvally en Verwoerd restauratiebedrijf.

Ben jij nog op zoek naar een baan en was je niet in gelegenheid om op de banenmarkt te komen? Neem dan contact op met info@lunteren-werkt.nl.

Lees hier de online krant van deze week.