Een gietvloer in huis? Waar houd ik rekening mee?

Een gietvloer is makkelijk in onderhoud en past in bijna elk interieur. In uw woning in Lunteren zal een gietvloer voor een heel andere sfeer zorgen. In dit artikel kan u lezen de kosten gietvloer zien en wat de voordelen van zo’n vloer zijn.

De gietvloer prijs is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het aantal vierkante meters, de arbeidskosten, de staat van de ondervloer en eventuele extra’s. Doorgaans betaalt u voor meerdere vierkante meters een lagere totaalprijs. De vloeren zijn daarom zeer interessant voor bedrijven met grote showrooms, garages, magazijnen of winkelpanden, maar ook voor nieuwbouwwoningen.

Gietvloeren in verschillende soorten en maten

Er zijn vele soorten gietvloeren waaronder een PU gietvloer, epoxy gietvloer, woonbeton, vloercoating, beton cire, microcement, betonvloer, grindvloer, ESD-gietvloer, troffelvloer. De soorten vloeren zijn van verschillende kwaliteit en prijs. Men moet dus vooraf goed bekijken welk type vloer het beste bij het interieur en bij het vooraf bepaalde bedrag past.

Voorbereiding en grootte oppervlak

Het eerste wat invloed heeft op de kosten gietvloer zijn de voorbereidingswerkzaamheden. Voor het mooiste resultaat is de vloer helemaal vlak en zonder gaten of scheuren. Daarnaast is het belangrijk dat de ondergrond niet zuigend is, anders kost het u extra materiaal om een egaal resultaat te krijgen. De voorbereidingswerkzaamheden zijn dan ook veelal afhankelijk van het type ondergrond. Daarnaast kan u extra functionaliteiten toevoegen aan de vloer, waaronder vloerverwarming. Uiteraard zorgt dit ook voor extra kosten. De grootte van het oppervlak waarop de vloer gelegd moet worden is ook van invloed op de prijs.

Meerdere kleuren of enkele kleur

Wanneer u voor een gietvloer gaat, heeft u de keuze uit één of meerdere kleuren. Bij een effen kleur creëert u een strak resultaat, dit noemen we ook wel een solo tint. Het toepassen van een solo tint zorgt voor rust in de woning en wordt dan ook voornamelijk toegepast in een werkkamer of slaapkamer. Het nadeel van een gietvloer in één enkele kleur is dat er sneller vuil op te zien is. Bent u op zoek naar een betonlook? Dan zijn twee kleuren door elkaar heen gemengd namelijk een lichte en donkere tint. Een gietvloer met betonlook hoeft hierdoor niet uit beton te bestaan, zodat u alsnog van een zachte vloer geniet. Een gietvloer met een enkele kleur is natuurlijk de goedkoopste keuze. Tot slot hebben de arbeidsuren en de materiaalkeuze invloed op de prijs.

Voordelen van een gietvloer

In tegenstelling tot houten of vinyl vloeren is een gietvloer compleet naadloos. Daardoor komt er niet gemakkelijk vuil tussen de vloer te zitten. Dit blijft op het oppervlak liggen. Een gietvloer is ook waterbestendig. U hoeft zich dus geen zorgen te maken dat de vloer vervormt bij vocht. Een gietvloer is uitermate goed bestand tegen invloeden van buitenaf en beschadigt veel minder snel dan ieder ander type vloer. Bovendien zijn vuil en viezigheid goed te zien en kan men bijvoorbeeld haren en zand van buiten snel opruimen. Pollen en andere stoffen blijven niet aan de grond vast zitten. Daardoor hebben mensen met een allergie voordelen bij een gietvloer in huis.