De verschillende opties van een gietvloer

Er zijn ontzettend veel verschillende gietvloeren verkrijgbaar. Of je nu een specifiek patroon wil, een betonlook vloer, een bepaalde kleur of een betonvloer; het kan allemaal. Een gietvloer is een veelzijdige vloer die goed past bij allerlei verschillende woningen en bedrijfspanden. De vloer is dan ook in veel verschillende kleuren verkrijgbaar en is zo te combineren met veel verschillende interieurstijlen.

De verschillende soorten gietvloeren

Er zijn verschillende soorten gietvloeren, alle vloeren hebben hun eigen stijl en eigenschappen. De eerste gietvloer is de PU gietvloer green line, deze gietvloer is zeer milieuvriendelijk en gemaakt van polyurethaan. Vervolgens heb je de epoxy gietvloer, dit is een zeer sterke en slijtvaste vloer die ook goed bestand is tegen chemicaliën. De derde mogelijkheid is een betonnen gietvloer, dit is een zeer stijlvolle vloer met een robuuste uitstraling. En tot slot heb je de woon betonnen vloer, deze vloer is gemaakt van cement in combinatie met polyurethaan. Deze vloer heeft de uitstraling van beton maar tegelijkertijd ook het comfort van een gietvloer.

Kleuren van gietvloeren

Gietvloeren zijn verkrijgbaar in zeer veel verschillende kleuren. Je kunt vaak bij de leverancier de gewenste kleur selecteren op een kleurenkaart. Mocht je er op deze manier toch nog niet helemaal uitkomen dan kun je het beste een moodboard (laten) maken, ook is het verstandig om langs te gaan bij een showroom. Zo krijg je de best mogelijke indruk van een kleur. Houd bij het kiezen van de juiste kleur ook rekening met de rest van de inrichting en functie van de desbetreffende ruimte. Besef je ook goed dat een gietvloer erg lang meegaat. Verf op de muren en meubels is een stuk makkelijker te vervangen dan je vloer. Je wil niet in de situatie komen waarin je je vloer wil vervangen omdat je de kleur niet meer mooi vindt. Zorg er daarom voor dat je echt zeker bent van de kleur voor je tot een aankoop overgaat. Wanneer je niet zeker bent van de kleur kies dan altijd voor een zo neutraal mogelijke kleur als grijs. Ook handig om te weten: een lichte kleur laat de ruimte optisch groter lijken en eventuele beschadigingen vallen ook minder snel op dan bij een gietvloer in een donkere kleur.

Extra design opties

Niet alleen qua kleur heb je veel mogelijkheden, ook extra’s toevoegen aan gietvloer is geen enkel probleem. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een logo of tekst in je gietvloer te plaatsen. Vooral voor bedrijven is dit erg interessant.

 

Extra opties voor je gietvloer

Je kunt ook nog extra opties aan je gietvloer toevoegen. De eerste optie is een anti-sliplaag. Een gietvloer is strak, glad en naadloos. Dat is natuurlijk de kracht kan een gietvloer, maar hierdoor verhoog je wel het risico op uitglijden.. Met een extra antisliplaag kun je dit voorkomen. De tweede extra optie is een geluiddempende laag. Een gietvloer is van nature al vrij geluiddempend, een gietvloer is bijvoorbeeld al veel stiller dan een houten vloer. Maar voor liefhebbers van stilte is het mogelijk om de vloer nog stiller te maken met een extra geluiddempende laag.