Buurtinitiatief leidt tot opknappen Kempjesvijver

LUNTEREN – Het was de bewoners van de Lunterse wijk Kempjes een doorn in het oog aan het worden, de verloedering van de vijver in de wijk. Men ondervond overlast die de wildgroei van de bosschages met zich meebracht.

In samenwerking met de gemeente Ede en de Edese visvereniging werd gezocht naar een oplossing. Deze werd gevonden in een grondige opknapbeurt van het gebied rondom de vijver.

Fijne samenwerking

Er werd fors gesnoeid en de aanwezige bankjes kregen een centrale plaats op de nieuw geplaatste vlonder bij de vijver. Het hekwerk werd vervangen, een schoonmaak voor het hele gebied volgde, zodat de bezoeker en aangrenzende bewoners weer een vrij zicht hadden over de vijver. De nieuwe vlonder is gefinancierd door de Edese visvereniging.

Afgesproken is dat de gemeente tweemaal per jaar het maaien voor haar rekening neemt en de buurt een oogje in het zeil houdt. 

Door de betrokken bewoners wordt benadrukt de heel fijne samenwerking met de gemeente. Er werd gereageerd op de noodkreet van de buurt en men ging in gesprek met elkaar. Vervolgens nam de gemeente het graafwerk en het plaatsen van het hekwerk voor haar rekening.

Vispas

Vanuit de visvereniging klinkt nog wel een oproep aan de vissers. Dat ook voor het vissen in de Kempjesvijver een vispas vereist is. Aan, met name jeugdige vissers, wordt gevraagd en aangeraden een schepnet voor de vis en een onthaakmat mee te nemen.

Lees hier de online krant van deze week.