Braderiefeesten Lunteren verhuist naar parkeerplaats Oranjeplein

LUNTEREN – Als vaste afsluiting vond er na iedere zomerbraderie in Lunteren een feest plaats op ’t Nieuwe Erf. Dit jaar zal er een nieuw vervangend feest, genaamd Zomerfeesten Lunteren, plaatsvinden op het Oranjeplein achter de Aldi. 

“Wat begon als een borrel na de braderie op ’t Nieuwe Erf voor de ondernemers, Lunteranen en standhouders groeide uit tot een groot feest. Waarop de gemeente zei: ‘Op deze manier kan het niet meer verder.’ Er moest dus een evenementenvergunning aangevraagd worden en er moest aan strenge regels worden voldaan. Hierdoor trokken de huidige organisatoren zich terug,” vertelt Wolter Kelderman organisator van de Zomerfeesten Lunteren. 

Wolter ging dan ook in conclaaf met de gemeente en kwam tot een oplossing. Op de parkeerplaats achter de Aldi wordt een afgesloten terrein gecreëerd waar iedereen boven de achttien naar binnen kan. Door de nodige maatregelen te treffen hoopt Wolter een gezellig feest te organiseren en de overlast zoveel mogelijk te beperken. “Er zal voldoende beveiliging zijn om de overlast te beperken. We stoppen om half elf zodat er niet te lang geluidsoverlast zal zijn van de muziek,” vertelt Wolter over de maatregelen. 

“Wat betreft het parkeren beginnen wij pas om 6 uur met opbouwen, tot die tijd is de gehele parkeerplaats vrij. Na die tijd kunnen mensen nog steeds de Dorpsstraat bereiken via de parkeerplaats.” De volgende ochtend kan er weer overal geparkeerd worden.

Eerst een Plan

Alhoewel Wolter niet belerend wil zijn, vindt hij het wel belangrijk dat iedereen veilig thuiskomt. Om deze reden verleent hij zijn medewerking aan de campagne ‘Eerst een plan’. Hierin worden feestvierders opgeroepen om eerst een plan te maken voor een veilige thuiskomst en dan pas feesten. 

De feesten vinden plaats op woensdag 24 juli, 31 juli, 7 augustus en 14 augustus vanaf 19:00 tot 22:30. 

De toegang is gratis en qua muziek en aankleding zal het lekker zomers zijn met Hollandse meezingers en feestmuziek.

Lees hier de online krant van deze week.