3 tips voor een dagje uit met je baby

Wanneer je met het gezin weggaat en je hebt ook nog een baby, dan is het belangrijk rekening te houden met de locatie, maar ook de activiteit die je gaat doen. Een dagje naar het strand is bijvoorbeeld niet bepaald een goed idee.

Ondanks dat de kinderwagen ervoor zorgt dat ze niet alleen veilig en vertrouwd kunnen liggen, maar ze ook beschermt tegen de zon, doe je er niemand plezier mee. Om er dan toch voor te kunnen zorgen dat je je baby zorgeloos mee kunt nemen, hebben we een aantal handige en vooral ook praktische tips. Dus pak je tote bag zwart maar vast in met handdoeken, zonnebrand en wat lekkers en lees snel hoe een dagje uit met je baby een succes wordt.

De plek

Kies een locatie die geschikt is voor baby’s. Denk aan een park, dierentuin of kinderboerderij. Belangrijk is wel dat je goed kijkt of er ook een mogelijkheid is om je kleintje op een goede en vooral ook veilige wijze te kunnen verschonen. Geef je borstvoeding, dan is het wel prettig dat er ook een aparte ruimte is waar je je kindje rustig kunt voeden. Dit geldt overigens ook wanneer je flesvoeding geeft. Belangrijk dus om serieus rekening mee te houden. Uiteindelijk heeft je baby namelijk niet door waar hij of zij is, maar merken ze het wel wanneer het onrustig is.

Zorg voor een volle luiertas

Als kersverse ouders weet je natuurlijk als geen ander hoe belangrijk het is om een volle luiertas mee te nemen. Het kopen van een tas geschikt voor je baby is een absolute aanrader namelijk. Baby’s hebben er vaak een handje van om dagelijks tussen de 10 en 12 luiers vol te plassen en poepen. Je zit er dus niet op te wachten dat je er aan het einde van de dag geen luier meer in hebt zitten. Daarnaast is het ook belangrijk om voldoende voeding mee te nemen en wat schone kleren. Zorg er ook voor dat je een lekkere warme slaapzak bij je hebt, voor wanneer ze in de kinderwagen gaan slapen. De kwaliteit kun je aan de hand van de tog waarde achterhalen. Dit vertelt namelijk iets over de warmte van de slaapzak, wat natuurlijk vooral voor baby’s van enorm belang is.

Houd rekening met het weer

Het weer is een belangrijke factor om uiteindelijk te kunnen bepalen waar jullie naartoe gaan samen met de baby. Je kunt je voorstellen dat een dagje naar de dierentuin voor je baby geen pretje is op het moment dat het buiten 30 graden is. Zorg er daarom dus ook voor dat je de weersvoorspellingen goed in de gaten houdt. Zo voorkom je dat je straks ergens loopt, terwijl je beter thuis had kunnen blijven. Vooral wanneer je je baby in een draagzak draagt, kan het al snel veel te warm worden.

Geniet

Naast alle praktische zaken, is het ook belangrijk om vooral te genieten van en met elkaar. Vooral de eerste keer is het een bijzonder moment om samen op pad te gaan. Maak voldoende foto’s en zorg dat jij en je kleine genieten van het moment. Uiteraard is het voor je baby wat lastiger, maar door ervoor te zorgen dat je kleine zich op zijn of haar gemak voelt, zorg je ervoor dat het onbewust een heerlijke dag wordt voor ze.