De leukste gezinsuitjes voor het hele gezin in Lunteren

Woon je in Lunteren of ga je gezellig een dagje naar deze mooie stad toe met het hele gezin? Dan wil je natuurlijk niet alleen door het centrum struinen. Hoewel het centrum best mooi is, is de kans groot dat de kinderen zich hier na verloop van tijd tegen zullen gaan verzetten. Je doet er dus veel verstandiger aan om alvast wat te plannen, zodat jullie als gezin iets hebben om naar uit te kijken.

Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat jij je afvraagt wat er nu allemaal te doen is in deze stad, geven wij je een paar handige tips over wat is er te doen voor gezinnen in Lunteren? Dus mocht je nog niets op de planning hebben, dan is het verstandig om nu even goed op te letten.

Klompenpad het Valkschepad

Zijn jij en de rest van het gezin dol op de natuur? Dan is een wandeling langs Klompenpad het Valkschepad een absolute aanrader. Het leuke van deze route, is dat je er echt van alles tegen zult komen. Van een prachtig bos tot aan een grote zandvlakte, dit pad heeft het allemaal. Hetgeen wat het juist zo leuk maakt, is dat er onderweg allerlei leuke opdrachten te vinden zijn, die jullie met elkaar uit mogen voeren. Hoe leuk is het om bijvoorbeeld een wedstrijdje te doen en de winnaar aan het eind een opdracht te moeten laten doen. Uiteraard is het wel even afhankelijk van de leeftijd van de kinderen, maar is een jaar of 6 oud genoeg.

Museum Lunteren

In dit museum leer je alles over de historie van Lunteren. Er zijn diverse exposities over onder andere het dorpsleven, de steenindustrie en de Tweede Wereldoorlog. Vooral wanneer de kinderen wat ouder zijn, is dit natuurlijk ontzettend leuk en leerzaam. Zo zijn er allerlei interactieve dingen te beleven, zodat de kinderen ook echt zelf kunnen zien, horen en voelen hoe het er in die tijd aan toe ging. Ons advies is wel om dit te doen vanaf een jaar of 8, zodat ze het ook echt begrijpen. Het is namelijk zonde dat je er als volwassene vol enthousiasme rondloopt en de kinderen het wat minder leuk vinden.

Dagje naar de kinderboerderij

Uit ervaring weten we dat een dagje naar de kinderboerderij het altijd goed doet bij de kinderen. Omdat je er vaak met een uur wel klaar bent, is het wel aan te raden voor wat andere leuke uitjes een kijkje te nemen op inspiratieplatform Uitmetkinderen voor de leukste uitjes in Lunteren en ook de rest van Nederland. Doordat je gemakkelijk kunt filteren op jouw wensen, krijg je dus alleen de uitjes te zien die hier ook daadwerkelijk op aansluiten. Daarom is dit inspiratieplatform niet alleen ideaal voor een dagje Lunteren, maar ook wanneer je bijvoorbeeld naar één van de vele andere mooie steden in ons land gaat. Zet hem daarom snel tussen je favorieten in je telefoon en je zult zien dat je met inspiratieplatform Uitmetkinderen nooit meer gebrek aan inspiratie hebt als het gaat om dagjes weg.