Steunpakket Onderweegs & de Groot Lunteren

Steunpakket voor lokale ondernemers

Problemen oplossen en voorkomen in crisistijd. Dat is het doel van het Steunpakket voor ondernemers in de regio Lunteren, onlangs gelanceerd door Onderweegs & De Groot Accountants en Adviseurs, raak! Prikkelende communicatie en Wolleswinkel Advocaten.

Het Steunpakket richt zich op liquiditeit, subsidies, debiteurenbeheer, marketing en juridische zaken. Ondernemers kiezen zelf één of meerdere modules.

Subsidies en steunmaatregelen
,,In de afgelopen weken hebben wij al veel ondernemers geholpen om liquiditeitsproblemen op te lossen of te voorkomen”, vertelt Robert van Dijk van Onderweegs & De Groot. ,,Bijvoorbeeld met het aanvragen van de landelijke steunmaatregelen, maar we kijken ook naar zaken als subsidies en debiteurenbeheer. Er is vaak meer mogelijk dan men denkt.”

Tijdelijke lastenverlichting veelal mogelijk
Jaap Wolleswinkel van Wolleswinkel Advocaten knikt instemmend. Hij verleent juridische bijstand aan ondernemers en ziet hen in deze crisistijd onder meer worstelen met langdurige contracten. ,,Met de juiste aanpak is er een aanzienlijke kans op tijdelijke lastenverlichting.”

Blijf in beeld
Hoewel bijna alle bedrijven de omzet zien dalen, biedt de coronacrisis ook kansen. Mark Schipper van raak! Prikkelende communicatie: ,,Onderzoek heeft uitgewezen dat bedrijven, die tijdens een crisis doelgerichte marketing voeren, hun marktaandeel zowel tijdens als ná de crisis vergroten. Dit komt mede doordat zij de relatie met het publiek onderhouden. Dit is belangrijk omdat (potentiële) klanten in deze impactvolle maanden nieuwe keuzes maken. Juist nu is het belangrijk om aanwezig te zijn.”

Eerste adviezen zijn gratis
De drie kantoren hebben hun expertises gebundeld in het Steunpakket, waarvoor elke ondernemer zich kan aanmelden. ,,We starten met een gratis en vrijblijvend intakegesprek. Via telefoon, videoverbinding of een afspraak met gepaste afstand op kantoor”, legt Van Dijk uit. ,,Daarin inventariseren we wat de ondernemer nodig heeft om deze zware maanden te doorstaan en welke mogelijkheden er zijn voor ná de coronacrisis. Hij of zij ontvangt direct gratis de eerste adviezen rondom liquiditeit, marketing en subsidiemogelijkheden. Vervolgens maken we afspraken over de steun die wij in de komende periode kunnen bieden.”

Een intake inplannen voor het Steunpakket? Ga naar odg-accountants.nl en vraag nu aan of bel 0318 – 48 44 41.