Opening vernieuwde huis van de buurt

Opening vernieuwde huis van de buurt

Heel Lunteren Aktief in De Schakel

Meer dan 300 Lunteranen hebben zaterdag 12 oktober weer en wind getrotseerd om de nieuwe Schakel van dichtbij te komen bekijken. Even ongegeneerd rondsnuffelen in de nieuwe keuken, relaxen in de gezellige huiskamer met een hapje en een drankje terwijl de kinderen zich amuseerden op het springkussen.

Ook de pimphoek (schminken) en de Stopmotion-LegoWeDo onder leiding van Cobie van de Ven (Digi-Lab) waren populair.

Het waren de kleine dingen; een gedicht van een trouwe bezoeker, een spontane improvisatie bij Goochelshow Joost, sjoelende kinderen en senioren tegelijk die tekenend waren voor deze dag.

De bezoekers hebben het vernieuwde huis van de buurt in hun hart gesloten, het klopte als vanouds.

En daar mogen we best een beetje trots op zijn, toch?

Een dag eerder, op vrijdagmiddag 11 oktober, werd de vernieuwde Schakel officieel geopend. Namens de gemeente Ede was wethouder Hester Veltman aanwezig. Samen met medewerker Erwin van De Schakel opende zij het huis van de buurt.

In haar woord vooraf verbeelde de wethouder het begrip ‘schakel’ door de arm bij een van de bezoekers te steken. Zo gaf zij aan dat het begrip ‘schakel’ meerdere verbindende uitingen heeft. Of zoals de wethouder het verwoordde: “De Schakel verbind en samen verbinden wij de buurt.”

 

Nieuwsgierig naar hoe De Schakel er nu uitziet? Maar nog geen tijd gehad om langs te komen? De Schakel is geopend van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 21.00 uur.