Fanfare-orkest KNA-Lunteren muzikale gast op 40-jarig jubileum De Nieuwe Heuvel

De Nieuwe Heuvel bestaat dit jaar 40 jaar. Voor dit jubileum heeft men de Lunterse muziekvereniging KNA uitgenodigd. Zij verzorgt samen met een aantal andere artiesten het muzikale programma van de festiviteiten, die plaatsvinden in de periode van 2 t/m 9 november.

Zaterdag 9 november heeft de jubilerende Ruitervereniging & Ponyclub een aantal muzikale gasten uitgenodigd, sopraan Tineke Roseboom (Ede, o.a. winnares Cultuurprijs van de gemeente Ede), de bekende Italiaanse bariton Carlo Rotunno en de pop-band de Blazing Harrows (Lunteren). Het fanfare-orkest van KNA zorgt, naast haar eigen programma voor de muzikale ondersteuning bij Tineke Roseboom en Carlo Rotunno

Bij KNA zijn ze zeer verheugd met de uitnodiging om op het jubileum van de Nieuwe Heuvel acte de presente te geven. Het muzikale programma biedt aan een ieder wel wat van zijn/haar gading.

Met live optredens die gaan van klassiek, via Nederlandstalig naar pop. Met daar tussendoor een vleugje zwoele, swingende en populaire Italiaanse nummers. Kortom een muzikale party die het jubileum van De Nieuwe Heuvel op zaterdag 9 november feestelijk afsluit.

KNA Lunteren

De lunterse muziekvereniging Kunst Na Arbeid behoeft eigenlijk geen introductie. Al decennia lang speelt het in de top van de vaderlandse muziek. Op vele concertpodia in het land behaalde het fanfare-orkest van KNA prijzen en werd het diverse malen Nederlands kampioen.

De laatste keer gebeurde dat op het ONFK (Open Nederlands Fanfare Kampioenschap) in 2017 en ook nog eens in het jaar dat KNA haar 110 jarige jubileum vierde.

Tineke Roseboom

Loepzuiver’, ‘Ontroerend’ en ‘Meeslepend en vol drama’. Zo wordt sopraan Tineke Roseboom omschreven. Een zangeres in hart en nieren. “Ieder mens moet iets doen. Ik moet zingen. Ik wil mensen in andere sferen brengen door muziek. Ik wil mensen raken, ontroeren of zelfs boos maken. Het mag een kijkje in de ziel geven. Daarom zing ik.”

Tineke Roseboom uit Ede is als sopraan bekend over de gehele wereld en kind aan huis op grote podia. Zaterdag 9 november treedt zij op het jubileumfeest van De Nieuwe Heuvel. Een unieke kans deze wereldster van nabij te mogen beluisteren.

Blazing Harrows

Zij zijn, in Lunteren en omgeving, vooral bekend van optredens tijdens de Oud Lunterse Dagen. Op het centrale plein, Nieuwe Erf, brengt deze Lunterse pop band op een geheel eigen wijze de sfeer erin.

De Blazing Harrows bestaat uit vijf rasechte Lunterse muzikanten: Simon Leferink is gitarist en backing vocalist, Bart Hanswijk is het nieuwste lid. Hij is bassist en backing vocalist. Maarten Hopman is de zanger van Blazing Harrows. Gijs Huitink is de toetsenist. Pim Huitink is de drummer.

Carlo Rotunno

Deze Italiaanse zanger heeft zijn passie voor zingen te danken aan de aangeboren muzikale gaven die zijn persoon altijd hebben gekenmerkt. De flexibiliteit in de kunst van het zingen zal hem ertoe brengen zich niet alleen als operazanger te vestigen, maar ook als een experimentator van het songtekst-popgenre.

Carlo Rotunno is een gevierde ster in Italië met optredens over de gehele wereld.

Voor KNA zal het optreden van Carlo Rotunno een bijzondere ervaring zijn, zij kunnen dan hun veelzijdigheid en hun muzikale flexibiliteit ten volle tonen aan de bezoekers van de jubileumavond.

Gratis

De afsluitende jubileumfestiviteiten bij De Nieuwe Heuvel vinden plaats op zaterdag 9 november. Vanaf 18.45 uur bent u welkom bij De Nieuwe Heuvel (Oude Arnhemseweg 101, Lunteren). De feestavond met de live optredens start om 19.30 uur. De entree is geheel gratis. Voor informatie: De Nieuwe Heuvel: kellyheerma@hotmail.com.