Ederveensedag wintereditie: gezellige wintermarkt

Vrijdag 13 december wordt er door de commissie Ederveensedag een gezellige wintermarkt
georganiseerd op het marktplein achter het Marktgebouw aan de Schras te Ederveen. De markt begint omstreeks 16.00 uur en duurt tot 21.00 uur.

Kerstwens

De commissie denkt er in te zijn geslaagd om een leuke gevarieerde markt samen te stellen. Het marktplein zal weer geheel in kerstsfeer worden ingericht. Er komt een grote centraal geplaatste kerstboom en een groot aantal kleinere bomen, allemaal gezellig verlicht. Bij de grote kerstboom kan net als vorig jaar iedere bezoeker anoniem een kerstwens op een formuliertje schrijven, voor iemand waarvan hij of zij denkt dat die wel een opsteker kan gebruiken. Deze wens (tot maximaal € 200,00) kan dan in de daarvoor bestemde ton  worden gedeponeerd. Hieruit zal dan een wens worden getrokken en de commissie Ederveensedag zal dan proberen deze in vervulling te laten gaan.

Speculaaspop versieren

Voor de kinderen is er de mogelijkheid om een speculaaspop te versieren, en er kan een ritje door het dorp gemaakt worden in een heuse arrenslee getrokken door een paard.

Vereniging Oud Ederveen zal een presentatie laten zien van ‘Ederveen Toen’. Fanfare korps Irene zal regelmatig van zich laten horen.
Erwtensoep

Voor de inwendige mens is ook gezorgd, want bij een wintermarkt hoort lekker eten en drinken. Zo zal Vuur en Rook een BBQ demo geven waarvan natuurlijk ook geproefd kan worden. Vanzelfsprekend kunt u ook erwtensoep eten en zijn er heerlijke broodjes, glühwein en nog veel meer.