Ederveense verhalen van vroeger

Ederveense Verhalen WK49-2019

Ederveense Verhalen WK49-2019

De ouderen onder ons weten nog veel van vroeger en willen er soms graag over vertellen. Zeker voor historische verenigingen zijn die herinneringen heel belangrijk om ze op papier te (laten) zetten.

Om deze reden is in de achterliggende periode een project gestart waarvoor vier journalisten bereid zijn gevonden om namens Vereniging Oud Ederveen verschillende (oudere) Ederveners te interviewen. De vier journalisten zijn, samen met leden van Vereniging Oud Ederveen, bij deze mensen op bezoek geweest om de gesprekken te voeren. Door de journalisten zijn, met goedkeuring van de desbetreffende personen, ook een aanta personen. De verschillende personen hebben daarnaast ook zelf foto’s aangeleverd. Tenslotte zijn de verhalen, waar mogelijk, aangevuld met foto’s uit het verenigingsarchief. Het resultaat zijn 23 bijzondere verhalen die zijn gebundeld in het boek ‘Ederveense verhalen’.

Het eerste boek, door Vereniging Oud Ederveen uitgegeven, presenteren zij op dinsdagavond 10 december. Daar zijn alle geïnterviewden, de 4 journalisten en alle leden van Vereniging Oud Ederveen voor uitgenodigd. Aan hen zal een exemplaar overhandigd worden.

De presentatie begint om 20.00 uur in de Turfzaal bij ’t Trefpunt aan de Hoofdweg 148 in Ederveen. Inloop vanaf 19.30 uur met koffie of thee.

Vanaf deze datum zal het boek ook voor niet-leden te koop worden aangeboden voor slechts € 10,00.

Interesse? Stuur een mailtje naar oud@derveen.eu.