De Bron 2 schooldamkampioen van Lunteren

Woensdagmiddag 27 november werd in het damgebouw van D.E.S. – Lunteren het jaarlijkse Rabo-schooldamkampioenschap gehouden. Er werd gespeeld in twee groepen. De bovenbouw groep 7-8 en de welpen groep 5-6. Er hadden zich 12 teams van de diverse lagere scholen ingeschreven voor het schooldamtoernooi. Ook deden er opnieuw twee scholen mee uit Ederveen. Bij de groep 7-8 ging de titelstrijd tussen De Bron 2 en De Calvijn uit Ederveen. Beide viertallen wonnen al hun wedstrijden zodat de beslissing in de laatste ronde moest vallen.

De wedstrijd ging gelijk op en eindigde in een 4-4 gelijkspel. Beide teams hadden nu zes punten zodat de bordpunten de doorslag moest geven. Dit was één bordpunt in het voordeel van De Bron 2 uit Lunteren.
Het kampioensteam bestond uit: Geertjan van de Mel, Rens Kool, Nathan Willemsen en Lisa van Heerd.
De Calvijnschool was een goede tweede en mag nu ook deelnemen aan de halve finale van Gelderland
op 11 januari 2020.

Julianaschool damkampioen bij de welpen
De Julianaschool uit Ederveen heeft het gecombineerde schooldamkampioenschap gewonnen. Het jonge viertal speelde een uitstekend toernooi en won drie wedstrijden oprij. De laatste twee ronden waren de gelijkspelen tegen Triangel 2 en De Wegwijzer genoeg voor het kampioenschap bij de welpen.
De nummers 2 en 3 De Bron 1 en De Wegwijzer mogen ook meedoen met de halve finale van Gelderland. De prijsuitreiking werd verricht door de voorzitter Jaap Heij die alle teams bedankte voor hun inzet en beloonde alle deelnemers met een mooie gouden – zilveren of bronzen medaille.

De nummers 1 t/m 3 ontvingen tevens een beker als prijs. De wisselbeker ging dit jaar naar De Bron 2. Nieuwe schooldammers zijn van harte welkom bij damclub D.E.S. De clubavond voor de jeugd is vrijdagavond
van 18.30 uur tot 19.45 uur. De eerste 10 damlessen kun je gratis volgen. De locatie is De Schuifeldam,
Bisschopweg 104 A Lunteren.