Black Friday

Door Michelle Hannisse

Black Friday, een vrijdag waarop er in heel veel verschillende winkels, in veel verschillende landen enorme kortingen worden gegeven. De Black Friday is overgewaaid vanuit Amerika. Het is een dag waarop veel Amerikanen vrij zijn gezien het de dag na het bekende fees Thanksgiving is. Zo stonden de winkelstraten al snel zwart van de mensen. Een goede reden dus voor winkeliers om daar op in te spelen,
mét enorme kortingen, op de vierde vrijdag van november.

Ook wordt hiermee officieel het ‘kerstcadeau- aankopen-seizoen’ geopend. De grote kortingen stimuleren mensen tot het doen van veel aankopen, dus waarom niet gelijk voor kerst?
Er zijn meerdere theorieën over de oorsprong van de term Black Friday. De ene theorie zegt dat de term ontstond door de enorme verkeersdrukte in de Stad Philadelphia, waar het voor het eerst werd georganiseerd. Mensen parkeren daardoor nu soms zelf een week van tevoren hun auto in de buurt, alles om zo snel mogelijk bij de beste deals te zijn. De andere theorie zegt dat de term ontstond door dat Amerikaanse winkeleigenaren op Black Friday als eerste dag uit de rode cijfers raakten, ofwel winst maken.

Black Friday in Nederland
De Black Friday bleek zo effectief te zijn dat Nederland er ook aan mee ging doen, sindsm2015. De trend is vooral via social media bekend geworden in Nederland. Er doken verschillende beelden op vanuit Amerika waarin de enorme drukte te zien was. In Nederland wordt de dag steeds bekender,
zo bekend zelfs dat er wat dagen aan geplakt worden. Hierdoor ontstaat er zelfs een weekend vol kortingen die eindigen op de Cyber Monday. Ook in andere Europese landen worden er flinke kortingen gegeven. Black Friday in Lunteren City Ons dorp Lunteren gaat hier natuurlijk ook aan meedoen. Leuke kortingen met een gezellige drukte is het doel. En de auto hoeft geen week van tevoren geparkeerd te worden. Zo kunnen de sinterklaas- en kerstcadeautjes alvast worden ingeslagen! Een eerlijk Sinterklaasfeest, Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht
onze producten die zijn puur en echt. Gemaakt onder eerlijke voorwaarden voor een meer gelijk verdeelde aarde. Gemaakt met respect voor mens en milieu geeft het een cadeau net iets meer sjeu.
Een ketting, een puzzel, een boek of dat beeld voor in die kale hoek. Een mooie sjaal, chocolade, een sleutelhanger of toch die ene dromenvanger.  En natuurlijk kent u al onze dopper onze mooie plastic afval stopper. Nu ook verkrijgbaar in een thermos variant ligt makkelijk in de hand. Ook een pracht exemplaar van glas onbreekbaar natuurlijk, komt goed van pas.
Dus zoekt u een cadeau met een twinkel kom dan gezellig naar de wereldwinkel. U kunt ons vinden op Dorpsstraat 113 in Lunteren. Vul op, 4 of 5 december uw jute zakken Om 20% korting te pakken.