Wethouder Hoefsloot: Aula Lunteren kan gesloten worden

Aula begraafplaats Lunteren

LUNTEREN – Het college van B&W heeft een onderzoek gedaan naar alle aula’s van gemeentelijke begraafplaatsen in de gemeente. Wethouder Hoefsloot(GroenLinks) trekt daaruit de conclusie dat de aula van begraafplaats Lunteren gesloten kan worden. Het Lunterse CDA raadslid Anne-Jan Telgen vind de conclusies erg voorbarig en wil graag eerst meer alternatieven zien.

Uit dit onderzoek is gebleken dat er Lunteren in 2017 in totaal 31 keer gebruik is gemaakt van de aula. Dat is eens per 12 dagen. Wethouder Hoefsloot vindt dit te weinig om de functie van gemeentelijke aula aan te houden.

“Het is voor het CDA erg belangrijk dat de basisvoorzieningen die bij een dorp horen ook blijven bestaan. Als je daarbij bedenkt dat er in 2017 in totaal 99 uitvaarten zijn geweest in Lunteren. Dan is bij bijna 1 op de 3“, geeft Anne-Jan Telgen aan.

“Ik wil graag uitgezocht hebben of de wethouder alle mogelijke opties heeft bekeken. In 2009 is de aula nog gerenoveerd, nu een deel slopen zodat er alleen een toilet beschikbaar is, is toch niet uit te leggen? Misschien wil een uitvaartorganisatie het gebouw wel overnemen zodat het, ook al is het niet elke dag, toch nog gebruikt kan worden. In Ede is er ook een aula eigendom van een uitvaartorganisatie, dat gaat ook goed”.

Het CDA heeft al deze vragen nu gesteld aan de gemeente. De gemeente zal met antwoorden komen die hopelijk snel meer duidelijkheid geven.