Ambachtelijk slager Wout van de Veen Nederlands Kampioen Rookworst

Slagerij Wout van de Veen uit Ederveen is winnaar geworden van de 45e nationale vakwedstrijd Arnhem Rookworststad 2019. De ingezonden producten van slagerij Wout van de Veen zijn tijdens de keuring bekroond met goud met ster. Daarmee werden zij de 45e Nationaal Kampioen 2019 Arnhem Rookworststad. Zij ontvangen hiervoor de bronzen rookworst.
Het kampioenssymbool van deze wedstrijd.

De Arnhem Rookworststad vakwedstrijd is de grootste rookworstwedstrijd voor Gelderse rookworst en innovatieve rookworstproducten. Slagers en worstmakers uit heel Nederland krijgen tijdens deze wedstrijd de kans om nationale waardering te oogsten voor hun vakkundigheid door mee te doen aan deze unieke vakwedstrijd.
Het behalen van een onderscheiding is dan ook een erkenning van de kwaliteit van de Gelderse Rookworst en een waardering voor het vakmanschap van deze ambachtelijke specialist.

Een team van deskundige juryleden keurden de ingezonden producten op uiterlijk en aanzien, vorm en kleur, aanzien snijvlak en structuur, geur en smaak, consistentie en innovatie.
Het feit dat de fijne en grove rookworst van Slagerij Wout van de Veen bekroond zijn met goud met ster. En daarmee de bronzen rookworst won, omdat deze de lekkerste en kwalitatief beste rookworst van Nederland is. De hoogst haalbare prijs voor zelfgemaakte rookworst.