Lunterse bedrijvengids

Podoposturaal therapeut helpt met uw houding

Bremmer podologie

De podoposturaal therapeut is een voet-houdingstherapeut die uw houding corrigeert met behulp van dunne inlegzolen onder uw voeten. De podoposturaal therapeut heeft een post-hbo-opleiding gevolgd en is aangesloten bij Stichting LOOP. Regelmatig worden bij- en nascholingen gevolgd om op de hoogte te blijven van de meest actuele ontwikkelingen.


Wat kunt u van een behandeling verwachten?

De podoposturaal therapeut begint de behandeling met een vraaggesprek, vraagt naar de voorgeschiedenis van uw klachten en wanneer deze optreden. Daarna volgt een onderzoek van nek, schouders, wervelkolom, bekken, benen en voeten. De onderlinge verschillen of scheefstand van het lichaam bij het lopen of staan worden nauwkeurig bekeken.
Na het onderzoek probeert de podoposturaal therapeut uw houding te veranderen door dunne stukjes kurk onder uw voeten te plaatsen. Om dit effect blijvend te maken, worden deze stukjes kurk in dunne inlegzolen verwerkt, deze draagt u in uw schoenen. Deze zolen beïnvloeden uw houding. Daarom loopt u de hele dag, ook in huis, op uw schoenen met daarin deze zolen. Na vier tot zes weken komt u terug voor controle, dan wordt uw houding opnieuw beoordeeld. Indien nodig worden de zolen aangepast. De klachten verminderen of verdwijnen.

Proprioceptieve of actieve zolen

De proprioceptieve of actieve zolen beïnvloeden de houding doordat bepaalde spiergroepen gestimuleerd worden en andere spiergroepen gedempt worden in hun werking. De zolen lokken een actie uit van het bewegingsapparaat waardoor de houding gecorrigeerd zal worden. Het lichaam wordt meer in balans gebracht waardoor klachten zullen verminderen of verdwijnen. Voor aandoeningen van het bewegingsapparaat zoals knie-, heup-, rug-, nek- en schouderklachten zijn deze inlays geschikt.

Bremmer podologie

  • Hoofdweg 97
  • 6744 WH Ederveen

Staat jouw bedrijf er nog niet bij? of kloppen de gegevens niet meer?

Neem contact op