Nieuws
Wederom geslaagde Vakantiebijbel Week Ederveen Wie dinsdagochtend over de Schoolstraat kwam, kon het al horen. Vanuit het Kerkheem kwam er een kako Lees meer »
Waterpret bij tentweek Lunteren  De Tentweek Lunteren is weer een geweldig succes geworden. Dit is mede te danken aan het mooie Lees meer »
Doe mee met Ederveen De Klomp in het Groen Wilt u als inwoner van het buitengebied van Ederveen en De Klomp graag hoogstamfruitbomen of een vog Lees meer »
iPad arT en prints in Dorpshuis De Zicht De gehele maand september kan men het werk van Henk Jan Witteveen zien in het dorpshuis De Zicht in Lees meer »
Sietse Lugtenburg nieuwe voorzitter Dorpsraad Lunteren     DORPSRAAD VOL AMBITIE, verbindend en MET GERICHTE DOELSTELLINGEN   LUNTEREN & Lees meer »
Ds. B. Jongeneel nieuwe voorganger Herv. Gem. Lunteren Door Henk de Rooy   Hij houdt van goede gesprekken en vindt discussies leuk. “Het verbi Lees meer »
Beste allemaal, Het is alweer even geleden dat wij een artikel hebben geschreven in de Lunterse krant, dit is niet o Lees meer »
Onderweegs & De Groot 10 keer hoofdsponsor Rondje om de Koepel Onderweegs & De Groot Accountants en Adviseurs is dit najaar voor de tiende keer hoofdsponsor va Lees meer »
Start Zondagsschool t Mosterdzaadje Ederveen Laat de kinderen tot Mij komen, alle, alle kinderen. Laat de kinderen tot mij komen, niemand mag ze Lees meer »
Henk Verschuur 40 jaar bij Coperatie De Valk Dinsdag 27 augustus was Henk Verschuur veertig jaar in dienst bij Coöperatie ‘De Valk Wek Lees meer »
Feestavond en renie bij Damclub D.E.S. Op 8 september bestaat damclub Door Eendracht Sterk (D.E.S.) 60 jaar (1959 – 2019). In 1974 we Lees meer »
Bruidspaar winkelt voor ruim 200 euro Woensdag 7 augustus zijn Wilco Verschuur en Marije de Bruin getrouwd. Na de plechtigheid op het g Lees meer »
Rondwandeling Luntersch Buurtbosch Zaterdag 17 augustus zijn belangstellende wandelaars weer  in de gelegenheid een mooie wandelin Lees meer »
Puberhond centraal op KynoCongres 2019 Puberteit’ is het centrale thema van het KynoCongres op zaterdag 16 november in congrescentrum Lees meer »
Fris het nieuwe schooljaar in? De middelbare school gaat niet altijd over rozen. Want puber zijn vergt nogal wat van lichaam en gee Lees meer »
Dagbehandeling De Valk- Rondje de Koepel 2018 Mijn excuses voor dit late artikel. Door persoonlijke omstandigheden heeft de aanschaf van de paraso Lees meer »
Wekeromse Heidedag bij Wicherumloo De Heidedag bij woonzorghuis Wicherumloo begint een traditie te worden. Donderdag 29 augustus wordt Lees meer »
Mantelzorgtrefpunt Lunteren Wanneer je mantelzorger bent, is een middag winkelen of een ochtend in de tuin werken niet meer zo v Lees meer »
Westzoom Lunteren maand september dicht De Westzoom, de rondweg om Lunteren, gaat een maand lang dicht. Van maandag 2 t/m vrijdag 27 septemb Lees meer »
Wings of Freedom neergestreken in Ede  Nog t/m zaterdag 24 augustus kan men terecht bij ‘Wings of Freedom’, die z’n Lees meer »
Bibliotheek aan huis Kunt u niet zelfstandig naar de bibliotheek komen? Dan komt de 'Bibliotheek aan Huis' Service naar u Lees meer »
Damclub D.E.S. houdt feeste avond en renie voor leden en oudleden. Op 8 september bestaat damclub Door Eendracht Sterk (D.E.S.) 60 jaar (1959 – 2019). In 1974 we Lees meer »
Expositie iPad arT en prints op Kernhem. Kom kijken in Huis Kernhem in Ede. Maak in de weekenden t/m 1 september kennis met iPad arT en print Lees meer »
Lunterse Praotjes. De (verkoop)expositie van Jan Wolff op de hoek Postweg/Julianastraat.   Ja zei d,er pas een Lees meer »
Moeflonexperience op het Wekeromse Zand De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren op woensdag 21 augustus een moefl Lees meer »
Maak kennis met de boeiende insectenwereld op de hei in Otterlo  Zaterdag 17augustus is er een wandeling van ca. anderhalf uur in natuurgebied de Zanding in O Lees meer »
BUITEN KOKEN, BARBECUEN IS HET DOMEIN VAN PA Klimaatverandering heeft ook een positief bijeffect, de barbecues kunnen vaker tevoorschijn worden g Lees meer »
De wereld op z’n kop bij Gave-kamp in Lunteren Zes klontjes suiker in de thee. Brood bij de rijst. Dansen bij het ontbijt. Niemand kijkt ervan op b Lees meer »
EFFE IETS RECHTZETTE! ’t Vrijdagmaarge darteg augustus, rondje ouwe voertuuge Oud Lunterse Dag Op de vrijdagmaarge Lees meer »
Renie groep 8 Renie groep 8 Calvijnschool 1990 Vrijdagavond 12 juli heeft groep 8 van de Calvijnschool na bijna 30 jaar een reünie gehouden in Lees meer »
Wervelwindspel groot succes op zomeravondmarkt Harskamp Woensdag 24 juli was er weer de jaarlijkse zomeravondmarkt in Harskamp. De Regiobank stond er dit ja Lees meer »
Zomeractiviteiten maand augustus bij stichting Ana Upu In de maand augustus organiseert stichting Ana Upu een aantal zomeractiviteiten. Deze staan in het t Lees meer »
Van de bezetting tot Market Garden Dinsdag 13 augustus 2019 zal de heer Ed van Seters een lezing verzorgen.   “ Van de bez Lees meer »
IVN Groen Cursus najaar in Barneveld Het IVN afdeling Barneveld organiseert in het najaar van 2019 een Groen Cursus. Dit is de voorlo-per Lees meer »
Lever je kleding in voor kwetsbare gezinnen in Oekrane Heeft u kleding die u niet meer draagt en wilt u er een goede bestemming aan geven? Breng de kleding Lees meer »
Hartelijk welkom bij de voormarkt Als voorloper op de jaarlijkse rommelmarkt, die de Herv. Gem. Wekerom al meer dan 42 jaar houdt in a Lees meer »
Voorleestijd in bieb Lunteren Wil jij wegdromen bij het horen van de mooiste sprookjes, op het puntje van je stoel het spannendste Lees meer »
Tweede Editie VVK Ede voor boeren burgers en buitenlui. Jaren geleden was het al weer, dat er een rundvee keuring in Ede gehouden werd. Op zaterdag 3 august Lees meer »
Van der Werf Peugeot 25-plus TCL tennistoernooi Met dit tennisracket moet ik wel een bal kunnen raken’, zegt een lachende Richard van de Pol v Lees meer »
Na het vele natte, een zonnige en gezellige Valkse Dag Elke twee jaar loop De Valk uit voor ‘haar’ Valkse Dag. Een dag vol sociale gezelligheid Lees meer »
Etsdemonstraties in het atelier van kunstenaar Guus Kuit. Op de woensdagen 31 juli, 7 en 14 augustus is het atelier van kunstenaar Guus Kuit open voor een ied Lees meer »
Duizend plantjes en beestjes in Lunteren Beste dorpsgenoten en vakantiegasten, het afgelopen jaar hebben Lunterse natuurvrienden zich een gro Lees meer »
Oprichting Voorzieningenfonds een feit De door Varias Verzekeringen georganiseerde informatiebijeenkomsten werden vorige week goed bezocht. Lees meer »
Actiemarkt De Wegwijzer brengt 6.225,00 op Dinsdag 2 juli was er de actiemarkt van de Wegwijzer t.b.v. het nieuwe schoolplein! Bijna 100 kinder Lees meer »
Bijna CO2 vrij dieselen via Esso De Stroet Bij Esso De Stroet blijft men aan het innoveren. Zoals u waarschijnlijk wel gemerkt zult hebben zijn Lees meer »
De Sprong sluit schooljaar af Met de zomervakantie in het vizier maakte De Sprong ruimte voor ontspanning op de laatste dagen voor Lees meer »
Dikkenberg las & montage klaar voor de toekomst De eerste reactie van eigenaar Jaap van den Dikkenberg over het verloop van ‘zijn’ open Lees meer »
Kinderzwerfboekenstation Eck-stra in actie voor Zomerlezen Kinderen die geen boeken lezen tijdens de zomervakantie, zakken gemiddeld 1 tot 2 AVI-niveaus. Het i Lees meer »
Vrachtwagen met chemicalin voor verdovende middelen veilig gesteld  Aan de Oud Willinkhuizerweg in Wekerom hebben de brandweer en politie zondagavond onderzoek ge Lees meer »
Marian van Roekel wint Gouden Baton Vrijdagavond 12 juli vond de eerste Lunterse editie plaats van Maïs-stro waarbij vier prominent Lees meer »
Oogst van de MKB Business Versneller in de FoodValley Vierentwintig ondernemers van achttien verschillende bedrijven uit de Foodvalley sloten dinsdag 9 ju Lees meer »
Boeiende & spannende verhalenavonden bij Zoutewelle Boeken In de zomermaanden organiseert Zoutewelle Boeken vier verhalenavonden in de boekwinkel aan de Hoofdw Lees meer »
Toekomstvisie beschermt landgoed Kernhem Een grote groep betrokkenen bij landgoed Kernhem heeft samen met de gemeente een toekomstvisie voor Lees meer »
Puzzelen voor Liliane Fonds Tijdens de komende Zomermarkt op woensdag 24 juli biedt het Liliane Fonds van 14.00 tot 21.00 uur be Lees meer »
Lunteren in de spotlights op Landgoed Maarsbergen Er is een super geslaagde voorstelling neergezet op feest van Landgoed Maarsbergen op woensdag 10 ju Lees meer »
Julianastraat voert actie: 30 km/u is max! Bewoners van de Julianastraat in Lunteren zijn een actie begonnen om de verkeersveiligheid in hun st Lees meer »
De boswachter De Veluwe…, een gebied vol verrassingen. Wonderlijker dan zelfs de meest door de wol geverfd Lees meer »
TCL ontvangt cheque Rabofonds Tennisclub Lunteren is overgestapt op LED-baanverlichting.De vereniging is de laatste jaren actief b Lees meer »
Drie lezingen in het kader van 75 jaar Vrijheid Ede De Culturele Kring Lunteren (C.K.L.) organiseert in samenwerking met Het Westhoffhuis Lunteren en H Lees meer »
Zomeravondmarkt Harskamp Net als voorgaande jaren organiseert de Middenstand Vereniging Harskamp ook dit jaar weer een ouderw Lees meer »
Zomerexpositie in de Koepel Lunteren Zaterdag 13 juli, om 15.00 uur, wordt de tweede expositie van 2019 in de Koepel geopend. Het is een Lees meer »
Varias Verzekeringen B.V. uit Ederveen blij met aanstelling Varias Verzekeringen B.V. uit Ederveen blij met aanstelling als advieskantoor van het MKB ZZP Voorzi Lees meer »
Avondwandeltocht De Honskamp Woensdag 3 juli was weer de jaarlijkse wandeltocht van de bewoners van De Honskamp. Zoals gebruikeli Lees meer »
Grote opkomst zwemvierdaagse Bosbad Lunteren De zwemvierdaagse in het Bosbad Lunteren is een succes geworden. Vanaf maandag 8 juli t/m donderdag Lees meer »
Het gevaar van teken Klaar voor de zomervakantie met dit leerzame kinderboek   Voor alle kinderen die graag buiten Lees meer »
Geslaagde verkoopmarkt Zaterdag 29 juni vond de verkoopmarkt plaats bij Zorgvilla Nieuw Boschoord en dit was een groot succ Lees meer »
Gezellige markt Huize Eben-Haezer Woonzorgcentrum Huize Eben-Haezer in De Valk hield zaterdag 29 juni voor het eerst in het bestaan ee Lees meer »
Jan Kruis expositie geopend Vrijdagmiddag 28 juni werd de tentoonstelling ‘Jan Kruis – een creatieve duizendpoot&rsq Lees meer »
Jubileumviering 125 jaar De Zaaier De viering van het 125 jarig jubileum van School met de Bijbel de Zaaier overtrof alle verwachtingen Lees meer »
Bekende Lunteranen dirigeren KNA orkest Dirigeren, het lijkt zo eenvoudig, maar de praktijk is weerbarstig. Dat ervaren ook de kandidaten va Lees meer »
Lunteren bij de beste winkelgebieden Consumenten vinden de winkelgebieden in Bennekom en Lunteren de beste in de regio. Dat blijkt uit he Lees meer »
Demonstratiedagen Luntersche Dorsstichting De Luntersche Dorsstichting houdt zich al sinds jaar en dag bezig met het in stand houden van het ou Lees meer »
Voorspeelavond De Honskamp pianoleerlingen Geertje Timmers Op de warmste avond van deze week, dinsdag 25 juni, was het hard werken voor de pianoleerlingen van Lees meer »
Steenuil overdag op de plaats rust Onlangs ontdekte Fransien tijdens onze fietstocht niet zo heel erg ver van de weg, een steenuiltje. Lees meer »
Schildersbedrijf Vliem verrast Bosbad met cheque. Vierduizend euro. Dat is het bedrag wat schildersbedrijf Vliem afgelopen donderdag overhandigde aan Lees meer »
acGouden KNSA-speld voor Robert van Amerongen (SV Soranus) Zaterdagmiddag 29 juni was tijdens het Schietsporttotaal event in Sportcentrum Valkenhuizen te Arnhe Lees meer »
Burgemeester Verhulst bezoekt briljanten echtpaar De heer Gerrit Klok en mevrouw Heintje Nellestein waren zondag 30 juni 65 jaar getrouwd. Op maandag Lees meer »
Demonstratiedagen Luntersche Dorsstichting De Luntersche Dorsstichting houdt zich al sinds jaar en dag bezig met het in stand houden van het ou Lees meer »
Natuurverschijnsel lichtende nachtwolken boven Lunteren Vrijdagavond 21 juni, tegen middernacht, is bovenstaande foto gemaakt. Het silhouet van de Bethelk Lees meer »
Benefietconcert voor Oekrane een groot succes Het benefietconcert met Matthijn Buwalda en Renee Klijnsma (zaterdag 15 juni) was een groot succes. Lees meer »
P. Bos veevoeders bestaat 125 jaar: Kwaliteitsvoer voor tevreden klanten  P. Bos veevoeders 125 jaar in Ederveen en nog steeds gevestigd op de plek waar het in 1894 beg Lees meer »
Afsluiting seizoen damjeugd D.E.S. De jeugd van damclub D.E.S. sloot vrijdagavond het damseizoen af met een gezellig uitje. Na afloop Lees meer »
Bestuurswisseling Dorpsraad Lunteren Begin 2019 zijn de bestuursleden van de Dorpsraad Lunteren, Rienke Valstar (secretaris), Auke Ozinga Lees meer »
Geslaagde Wandel3daagse Lunteren Donderdagavond 20 juni werden de 800 deelnemers van de 36e Wandel3daagse weer binnengehaald in het c Lees meer »
Rabo ClubSupport van start Al jaren organiseert Rabobank Gelderse Vallei de Rabo Clubkas Campagne. Dit jaar heeft de actie een Lees meer »
Remeker Midzomer-dag trok een genteresseerd publiek De eerste Remeker Midzomer-dag in Lunteren is geslaagd. “Wij zijn tevreden met de bezoekers. D Lees meer »
Samenwerking Lunterse Krant en Wegwies De Lunterse Krant en Wegwies in Lunteren gaan hun krachten bundelen. Met ingang van dit nummer zal e Lees meer »
t Kererf is verhuisd Het tweedehandswinkeltje ’t Kerkerf heeft een nieuw onderkomen gevonden. Na jarenlang in de vo Lees meer »
Vrijwilligers zijn welkom bij Wicherumloo Woon-, zorg-, en dienstencentrum Wicherumloo in Wekerom sinds november 2015 geopend. Een woon-zorghu Lees meer »
Bouwbedrijf Nap naar Vlieland Bouwbedrijf Nap BV bestaat 50 jaar! Dit is uitbundig gevierd met het personeel en partners tijdens e Lees meer »
Echtpaar Van den Brandhof-Van Roekel is 65 jaar getrouwd Burgemeester Verhulst bezocht maandagochtend 24 juni het briljanten echtpaar Van den Brandhof-Van R Lees meer »
Eikenprocessierups ook volop in Lunteren Ook Lunteren en omgeving wordt momenteel geteisterd door de eikenprocessierups. Al meerdere jaren op Lees meer »
18 medailles voor Exalto Sport turnsters Zaterdag 15 juni vonden de toestelkampioenschappen turnen dames 4e t/m 6e divisie plaats in Didam. I Lees meer »
Grandioos kasteelconcert Ederveen De bezoekers en muzikanten van het concert in de achtertuin van kasteel Bruijn Horst in Ederveen van Lees meer »
Nieuw publieksgebouw De Hoge Veluwe geopend door Koning Willem-Alexander Vrijdagmiddag 21 juni opende Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander officieel het Park Paviljoen, h Lees meer »
P.i.T turnster naar Ahoy Cup Zondag 23 juni turnden in Rotterdam de beste jeugd- en juniorturnsters uit supplement D in de Ahoy. Lees meer »
Laatste rit Wout Thomassen Zaterdag 8 juni reed chauffeur Wout Thomassen uit Lunteren na 13 jaar en 7 maanden zijn laatste rit Lees meer »
Afsluiting seizoen damjeugd D.E.S. De jeugd van damclub D.E.S. sloot vrijdagavond het damseizoen af met een gezellig uitje. Na afloop Lees meer »
Het verschil tussen een testament en een levenstestament Een testament maakt u voor de situatie na uw overlijden. In een testament benoemt u uw erfgenamen. E Lees meer »
De Ederveensedag  De Ederveensedag op de eerste woensdag in juli is inmiddels al jaren een terugkerende gebeurte Lees meer »
Het Diabetes Fonds zoekt collectanten in Lunteren Het Diabetes Fonds zoekt collectanten om de jaarlijkse collecte in Lunteren tot een succes te maken. Lees meer »
Tim Akkerman in vorm bij De Koepel Zaterdag 15 juni speelde Tim Akkerman en zijn band The Ivy League tijdens het zomerconcert bij de Ko Lees meer »
Vervolg ontwikkeling toekomstvisie centrum Ederveen Zoals eerder bericht, is er op 17 april een eerste brainstormavond gehouden over de toekomstige invu Lees meer »
Verkoping bij zorgvilla Nieuw Boschoord Zaterdag 29 juni wordt er bij zorgvilla Nieuw Boschoord een verkoping georganiseerd. De opbrengst is Lees meer »
Wonen Totaal Toernooi bij TCL De eerste week van juli wordt voor de 15e maal het succesvolle ‘Wonen Totaal Toernooi’ b Lees meer »
Buitenspeeldag Vaarkamperhof. Woensdag 12 juni was de Vaarkamperhof weer afgesloten voor verkeer. Deze dag stond in het teken van Lees meer »
Jonge kerkuiltjes geringd De eerste jonge kerkuiltjes van 2019 zijn geringd door een vrijwilligersgroep. Deze groep houdt zich Lees meer »
Kinderburgermeester Lisa opende speeltuin t Hoefje Woensdagmiddag 12 juni vond de officiële ingebruikname plaats van speeltuin ’t Hoefje. De Lees meer »
Sponsorloop KNA Zaterdag 22 juni organiseert muziekvereniging Kunst Na Arbeid Lunteren in het dorp een sponsorloop. Lees meer »
Landelijk Atelierweekend ook in Otterlo Beeldend kunstenaar Klaasje Smit (Otterlo) doet aan het Landelijk Atelierweekend mee. Haar atelier i Lees meer »
Acroduo Schonewille en Waalewijn Nederlands Kampioen Zaterdag 8 juni vond het Bondskampioenschap Acrogym D/E-lijn plaats in Oss, Brabant. Gemengd koppel Lees meer »
Onderstation naast station Lunteren van de baan  De gemeenteraad heeft het voorstel om een onderstation aan de spoorstraat neer te zetten niet Lees meer »
Actie Lionsclub Ede Neder Veluwe lever 2000,00 op voor Hospice de Honskamp Per oktober 2008 is de hospice in de Honskamp gestart. Dit was een initiatief van de vijf kerken in Lees meer »
De Elsenhoek viert 51-jarig bestaan. Het is weer eens wat anders. De Elsenhoek in Lunteren bestaat 51 jaar (de 50 was ze even ontschoten) Lees meer »
Geen onderstation naast station Lunteren De gemeenteraad heeft het voorstel om een onderstation aan de spoorstraat neer te zetten niet aangen Lees meer »
Het Witte Kerkje van Vrijzinnig Lunteren Aan de Dr. Kimmijserlaan 28 in Lunteren staat ‘Het Witte Kerkje’. Onderkomen van Vrijzin Lees meer »
Gemeentelijk onderzoek begraven Op dit moment doet de gemeente Ede onderzoek naar begraven in Ede. De gemeente is benieuwd naar uw i Lees meer »
Open Dag Bewust Leven Lunteren Bewust Leven Lunteren informeert u over gezondheid, welzijn en bewust leven in Lunteren. Zaterdag 2 Lees meer »
Landelijk Atelierweekend in Otterlo Beeldend kunstenaar Klaasje Smit (Otterlo) doet aan het Landelijk Atelierweekend mee. Haar atelier i Lees meer »
Acroduo Schonewille en Waalewijn Nederlands Kampioen Zaterdag 8 juni vond het Bondskampioenschap Acrogym D/E-lijn plaats in Oss, Brabant. Gemengd koppel Lees meer »
Ger Groters koersbalkampioen Ederveen Donderdag 6 juni eerd bij de Ederveense koersbal Vereniging het seizoen 2018-2019 afgesloten met het Lees meer »
Jubilea bij P. Bos veevoeders P. Bos Veevoeders te Ederveen heeft een viertal 12,5 jarige jubilea gevierd. Wim van Ginkel ut Scher Lees meer »
Schildersbedrijf Vliem, een eeuw oud, jong van hart Vorige week donderdag werd teruggeblikt op het 100 jarige bestaan van Schildersbedrijf Vliem. De his Lees meer »
KNA presenteert Lunterse editie Mas-stro Dirigeren, het lijkt zo eenvoudig, maar de praktijk is weerbarstiger. Dat ervaren ook de kandidaten Lees meer »
Negen cursisten ontvangen EHBO diploma Bij de EHBO vereniging Otterlo e.o. zijn negen cursisten geslaagd voor het EHBO diploma. Op 28 mei h Lees meer »
Lunterse dammers succesvol op NK Sneldammen De DES Lunteren dammers Henk Klarenbeek, Johan Top en Laura Timmerman wisten Pinkster zaterdag bij h Lees meer »
Bosch Beton verhuist naar state-of-the-art fabriek Keerwandproducent Bosch Beton is 1 juni jl. in haar geheel verhuisd naar haar state-of-the-art fabri Lees meer »
Jeugdspelers D.E.S. geslaagd Vorige week deden diverse jeugdspelers van damclub D.E.S. in Bennekom examen voor het diploma Wiersm Lees meer »
Jubileumviering 125 jaar School met de Bijbel De Zaaier In juni bestaat School met de Bijbel ‘De Zaaier’125 jaar. Dit wordt herdacht en gevierd Lees meer »
Landrover Veluwe rit Zaterdag 25 mei is in samenwerking met Otterlo Events de eerste ‘Landrover Veluwe rit’ v Lees meer »
Tweede editie Lunteren Open Golftoernooi Woont en/of werkt u in Lunteren en bent u gek op een potje golf? Meld u dan nu aan voor de tweede ed Lees meer »
Marijke Steenbergen (Lunteren) in de race als Senior Reisontdekker bij KRAS Reizen Wat een ‘senior reisontdekker’ inhoudt? Je gaat een jaar lang elke maand op reis en laat Lees meer »
Uniek kasteelconcert Irene Zaterdagavond 22 juni organiseert Muziekvereniging Irene Ederveen samen met Harmonievereniging Ons G Lees meer »
DE HOLLANDSE NIEUWE IS WEER BEST DIT JAAR Een van de meest bekende vissoorten in binnen- en buitenland is wel de haring, de Hollandse nieuwe w Lees meer »
Slotavond van Sjoelclub De Schakelschuivers Woensdag 22 mei kwamen de leden van de sjoelclub bij elkaar om het seizoen 2018/2019 feestelijk af t Lees meer »
Advendo JO-8 wint KNVB beker Na het behaalde kampioenschap veroverde Advendo JO-8 nu ook de KNVB beker.   De trainers van Lees meer »
Exalto Sport drie Nederlands kampioenen rijker Een succesvol weekend was het voor de turners van Exalto Sport. Op zondag 26 mei werden in Alkmaar m Lees meer »
Grote kip op een kleine kruiwagen Ben je lekker aan het fietsen, zegt Fransien ineens tegen haar man Louis: "Wil je een kip meebr Lees meer »
Joop Zandsteeg 40 jaar bij Kuikenbroederij Morren B.V. Joop Zandsteeg (56) uit Lunteren was op 1 juni 40 jaar in loondienst bij Kuikenbroederij Morren B.V. Lees meer »
Lunteren JO 9-2 kampioen het team van vv Lunteren JO 9-2 is kampioen geworden. Het ging de gehele competitie al goed met de J Lees meer »
Lunteren JO10-1 wint de KNVB beker! Zaterdag 1 juni kwamen de spelers van Lunteren JO10-1, in de finale van de KNVB beker, uit tegen Die Lees meer »
Damdiploma voor jeugdspelers Vorige week deden diverse jeugdspelers van damclub D.E.S. in Bennekom examen voor het diploma Wiersm Lees meer »
Lunterse Dweil- en Shantydag Het winkelcentrum van Lunteren is altijd gezellig, maar op de eerste zaterdag van juni spat de gezel Lees meer »
30 jaar PCOB Lunteren Maandag 27 mei a.s. vanaf 14.30 u tot 16.30 uur viert de Protestant Christelijke Ouderenbond Afd. Lu Lees meer »
Brocante fiets en/of auto route Lunteren -Barneveld- Kootwijkerbroek Brocante fiets en/of auto route Lunteren -Barneveld- Kootwijkerbroekvan Brocante, antiek, vintage ,g Lees meer »
Chr. Streekkoor Otterlo in De Honskamp Donderdag 9 mei heeft het Christelijk Streekkoor Otterlo, een optreden verzorgd in verzorgingshuis D Lees meer »
Gasten worden getrakteerd op een 3-gangen menu in het Westhoffhuis Het jaarthema van dit schooljaar op ‘De Triangel’ is: Je brengt mij de zon. Groep 8 brac Lees meer »
Hannelies gaat trouwen  Het is alweer 12 ½ jaar geleden dat Hannelies , samen met haar zus Arenda, bij ’ Lees meer »
Molukse cultuur te zien in theater Cultura in Ede Verborgen verhalen over liefde, verraad en vriendschap en de zoektocht naar identiteit komen tot lev Lees meer »
Nieuw in onze regio:: Reformatiekoor In juni hoopt het Reformatiekoor te starten in Veenendaal, onder leiding van Peter Wildeman. Locatie Lees meer »
3e plek DOS jongens bij regio kampioenschappen Afgelopen zaterdag zijn zeven DOS jongens in de leeftijd van 10-11 jaar derde geworden bij de CMV ni Lees meer »
Biologieles in de praktijk Vrijdag 17 mei heeft een zeer enthousiaste groep 6 van de Calvijnschool een gehele dag biologie excu Lees meer »
OBS De Sprong vierde de week van Annie M.G. Schmidt De week van 20 mei stond voor OBS De Sprong in het teken van schrijfster Annie M.G. Schmidt. Generat Lees meer »
Eerste steen Careander Lunteren Donderdag 16 mei werden de eerste stenen gelegd van de twee nieuwe woonlocaties van Careander in Lun Lees meer »
Turnster Taberima Nederlands Kampioen meerkamp Zaterdag 18 mei vond het Bondskampioenschap derde divisie plaats. In Vianen gingen Fenne Metz (pupil Lees meer »
Regiokampioenen Exalto Sport Lunteren Zaterdag 18 mei vond de regiofinale plaats voor het dames turnen, zesde divisie. Aan deze wedstrijd Lees meer »
De Valk Wekerom (g)roeit tegen de stroom in Mei 2019 - Coöperatie “De Valk Wekerom” UA heeft over 2018 een prima resultaat gebo Lees meer »
Graag willen wij ons voorstellen, Wij zijn een groep jongeren die deze zomer namens stichting H2OEK afreizen van ons kleine kikkerland Lees meer »
Lunteren JO 11-3 kampioen Het team van vv Lunteren JO 11-3 is kampioen geworden. Het team bleef van november (vorige competiti Lees meer »
Nederwoud wint schoolvoetbaltoernooi Kinderen uit de groep 7/8 van CBS Nederwoud hebben het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi bij vv Lunte Lees meer »
Ontspanning met Tai Chi In juni start er op de donderdagavond een serie van 4 lessen Tai Chi Tao, waarbij iedereen welkom is Lees meer »
Turnclub P.i.T turnt regiofinale in Amersfoort Op zaterdag 11 mei mochten Jaylin Askamp (instap D2), Esmee van Beek (instap D2) en Cheyenne Gerrits Lees meer »
Vrienden Luntersche Buurtbosch en CNS De Triangel samen op pad Donderdag 16 mei maakten drie klassen van groep 1/2 van CNS basisschool De Triangel op speelse wijze Lees meer »
Wederom Nederlands kampioen voor Turnclub P.i.T Lunteren Vier turnsters van P.i.T hadden zich via de voorrondes en halve finale weten te plaatsen voor het NK Lees meer »
Week van de slager bij Wout van de Veen  Vorige week was het ‘De week van de slager’, ter promotie van het slagervak. Dat d Lees meer »
Tieme Visser Passie voor het vak Zodra je tegenover Tieme Visser zit en een eerste vraag stelt over zijn vak, dan zie je een twinkeli Lees meer »
Wederom een geslaagde Oldtimerdag Ederveen Trekkers, brommers, truck’s, oude en minder oude klassiekers en heel veel ‘uitzwaaiers&r Lees meer »
Actiedag Calvijnschool een succes De actiedag voor de inrichting van het schoolplein bij de nieuwbouw van de Calvijnschool is een groo Lees meer »
Oproep aan bewoners van Lunteren Geen onderstation in de bebouwde kom¨ Donderdag 23 mei is er, om 19.00 uur, in de raadzaal van d Lees meer »
Brandweer Harskamp 90 jaar De vrijwillige brandweer van Harskamp bestaat 90 jaar en dat werd zaterdag 11 mei gevierd met een op Lees meer »
Er ging iets mis ... In de vorige editie van de Lunterse Krant (d.d. 4 mei, nr. 19) ) stond een interview met de Lunterse Lees meer »
Annie MG Schmidt week in Bieb Lunteren Van maandag 20 mei t/m zaterdag 25 mei vindt de Annie MG Schmidt week plaats. In Lunteren worden in Lees meer »
Rijbewijskeuringen 75+ in Ederveen Huisartsenpraktijk Ederveen biedt aan automobilisten van 75 jaar en ouder uit de hele regio de geleg Lees meer »
Elbertsen Warenhuis sluit filiaal Harskamp, maar blijft doorgaan in Wekerom en Otterlo! Na meer dan 40 jaar het filiaal in Harskamp gerund te hebben, zijn we helaas genoodzaakt om per 1 ju Lees meer »
Fietstocht Oud Ederveen Oud Ederveen organiseert op zaterdag 25 mei weer de jaarlijkse schurenfietstocht. Tijdens deze toch Lees meer »
H, psssst De Horizon zoekt jou Hou jij van zingen? En zou je dat wel vaker willen doen? Kom dan eens kijken bij het koor: ‘D Lees meer »
(Vrouwen)wereldgebedsdag 90 jaar! Wereldgebedsdag voor vrouwen is de oudste oecumenische beweging ter wereld. Elk jaar wordt de vieri Lees meer »
Stand van zaken zienswijze Onderstation Spoorstraat, Lunteren Begin maart 2019 informeerde de Dorpsraad Lunteren u over de zienswijze van de Dorpsraad Lunteren ov Lees meer »
Speuren door de Stroet Zo’n 120 scholieren uit groep acht brachten op vrijdag 10 mei een bezoek aan tien bedrijven op Lees meer »
Sjoelen Ederveen De sjoeluitslagen van maandag 13 mei in het dorpshuis ‘De Zicht’ in Ederveen. Dit was de Lees meer »
Floor Versteeg districtskampioen turnen dames 4e divisie Zaterdag 11 mei stonden twee finales op de agenda voor de turnsters van de tweede selectie van Exalt Lees meer »
Aron van Ginkel vierde van Nederland Het achtjarige turntalent Aron van Ginkel is op zaterdag 11 mei vierde van Nederland geworden tijden Lees meer »
In Huize Kernhem Expositie Nellestein & Co In Huize Kernhem (Kernhemseweg 7 Ede) gaat een nieuwe expositie van start.Van 25 mei t/m Tweede Pink Lees meer »
Wekerommer Arnold Versteeg (SGP) op de lijst voor het Europees Parlement Nog een paar dagen en dan vinden de verkiezingen voor het Europees Parlement op 23 mei plaats. Namen Lees meer »
Familie- / kindervoorstelling in Het Luntersche Buurtbosch Van maandag 20 mei t/m zaterdag 25 mei vindt de Annie M.G. Schmidt week plaats. In Lunteren worden i Lees meer »
Burgemeester Van Dijk opent nieuwe locatie Orgelmakerij Noorlander Vrijdag 17 mei, om 18:45 uur, opent burgemeester dr. J.W.A. van Dijk officieel de nieuwe locatie va Lees meer »
Helene Krller-Mller Kamer in Nederlands Tegelmuseum officieel geopend In het Nederlands Tegelmuseum in Otterlo is de nieuwe Helene Kröller-Müller Kamer vrijdagm Lees meer »
Ridders in de Orde van de Koepeliers De Koepelcommissie van Stichting Het Luntersche Buurtbosch (LBB) heeft afgelopen week afscheid genom Lees meer »
De kemissie Oud Lunterse Dag 2019 Zooas gebruukelek stelt de kemissie Oud Lunterse Dag zich rond deeze tied altied an jullie veur. We Lees meer »
Bingoavond in Harskamp Na een overweldig mooie avond op 29 april (zie onderstaande foto) waar het 20 jarig bestaan van de b Lees meer »
Ondersteuning voor verenigingen via Anjeractie, ook in Lunteren! Van maandag 20 t/m 25 mei is weer de jaarlijkse Anjeractie van het Prins Bernhard Cultuurfonds. In d Lees meer »
Bouwbedrijf Nap bestaat 50 jaar. Bouwbedrijf Nap is opgericht door Jan Nap op 13 mei 1969. In het buurtschap Nederwoud begon Jan Nap Lees meer »
Jonge witte merel verkent de wereld In de krant van 16 maart was deze witte merel nog een ei. De ouders waren toen ‘nieuws’ Lees meer »
Obk presenteert: Musical in Concert Onder de titel `Musicalin Concert` geeft Fanfareorkest ‘Oefening Baart Kunst’ uit Otterl Lees meer »
Geslaagde bijeenkomst Opella over vergeetachtigheid en dementie Woensdag 24 april organiseerden Icare, Opella en RST Zorgverleners in de Honskamp een bijeenkomst ov Lees meer »
Herdenken in Lunteren en Harskamp De dodenherdenking op zaterdag 4 mei trok in de regio veel belangstellenden naar de herdenkingsplekk Lees meer »
KNA zet Lunteren in de bloemen Woensdag 15 mei fleurt muziekvereniging KNA Lunteren weer op met haar jaarlijkse bloemenactie. Leden Lees meer »
Bouwbedrijf Nap bestaat 50 jaar De wieg van Bouwbedrijf Nap stond aan de Nieuwerhuizerweg. Daar is Jan Nap geboren en startte hij he Lees meer »
Aandacht voor tandvlees op European Gum Health Day De European Gum Health Day is een internationale dag voor het bewustzijn van tandvleesaandoeningen e Lees meer »
Vergeetachtigheid Woensdag 24 april organiseerden Icare, Opella en RST Zorgverleners in de Honskamp een bijeenkomst ov Lees meer »
Expositie in Westhoffhuis Gevleugelde natuur in Lunteren De IVN natuurexpositie ‘Gevleugelde Natuur’ is te bezichtigen in het Westhoffhuis in Lun Lees meer »
Molukse Stichting Ana Upu  Het Nederlands Openluchtmuseum en de Molukse Stichting Ana Upu gaan samenwerken op het gebied Lees meer »
Telefoonwinkel H.S. Telecom Ingeklemd tussen cafetaria ‘Hoekhuus en de voormalige slagerij Van Veen heeft zich H.S. Teleco Lees meer »
Ecobus America Jorien Timmers genomineerd Jorien Timmers (Lunteren) is door de organisatie Duurzame Jonge 100 genomineerd voor een plaats op d Lees meer »
Lunteraan Arjen Droog op de lijst voor het Europees Parlement Voor de verkiezingen op 23 mei staat er één Lunteraan op de lijst: Arjen Droog. Hij st Lees meer »
Renie De Prinsenhof in voorbereiding Er was al langer over nagedacht en op zaterdag 28 september moet het dan gaan gebeuren: een reü Lees meer »
Rijbewijskeuringen in Lunteren Automobilisten kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen op 20 mei, 17 juni en 15 juli in  h Lees meer »
Shanty Zangers Ede wil graag groter groeien Over een paar maanden bruist Ede Centrum weer, wanneer op 3 augustus het Shantykorenfestival plaatsv Lees meer »
Sjoelen Ederveen De sjoeluitslagen van maandagavond 6 mei in dorpshuis ‘de Zicht’ in Ederveen.   K Lees meer »
Creation Verloskundigen in Lunteren Sinds april van dit jaar is Creation Verloskundigen gestart in Lunteren. Het heeft onderdak gevonden Lees meer »
11e keer CH Lunteren Zaterdag 11 mei wordt voor de 11e keer het ‘CH Lunteren’ georganiseerd op de terreinen v Lees meer »
Samenwerking tussen Hotel & Eethuys De Wormshoef  Bijzondere samenwerking tussen Hotel & Eethuys De Wormshoef en Abito Mode. Misschien heri Lees meer »
Bosch Beton gaat voor goud Vrijdag 5 april 2019 kreeg Bosch Beton het gouden certificaat uitgereikt uit handen van Jeroen Pos v Lees meer »
Brainstormen over toekomst centrum Ederveen Woensdag 17 april heeft een groep Ederveners een eerste brainstormavond gehouden over de positie van Lees meer »
Moederdag We gaan weer Moederdag vieren!!! Deze dag staat in het teken van het verwennen van moeder. Ze krijgt Lees meer »
JANZEN nieuw bij DIO Ik heb al een paar keer de vraag gehad of het soms mijn eigen lijn is, grapt Adriaan Jansen van DIO Lees meer »
Nederwoud was weer vrolijk oranje gekleurd In buurtschap het Nederwoud werd afgelopen zaterdag ook de vlag gehesen en volmondig het Wilhelmus g Lees meer »
Sjoelen Ederveen De sjoeluitslagen van maandagavond 29 april in dorpshuis ‘de Zicht’ te Ederveen.   Lees meer »
Dorpshuis Westhoffhuis ontvangt voedseloverschotten van Aldi Lunteren Er belandt te veel goed voedsel in het afval. Niet alleen bij de consument thuis, maar ook bijj supe Lees meer »
Lintjes regen gemeente Ede Burgemeester René Verhulst verrast gedecoreerden bij Lintjesregen Koninklijke onderscheiding Lees meer »
Westhoffhuis: Workshop Uilenballen pluizen! Donderdag 2 mei (in de meivakantie) vindt in het Westhoffhuis weer de workshop Uilenballen pluizen p Lees meer »
Lunteren ontmoet Lunteren 2019 werd een geweldig succes Het nieuwe initiatief vanuit de stichting SSCVL om een spectaculair evenement te organiseren voor Lu Lees meer »
Leden van de EHBO Lunteren onderscheiden Dinsdag 26 maart hield EHBO Vereniging Lunteren de jaarlijkse algemene vergadering. Er werd gestart Lees meer »
Ederveens oorlogsmonument opgeknapt Het oorlogsmonument van Ederveen ligt aan de noordzijde van het dorp, en bestond al jaren uit een w Lees meer »
Koningshuis Op Koninginnedag was het altijd mooi weer. Tenminste..zo voelt het voor mij als ik terugkijk naar m Lees meer »
Oog in oog met ... Ineens stonden wij ‘oog in oog’ met het prachtige dier. Op veel plaatsen in onze gemeent Lees meer »
Bloesem in fruitbomen in de Betuwe Zaterdagochtend 13 april, ‘s ochtends vroeg. Het vroor, de ochtendzon bescheen een strak blauw Lees meer »
Drie dagen Truck en Tractor Pulling in Wekerom in 2019 In 2019 kunt u maar liefst drie dagen geniet van Truck en Tractor Pulling in Wekerom! Als eerste de Lees meer »
Uitwisseling Koersbalgroep Ana Upu en Ederveen Donderdag 11 april ging de koersbalgroep Ana Upu op bezoek bij de koersbalgroep van Ederveen. Plaats Lees meer »
Prijswinnaars puzzel- en kleurwedstrijd actiemarkt HHG Ederveen Zaterdag 6 april was er een gezellige markt op het marktplein in Ederveen. Jong en oud vermaakten zi Lees meer »
Goed doel voor Rondje om de Koepel Zaterdag 5 oktober vindt het jaarlijkse hardloopevenement ‘Rondje om de Koepel’ plaats. Lees meer »
Nieuwe folder Tegelroute Lunteren Maandagochtend 15 april hebben Cor van Soest ( Dorpsraad Lunteren) en Liesbeth Schoorl ( Tegelroute Lees meer »
Verandering van spijs doet echt niet eten Deze jonge Eekhoorn keek wel een beetje vreemd toen het mandje, waar de vorige dag nog walnoten inza Lees meer »
Ervaar het openbaar vervoer! Binnen het reizen met het openbaar vervoer is er de laatste jaren het één en ander ver Lees meer »
Folder Tegelroute Lunteren  Maandagochtend 15 april hebben Cor van Soest (Dorpsraad Lunteren) en Liesbeth Schoorl (Tegelro Lees meer »
Mantelzorgtrefpunt in geboouw Ina Ama Mantelzorg kan fijn zijn om te geven maar het kan ook veel van je vragen. Zorgen voor iemand anders Lees meer »
Conferentie stichting Koresh Tweede Paasdag, 22 april, vanaf 10.00 uur, houdt stichting ‘Koresh’ weer haar jaarlijkse Lees meer »
Paasgedicht U wist ik aan de overkant, de einder ver voorbij.   Zo nietig bleef ik achter, beangstigd d Lees meer »
Sparen voor Tupperware bij PLUS van Rinsum Ederveen en PLUS Pater Harskamp Ouders of verzorgers met uitwonende kinderen zullen het wel herkennen: na een bezoekje aan het thuis Lees meer »
Goed doel voor Rondje om de Koepel Zaterdag 5 oktober vindt het jaarlijkse hardloopevenement ‘Rondje om de Koepel’ plaats. Lees meer »
Sjoelen Ederveen De sjoeluitslagen van maandag 15 april in dorpshuis ‘de Zicht’ te Ederveen.   Kla Lees meer »
Vreemde eend in de bijt Deze jonge Eekhoorn keek wel een beetje vreemd toen het mandje, waar de vorige dag nog walnoten inza Lees meer »
Voorjaarstentoonstelling opent in Galerie Zuid De lentetentoonstelling, in Galerie Zuid, opent haar deuren op woensdag 17 april. Tot en met 1 juni Lees meer »
Opening Meester de Graaf plantsoen In De Valk was het donderdagmiddag 18 april groot feest. Het ‘Meester de Graaf’ plantsoe Lees meer »
Drukbezochte feestelijke opening Pleisterplaats De Koepel Ruim tweehonderd Lunteranen trotseerden zaterdag de sneeuwstormpjes en de herfstachtige temperaturen Lees meer »
Leerlingen van OBS De Sprong leggen bloemen op de Bevrijdingsbank Ieder jaar legt een schoolklas uit Lunteren bloemen op de Bevrijdingsbank (naast de Oude Kerk) ter Lees meer »
Kinderkoor Immanul in actie voor Woord en Daad Kinderkoor Immanuël gaf zaterdagavond 13 april een concert in de Hervormde Kerk van Est (Betuwe Lees meer »
Groep 8 Julianaschool behaalt EHBO diploma De kinderen van groep 8 van de Julianaschool uit Ederveen hebben de afgelopen periode EHBO-lessen op Lees meer »
Nieuwe sponsor voor Lunterse Volleybalvereniging DOS. Onderweegs & De Groot Accountants en Belastingadviseurs gevestigd aan de Boslaan is sinds novemb Lees meer »
Eigen biologische productielijn voor De Valk Wekerom April 2019 – Als antwoord op de groeiende vraag naar biologische veevoeders investeert Coö Lees meer »
Afscheid Karen Dekker  Na een periode van 25 jaar heeft Karen Dekker afscheid genomen van peuterspeelzaal Benjamin. Lees meer »
25e keer eten de toetjes van de huisartsen samen “Jullie zijn de toetjes, lees gezichten, van de huisartsen in Lunteren, daarom krijgen jullie Lees meer »
Gezellige rommelmarkt de Honskamp Het mooie weer van afgelopen zaterdag trok velen naar de rommelmarkt bij de Honskamp. Jong en oud ve Lees meer »
Dweil- en Shantydag in Lunteren Zaterdag 1 juni wordt alweer de elfde ‘Dweil- en Shantydag’, in de volksmond ook wel &ls Lees meer »
ALBERT HEIJN LUNTEREN OPENT KOMEND NAJAAR Het moet gezegd, Lunteren en de Lunteranen hebben veel geduld moeten hebben als het gaat om het &lsq Lees meer »
Nieuw bestuur met nieuwe ideen en impulsen       Elke derde dinsdag van de maand komen ondernemers uit Lunteren bijeen bij de Lees meer »
DOS D2 ongeslagen kampioen De dames 2 van volleybalvereniging DOS hebben een ijzersterk seizoen bekroond met het kampioenschap. Lees meer »
VERNIEUWDE ETOS IN LUNTEREN. Binnenkort openen wij onze vernieuwde winkel’ zegt eigenaresse Yvonne van de Pol. Een nieuwe Lees meer »
Kieft Hoveniers voor uw gehele complete tuin! De lente doet haar uiterste best terrein te veroveren. De bijna zomerse dagen doen de natuur ontwake Lees meer »
Krentenbroodactie Woord & Daad Dit jaar zal weer de bekende krentenbroodactie worden gehouden voor de stichting Woord & Daad en Lees meer »
Lezing over de oorzaak en behandeling van kanker. De laatste lezing uit de serie ‘moleculaire geneeskunde’ gaat over de zoektocht naar de Lees meer »
Lunteren in Kerstsfeer De wensboom Afgelopen weekend is er weer een wens uit de Lunteren in Kerstsfeer wensboom in vervulling gegaan. D Lees meer »
Openbare zienswijzeoverleg onderstation Lunteren Donderdag 18 april, om 14:45 uur, is er een zienswijzeoverleg over het onderstation in Lunteren. Dez Lees meer »
Opening Plantsoentje De Valk Donderdag 18 april vindt er in De Valk een bijzondere gebeurtenis plaats. De opening van het plantso Lees meer »
Polocrosse openingstoernooi Op 20 en 21 april 2019 wordt traditiegetrouw het polocrosse seizoen geopend in Otterlo op groepsacco Lees meer »
PLUS Pater Harskamp en Van Rinsum Ederveen vernieuwen wijnafdeling PLUS voert een aantal belangrijke veranderingen door op de wijnafdeling. Er wordt meer ruimte gemaak Lees meer »
Lunters Wooncaf Dinsdag 2 april bezochten ruim 70 belangstellenden het wooncafé bij Parkhotel Hugo de Vries. Lees meer »
Sjoelen Ederveen De sjoeluitslagen van maandag 8 april in dorpshuis ‘de Zicht’ te Ederveen.   Klas Lees meer »
Sneldamkampioenschap gemeente Ede Het Jac. Hensen sneldamkampioenschap van de Gemeente Ede wordt dit jaar in Lunteren gehouden. De sp Lees meer »
Paasactie Lunterse Middenstand Zaterdag 20 april organiseert de Lunterse middenstandsvereniging AML weer haar jaarlijkse paasactiv Lees meer »
Huisarts uit paraktijk gezet Huisarts Bertus van Dijk zal zich vrijdag 29 maart 2019 nog lang heugen. Nietsvermoedend bezig in z Lees meer »
Concert koor de Regenboog Wat een concert afgelopen zaterdag 30 maart ! 10 jaar Interkerkelijk koor de Regenboog. Ze hoopten o Lees meer »
Ede Doet waarde cheques  De Ede Doet waarde cheques zijn inmiddels bij u op de deurmat gevallen. Wij zouden graag een Lees meer »
Gratis biologisch bloemenzaad t.b.v. bijen. Het moge duidelijk zijn dat het niet best gaat met onze bestuivers. Bijensterfte stond het afgelopen Lees meer »
Herdenking van de Bevrijding Lunteren Zaterdag 13 april organiseert Stichting Beleef Lunteren de herdenking van de bevrijding met een bele Lees meer »
De sporen van de Italiaanse architect/beeldhouwer Bernini Dinsdag 9 april verzorgt mevr. Frederike Upmeijer een lezing over: De sporen van de Italiaanse archi Lees meer »
Lezing over de oorzaak en behandeling van kanker. De laatste lezing uit de serie ‘moleculaire geneeskunde’ gaat over de zoektocht naar de Lees meer »
Sjoelen Ederveen De sjoeluitslagen van maandag 1 april in de Zicht te Ederveen.   Klasse A: Bert Hogendoorn 21 Lees meer »
RegioBank verzorgt gastlessen tijdens de Week van het geld Vorige week was, van 25 tot en met 29 maart, weer de Week van het geld. Het doel van deze themaweek Lees meer »
Wegwies in Lunteren In de loop van volgende week overal te krijgen: de nieuwe editie van Wegwies in Lunteren. Het vierde Lees meer »
DE RIETDEKKER, AMBACHTELIJK, CREATIEF EN ONVERMOEDE CREATIES Door Willem de Frel   Wanneer ik door Adriette van Ginkel wordt ontvangen en zij thee zet kij Lees meer »
Ederveense vlag op 11 mei Onder de ‘vlaggers’ met de Ederveense vlag op 11 mei (Oldtimerdag) worden zes pakketten Lees meer »
Jill Huijbregts geeft clinic bij De Nieuwe Heuvel Op de prachtige accommodatie van De Nieuwe Heuvel in Lunteren waren maandag 1 april Jill Huijbrechts Lees meer »
Gert van Trierum lid in de Orde van Oranje Nassau Het is zaterdagavond 30 maart. In de hersteld hervormde Bethelkerk komt jeugdvereniging ‘Het A Lees meer »
Ooievaars-liefde op hoog niveau! Het is druk in het buitengebied, overal om ons heen zien we de dieren elkaar hun liefde betuigen. Ed Lees meer »
Stal Veldhoeve Het uniek sociaal en emotioneel ontwikkelingsprogramma met paarden en pony’s voor jonge kinde Lees meer »
Lunteraan Tim de Bruin naar finale NK Metselen in Ede Drie Gelderse metseltalenten nemen deel aan het NK Metselen in Ede, waaronder Tim de Bruin uit Lunte Lees meer »
Nieuwe notaris gevestigd in Lunteren Ons kantoor is laagdrempelig en er heerst een ‘no-nonsense’ cultuur. Ons doel is het lev Lees meer »
HHG Ederveen in actie voor eigen kerkgebouw en Hati Zaterdag 6 april wordt in en rond het dorpshuis ‘de Zicht’, Marktplein 10 te Ederveen, e Lees meer »
Welkom bij Badkamerdomein Ederveen Er gaat een grote wens in vervulling voor Freddy en Carine Blotenburg. Het echtpaar wordt eigenaar v Lees meer »
Hardloopcursus beginners bij Club Physique Maandag 8 april start de hardloopcursus van Club Physique weer. Deze beginnerscursus duurt 12 weken Lees meer »
De Wegwijzer in actie voor duikelrek Basisschool ‘De Wegwijzer’ komt in actie voor een nieuw schoolplein. Hierbij wil het ge Lees meer »
Een mooi bericht Het is deze maand 25 jaar geleden dat Barry Evers (nu 29 jaar) een donornier kreeg. Wij zijn heel e Lees meer »
Open dag mountainbike Vraag je jezelf wel eens af hoe het is om te trainen bij een mountainbikeclub? Of dat iets voor jou Lees meer »
Informatie & amusement voor senioren Een nieuw initiatief vanuit de stichting SSCVL die een spectaculair evenement gaat organiseren voor Lees meer »
Dames 1 van T.C. Lunteren in het nieuw Het nieuwe tennisseizoen is gestart bij T.C. Lunteren. Na de clubkampioenschappen van de afgelopen w Lees meer »
Sjoelen Ederveen De sjoeluitslagen van maandag 25 maart in dorpshuis de Zicht te Ederveen.   Klasse A: Arie Ma Lees meer »
Sterrenkijken bij Astra Alteria Vrijdag 15 en zaterdag 16 maart waren de nationale sterrenkijkdagen. Sterrenvereniging Astra Alteria Lees meer »
Themamiddag Vergeet niet erover te praten Als je wat ouder wordt, word je misschien wat vergeetachtiger. Dat hoort erbij. Toch? Of is er missc Lees meer »
LEERLINGEN GROEP 1 TRIANGEL OP LEER-BEZOEK BIJ DE LUNTERSE BOER Donderdagmiddag, een drukte van jewelste, wanneer groep 1/2A van de Triangel hotel-restaurant De Lun Lees meer »
Waterschapsverkiezingen schrijven geschiedenis voor SGP in Ede Woensdag 20 maart vonden de verkiezingen plaats voor het algemeen bestuur van waterschap Vallei &am Lees meer »
Jesper wint fiets De raad het aantal spaken actie, bij ’t Trefpunt in Ederveen, sloeg goed aan. Veel klanten heb Lees meer »
Jongeren op bezoek bij bewoners Honskamp Sinds januari van dit jaar is de Stichting Vluchtheuvel Lunteren gestart met het diaconaal jeugdac Lees meer »
Hugo van Milt neemt de plaats over van vader Martinus van Milt.  De fascinatie en passie voor het restaureren is overgegaan van vader op zoon Hugo van Milt ne Lees meer »
Ouderen op de pannenkoek bij De Sprong Vrijdag 22 maart was het de nationale dag van de pannenkoek. Elk jaar is de dag van 22 maart Nationa Lees meer »
Medaille feestje voor Exalto Sport turnsters Foto van links naar rechts: achterste rij: Noortje Dubbeldam, Anouk van Beek. Middelste rij: Fenn Lees meer »
CNS De Triangel in actie voor CliniClowns De afgelopen weken hebben de kinderen van De Triangel zich ingezet voor de CliniClowns. Ieder kind Lees meer »
Het Buxus Drama In iedere straat vind je wel tuinen met buxussen, vaak zelfs veel buxussen. Een verzameling bollen, Lees meer »
Lezing Frederike Upmeijer Dinsdag 9 april 2019 zal mevr. Frederike Upmeijer een lezing verzorgen over “De sporen van de Lees meer »
Stemmen voor de provincie in de regio De regio kende een goede opkomst voor de verkiezingenvan Provinciale Staten en het Waterschap. Pi Lees meer »
Jubilarissen KNA gehuldigd Tijdens de jaarvergadering van muziekvereniging Kunst na Arbeid (KNA) werden een aantal trouwe leden Lees meer »
Ouderenkoor Met Hart en Stem in nieuwe outfit Maandagmiddag, 18 maart, locatie Gebouw Kerkheem achter de Herv. Kerk te Ederveen: Waar normaal een Lees meer »
Lentekriebels in de natuur De lente zet door en overal in de natuurkrijgen dieren last van voorjaarskriebels. Van voorzichtige Lees meer »
Snuffelmarkt in Otterlo Zaterdag 30 maart is er grote  overdekte snuffelmarkt bij Eureka, kleinschalig wonen voor ouder Lees meer »
Silas Schuitemaker 3e bij Gelders damkampioenschap Er deden drie welpen van D.E.S. mee aan het Gelders damkampioenschap. Silas Schuitemaker en Jarno Pl Lees meer »
Team Johan Rijopleiding wint 10e Winterzaalvoetbal competitie  Het 10e seizoen van de Winterzaalvoetbal competitie zit er weer op. Het waren spannende en ge Lees meer »
Lange dagwandeling naar de Goudsberg  Velen weten niet dat het middelpunt van Nederland precies op de Goudsberg ligt. De boswachters Lees meer »
Verhuze van het voetbalveld  Zin dur een poar keeltjes hier in de buurt mit net iets te veul geld en die willen de stroet g Lees meer »
Interkerkelijk koor de Regenboog viert 10-jarig jubileum. Om haar 10-jarig jubileum te vieren heeft Interkerkelijk koor de Regenboog uit Lunteren een jubileum Lees meer »
Zakelijk netwerken in Lunteren en omstreken Het is woensdag omstreeks de klok van zes uur in de morgen. Zoals iedere week gaan de lichten aan en Lees meer »
Christa Anbeek in het Witte Kerkje Het gebeurt niet vaak dat een theoloog de publieksprijs wint voor het beste spirituele boek van dit Lees meer »
Ede Doet bonnen voor speelplek Egelhof Enkele initiatiefnemers en buurtbewoners van de Egelhof in Lunteren willen graag de Ede Doet bonnen Lees meer »
Een medeburger schrijft Een medeburger schrijft Het is alweer even geleden, dat de gemeente EDE-DOET bonnen uit ging delen. U weet wel, zo’n Lees meer »
Pech en winst voor Exalto Sport turnsters Zaterdag 16 maart vond de 3e plaatsingswedstrijd van de 4e divisie plaats in Nijmegen. In de ochtend Lees meer »
Turners Exalto Sport naar halve finale NK Een week na de eerste kwalificatie maakten de Exalto Sport turners zich op voor de volgende wedstrij Lees meer »
Grote opkomst bij NL doet in pinetum Zaterdag 16 maart werd er door ruim 40 vrijwilligers in het pinetum de Dennenhorst en de aangrenzend Lees meer »
Harmen Stroomberg bedigd als NVM makelaar. Afgelopen maandag 11 maart heeft in IJsselstein in het “Oude Raadhuis” een beëdigin Lees meer »
Jeugduitwisseling European Youth for Environment (E.Y.E.) met Roemeense, Hongaarse en Nederlandse jongeren Het doel van de jeugduitwisseling ‘European Youth for Environment (E.Y.E.)’ is om jonge Lees meer »
Danny in t Bijzonder! Op 15 februari slaagde Danny van Capelleveen voor zijn bromfietsexamen! Niet heel bijzonder misschi Lees meer »
Landelijk goud voor Sofie Radstaake van Turnclub P.i.T Sofie Radstaake (Junior B) wist dit weekend te pieken tijdens de tweede kwalificatie wedstrijd divis Lees meer »
Witte merel broedt in Ederveen  AL ruim een week broed er een witte merel in een rozenstruik in Ederveen. Velen in Ederveen in Lees meer »
Amen  Ik heb stil gebeden Heer, heeft U het gehoord? Misschien was het geen echt gebed, want ik b Lees meer »
Thema BCL: Gezondsheidsdrogist binnen het systeem van de zorg Dinsdag 19 maart vindt de volgende bijeenkomst van Businessclub Lunteren (BCL) plaats. Adriaan Janse Lees meer »
Bert Komdeur (CDA) over de (on)zichtbaarheid van het provinciebestuur Door Henk de Rooy   Wat bemerken burgers van de aanwezigheid van het provinciale bestuur? Een Lees meer »
Concert Slagwerkorkest KNA & The Eckard School of London Orchestra The Eckard School, een prestigieuze internationale school uit Londen, en de lokale muzikale talenten Lees meer »
De Hoge Veluwe kraakt wolvenplan Het Nationale Park De Hoge Veluwe acht het provinciale wolvenplan nutteloos. In het wolvenplan wordt Lees meer »
Geeske Telgen over de waterschapverkiezing De waterschappen gaan de komende jaren belangrijker worden. Met extremer weer en het gebrek aan goed Lees meer »
Lionsclub Ede-Nederveluwe in actie voor Hospice Honskamp De opbrengst an het jaarlijkse benefiet golftoernooi van de Lionsclub Ede-Nederveluwe gaat ieder jaa Lees meer »
Open dag basisschool de Sprong in Lunteren op 19 maart 2019 Dinsdag 19 maart zet basisschool de Sprong in Lunteren haar deuren open. Op deze open dag kunnen u e Lees meer »
Lepelkoenen, een Veluws fenomeen Op een stille morgen aan het einde van de winter zou ik haar ontmoeten. Mildred Elfenbein. Ik trof Lees meer »
Sjoelen Ederveen De sjoeluitslagen van maandagavond 11 maart in het dorpshuis ‘de Zicht’ te Ederveen. &n Lees meer »
Nieuw speeltoestel De Bron Op het schoolplein van Basisschool de Bron uit Lunteren is een nieuw speeltoestel geplaatst. Dit sp Lees meer »
Stem uitbrengen bij De Hartenberg Woensdag 20 maart zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en waterschappen. Voor het eerst i Lees meer »
Hoogvliegers gezocht voor de Helikopterdag in Wekerom Stichting Hoogvliegers vliegt met zieke en gehandicapte kinderen, het hele jaar door en vanaf elk vl Lees meer »
Voedselbank Ede in voortbestaan bedreigd De voedselbank helpt mensen die financiële problemen hebben, maar dreigt nu zelf aan geldzorgen Lees meer »
Ter ere van 200 jaar gemeente Ede tweede lindeboom geplant in Otterlo Leerlingen van de Ericaschool in Otterlo wachten op het startsein van wethouder Hester Veltman. & Lees meer »
Heel P.i.T podium in Kesteren De turnsters van Turnclub P.i.T die uitkomen in de D2 en D3 oefenstof lieten zaterdag in kesteren ee Lees meer »
Pluimen voor kinderen en jongeren uit de regio Burgemeester René Verhulst heeft zaterdagmiddag 9 maart, tijdens een feestelijke bijeenkomst Lees meer »
Johannes van der Poel (SGP) jongste kandidaat Waterschapverkiezing Door Henk de Rooy   Woensdag 20 maart vinden ook de waterschapverkiezingen plaats. Op de lijs Lees meer »
Succesvolle eerste kwalificatiewedstrijd voor Exalto Sport turners Op 9 en 10 maart vond de eerste kwalificatiewedstrijd turnen heren plaats in Amsterdam. Tijdens deze Lees meer »
Acroteams Exalto Sport door naar Oost Nederlands Kampioenschap Zaterdag 9 maart vond de 2e plaatsingswedstrijd voor een aantal acroteams van Exalto Sport plaats. I Lees meer »
Drie jonge eekhoorntje opgevangen in Lunteren Het eerste nestje jong eekhoorns is vorige week binnenbracht bij de eekhoornopvang Neder Veluwe aan Lees meer »
SBS6 met De Grote Tuinverbouwing in Lunteren Ingrid Pater vond het wel een leuk idee haar vriend Erik Verwijs op te geven voor het programma &lsq Lees meer »
Jubilarissen bij de De Lofstem Woensdag 27 februari was de jaarvergadering van de Chr. Gem. Zangvereniging ‘De Lofstem’ Lees meer »
Addie neem afscheid als verloskundige In september 2018 kwam het bericht in de Lunterse Krant dat Marieke en Addie op zoek waren naar opvo Lees meer »
iPad art prints in huisartsenpraktijk Bij een bezoek aan huisartsenpraktijk Het Kompas Lunteren maakt u in de wacht- en spreekkamer kennis Lees meer »
Isla leroy (Lunteren) winnaar Vikingrace en Europees kampioene Vrijdag 1 en zaterdag 2 maart schaatste Isa Leroy (Lunteren) de Vikingrace in Thialf in Heerenveen. Lees meer »
LOKAAL 17 IN OTTERLO GEOPEND: ORIGINEEL, UNIEK EN BETAALBAAR Vorige week zaterdag opende Lokaal 17 de deuren voor mensen die iets bijzonders zoeken. Iets voor je Lees meer »
Burgermeester kwam, zag en opende The Sixties Vrijdagmiddag 8 maart vond de opening plaats van de nieuwe expositie in het Museum Lunteren: ‘ Lees meer »
Filmmiddag Westhoffhuis PADDINGTON 2 Wat eerder dan gebruikelijk, op vrijdag 15 maart, is er de maandelijkse filmmiddag in het Westh Lees meer »
De Muur van Mussert: de toekomst van donker erfgoed De Muur van Mussert staat voor een zwarte bladzijde in de regionale geschiedenis. Het wordt dan ook Lees meer »
Nieuwbouw AH Lunteren begint vorm te krijgen De bouw van het nieuwe pand van supermarktketen Albert Heijn is al vergevorderd. Voordat vorig jaar Lees meer »
Collecteweek ZOA: vrijwilligers in actie voor vluchtelingen wereldwijd In de week van 24 tot en met 30 maart vindt de huis-aan-huis collecte van de ZOA plaats. Met de opbr Lees meer »
Algemene Ledenvergadering Vrienden van het Luntersche Buurtbosch Woensdag 20 maart houdt de vereniging ‘Vrienden van het Luntersche Buurtbosch’ haar ja Lees meer »
Choral Evensong in de Maranathakerk Zondagavond 10 maart, om 19.00 uur, wordt in de Maranathakerk Lunteren een ‘Choral Evensong&rs Lees meer »
COV Sursum Corda zoekt zangers Maandag 11 maart houdt COV Sursum Corda een openbare repetitie in de Maranathakerk in Lunteren. Tijd Lees meer »
Het Onderstation Lunteren   Op 20 februari ben ik naar het Westhoffhuis gegaan. De gemeente en ProRail hadden een voorli Lees meer »
Sjoelen Ederveen De sjoeluitslagen van maandagavond 25 februari in dorpshuis ‘De Zicht’ te Ederveen. &nb Lees meer »
SNURKEN IS GEVAARLIJKER DAN JE VERMOEDT Met regelmaat kreeg ik een por in mijn zijde van mijn vrouw, ‘draai je eens om’ zei ze d Lees meer »
22e Hent Uut Zaand damtoernooi geslaagd In het zonnige Wekerom werd zaterdag 23 februari het 22e Hent Uut Zaand damtoernooi gehouden. Voor Lees meer »
40 jaar lid van HZL Maandag 18 februari was de jaarvergadering van het Hervormd Zangkoor Lunteren (HZL), waarop Gert Wil Lees meer »
Excelsior gaat op de foute tour! Zaterdag 23 maart is er het jaarlijkse voorjaarsconcert van muziekvereniging Excelsior Harskamp. Dit Lees meer »
Nieuwe expositie Museum Lunteren Na Wereldvrouwen klopt Museum Lunteren opnieuw aan de deur met een onvergetelijke expositie. Met &ls Lees meer »
Hoogste punt nieuwbouw pleisterplaats De Koepel De Lunterse vlag kon vrijdag 22 februari worden uitgehangen op de nieuwbouw van Pleisterplaats De Ko Lees meer »
Jubilarissen bij Christenvrouw De Valk Woensdag 13 februari was er weer de jaarvergadering van de Christenvrouw in De Valk. Om 18.00 uur uu Lees meer »
Open Koersbalkampioenschap in Topsporthal Ede Koersbal wordt een steeds populairdere sport onder 55-plussers. De sport is geschikt voor iedereen e Lees meer »
Van der Hoef Metselwerk en Eye-graphics Ontwerp en Webdesign steken Otterlo mo15-1 in het nieuw Dit jaar heeft SV Otterlo voor het eerst in haar bestaan een meisjesteam (MO15). Van der Hoef Metsel Lees meer »
W.M. Dudok (1884 1974) Nederlandse architect en stedenbouwkundige. Dinsdag 12 maart 2019 zal mevrouw Suzanne Roelofs, architectuurhistoricus, een lezing verzorgen Lees meer »
Voetbaljeugd vv Lunteren in het nieuw De JO15-2 van vv Lunteren is de voorjaarscompetitie begonnen in nieuwe trainingspakken! Deze pakk Lees meer »
Van Ginkel Keukens uit Barneveld krijgt keurmerk Van Ginkel Keukens uit Barneveld krijgt keurmerk ‘Uw Keukenspeciaalzaak 2019’   D Lees meer »
Super sneeuwmaan in Lunteren te zien Dinsdagavond 19 februari kierde de Super sneeuwmaan in Lunteren door de bomen. De foto is genomen om Lees meer »
Geslaagd winterconcert Kunst Na Arbeid Zaterdag 16 februari gaf muziekvereniging Kunst Na Arbeid (KNA) weer haar jaarlijkse winterconcert. Lees meer »
Ede-Doet cheque uitgereikt aan bewoners de Honskamp Dhr. Roozen uit Lunteren kreeg vandaag zijn eerste Ede-Doet waardecheque uitgereikt door Geeske Telg Lees meer »
Winnaars kleurwedstrijd De Bron Op basisschool De Bron zijn vorige week de winnaars bekend gemaakt van de speciale Lunterse Kinderkr Lees meer »
Jonge zwijnen gespot in het Lunterse bos In de avond van 12 februari, in het Lunterse bos, werden 8 frislingen geboren. Helaas had de zeug h Lees meer »
Boerenhart diner in restaurant Kruller  Vorige week woensdagavond werd in restaurant Kruller, Otterlo, het Boerenhart diner geserveerd Lees meer »
Reuring in centrum Lunteren Door de stormachtige wind van vrijdag en zaterdag werden, in de Dorpsstraat van Lunteren, enkele ta Lees meer »
Welkom in de Bethelkerk Zaterdag 16 december 2017 heeft de Hersteld Hervormde Gemeente de nieuwe Bethelkerk in gebruik ge Lees meer »
Gezonde hap op school Geen broodtrommels met koeken, croissants of chips, maar elke dag een bruine boterham, fruit en rauw Lees meer »
Stroomgebouw bij monumentaal station in Lunteren Geen inspraak maar informatie-overdracht! Wij zijn het er met zijn allen over eens dat Lunteren een Lees meer »
Wet Affectieschade ook van belang voor ondernemers Per 1 januari 2019 is de Wet Vergoeding Affectieschade van kracht geworden. Dit kan gevolgen hebben Lees meer »
Joke Hol terug in Lunteren Zij is weer terug in Lunteren en nog bijna op haar oude plek in het dorpshart ook . Joke Hol (bekend Lees meer »
Mondzorgcentrum Lunteren gaat over in andere handen Een geheel onbekende is tandarts Erwin Roorda niet meer in Lunteren. Sinds 1 januari van dit jaar he Lees meer »
Sjoelen Ederveen De sjoeluitslagen van maandagavond 11 februari in het dorpshuis ‘de Zicht’ te Ederveen. Lees meer »
Stichting Woord en Daad Potgrondverkoop Het is bijna weer zover, tijd om planten en bloembakken te voorzien van nieuwe potgrond. Het Comit&e Lees meer »
Winnaars kleurwedstrijd De Bron Op basisschool De Bron zijn vorige week de winnaars bekend gemaakt van de speciale Lunterse Kinderkr Lees meer »
VOOR EEN RALLY ALS DAKAR MOET JE WEL IN TOPCONDITIE ZIJN Zegt Martin van den Brink, die in conditie blijft door krachtsport, waarbij vooral de nekspieren goe Lees meer »
Sterk optreden Exalto Sport turners De benjaminnen van Exalto Sport kwamen op zaterdag 10 februari in actie in Aalten. De zes- en zevenj Lees meer »
P.i.T start eerste divisie seizoen met landelijk eremetaal Zaterdag 9 februari turnden de eerste divisie turnsters hun eerste kwalificatie. Vier turnsters van Lees meer »
Thema BCL: Mixed Reality Experience Dinsdag 19 februari vindt de volgende bijeenkomst van Businessclub Lunteren (BCL) plaats. Henk Stomp Lees meer »
D.E.S. derde van Gelderland. Het jeugdige viertal van D.E.S.- Lunteren heeft de afgelopen maanden meegedaan aan de jeugdcompetiti Lees meer »
Gratis houtstook training voor alle Lunteranen met een houtkachel De temperaturen dalen gestaag en de avonden worden weer langer. Tijd om de houtkachel aan te steken. Lees meer »
Oldtimer dag Ederveen 2019 Zaterdag 11 mei wordt voor de zesde keer de Oldtimer dag in Ederveen gehouden. Dit jaar is het thema Lees meer »
Schildercursus in Frankrijk Evenals voorgaande jaren organiseert beeldend kunstenaar Johan Timmers een schildervakantie in Frank Lees meer »
VALENTIJNSDAG, 14 FEBRUARI, DE DAG VAN DE LIEFDE Vaak wordt gedacht dat Valentijnsdag een commercieel slimmigheidje van de middenstand is. Maar net z Lees meer »
PLUS verlaagt groente en fruit blijvend fors in prijs Groente en fruit staan bij veel klanten dagelijks op het menu, en zijn de basis van elk boodschappen Lees meer »
Brons voor 4e divisie turnster Lu Kai van der Goot Zaterdag 2 februari vond in de Sportqube in Nijmegen het tweede meetmoment van het seizoen plaats vo Lees meer »
Eremetaal bij sportacrobatiek Exalto Sport Tijdens de eerste plaatsing wedstrijden voor CDE-lijn sportacrobatiek mochten zeven teams van Exalto Lees meer »
Clubdag voor liefhebbers van modelspoortreinen Wie kent ze nog, de modelspoortreinen uit vroeger jaren van Trix-Express? Menig ouder en grootouder Lees meer »
Brandweer oefening Ederveen Op de valreep van januari, donderdag 31 januari, heeft er een grote oefening van de Brandweer Ederv Lees meer »
Winterconcert Kunst na Arbeid Lunteren Zaterdag 16 februari zal de Lunterse muziekvereniging Kunst na Arbeid (KNA) weer haar traditionele W Lees meer »
Burgemeester Ren Verhulst bezoekt les over Hessenwegen in Lunteren Burgemeester René Verhulst bezocht donderdag 30 januari groep 5 van CBS De Bron in Lunteren. Lees meer »
Gevaarlijke verkeerssituatie In de krant van zaterdag 19 januari jl. las ik de brief van Gerard Sandvoort, die al minstens 10 kee Lees meer »
Snoei nu uw knotbomen! De gemeente Ede heeft in samenwerking met de Agrarische Natuurvereniging een regeling voor het onder Lees meer »
Vogelcursus voorjaar 2019 in Barneveld Het IVN afd. Barneveld organiseert op veler verzoek een vogelcursus voor beginners. Het betreft een Lees meer »
Jaap en Ina Hansum nemen afscheid van Maranathakerk Door Henk de Rooy   “Wij hebben hier een heel mooie tijd gehad”, laten Jaap en In Lees meer »
Voetvallei. Na de storm van effe geleje docht ik noe kan ik er weer op uut. Mit een mooie lucht en al een klein Lees meer »
Lunteren in Kerstsfeer en de Wensboom Afgelopen jaar was er een heel goed idee binnengekomen binnen onze grote groep vrijwilligers… Lees meer »
Nieuwe wijkagent Ilco de Ruijter U heeft het ongetwijfeld al gehoord en/of gelezen, maar sinds januari jl. ben ik begonnen als wijkag Lees meer »
Sjoelen Ederveen De sjoeluitslagen van maandag 28 januari in het dorpshuis ‘de Zicht’ te Ederveen.   Lees meer »
Bewoners welkom op uitwerkavond Levend Landschap Wekerom De Valk Onderhoud van houtwallen ter hoogte van de Lagevalkseweg, knotten van bomen, aanleg van een poel bij Lees meer »
Voorleesontbijt op Julianaschool Het Nationale Voorleesontbijt vond vrijdag, 25 januari, plaats op de Julianaschool. Dit is een jaar Lees meer »
Exalto Sport turnsters aan kop in klassement! In de eerste drie kwalificatiewedstrijden voor de districtsfinale nam Exalto Sport niet midner dan: Lees meer »
Keurslager Van Rooijen geeft leerzame avond in samenwerking met De Lunterse Boer Keurslager Evert van Rooijen heeft op 21 januari, in samenwerking met De Lunterse Boer, een leerzame Lees meer »
Prijsuitreiking kleurwedstrijd Stichting Ontmoeting Onlangs heeft comité Barneveld van Stichting Ontmoeting de prijzen uitgereikt aan de winnaars Lees meer »
Valkse peuters en kleuters lezen en werken samen Maandag 28 januari brachten de peuters van Voorschool ‘De Valkjes’ een bezoek aan de kle Lees meer »
Postbode maakt van nood een deugd Je bent postbode en de post dient bezorgd te worden. Weer of geen weer, ook al ligt er een pak sneeu Lees meer »
Terug in de tijd: Huis Harscamp  Huis ‘Harscamp’: vrijstaande VILLA gebouwd omstreeks 1880, in 1913 verbouwd in lan Lees meer »
Sponsoren steken jeugdbegeleiding vv Lunteren in het nieuw Zaterdag 19 januari kregen jeugdtrainers en leiders van voetbalvereniging Lunteren nieuwe jassen uit Lees meer »
Bloedmaan ook boven Lunteren In de ochtend van maandag 21 januari was ereen totale maansverduistering. Hierbij bewoog de Maan zic Lees meer »
Nodige hinder voor het verkeer Het verkeer in en om Lunteren ondervond dinsdagmiddag de nodige hinder van de sneeuw. Het motto was Lees meer »
MENSEN ZIJN ONTZETTENDE GEWOONTEDIEREN Mensen melden zich bij de Geestelijke GezondheidsZorg (GGZ), omdat ze last hebben van psychische kla Lees meer »
Bestrijding Japanse duizendknoop In de Lunterse krant van 19-1-2019 stond al een artikel over de Japanse Duizendknoop. De Japanse Dui Lees meer »
Gezond 2019 bij Club Physique In het kader van Gezond 2019, bieden we je een breed scala aan sportlessen. Wil je afvallen of wil j Lees meer »
De zorg van de drogist. Er is al jaren een trend gaande binnen de zorg. Vroeger ging iemand voor een ‘simpel’ kw Lees meer »
Maandelijks cholesterol meten bij Soap & Spices! Bent u, omdat u tot een risicogroep behoort, benieuwd naar de hoogte van uw cholesterol? Of heeft u Lees meer »
Wat kan de pedicure voor u betekenen? Het is haar passie; mensen helpen met hun voetproblemen. “Mensen komen bij mij omdat ze pijn h Lees meer »
Tips om griep te voorkomen Om me heen hoor ik verschillende mensen over de griep. Die kun je nooit helemaal voorkomen. Maar er Lees meer »
Beste Lezer Er komen nog steeds reacties binnen op het artikel over het door ProRail te bouwen Onderstation in L Lees meer »
Sjoelen Ederveen De sjoeluitslagen van maandag 21 januari in het dorpshuis ‘de Zicht’ te Ederveen.   Lees meer »
TANDTECHNISCH LABORATORIUM DICK POL IN NIEUW PAND Dick Pol startte zijn tandtechnische carrière al in 1980, op 16 jarige leeftijd. Dat was bij Lees meer »
Toekomst van de geneeskunde Dit themanummer gaat over gezondheid. Als het er op aan komt is een goede gezondheid ons grootste go Lees meer »
Activiteiten in het Witte Kerkje Zoeken en vinden, zo kan je de activiteiten benoemen van Vrijzinnig Lunteren in het Witte Kerkje aan Lees meer »
Plezier en resultaat bij WOEST Training Heb jij wel eens 100kg getild met een halterstang? Een pull up gedaan? Of binnen een aantal minuten Lees meer »
Opnieuw succes voor Exalto Sport turners Zaterdag 19 januari kwamen 22 turners van Exalto Sport in actie tijdens de tweede plaatsingswedstrij Lees meer »
Isa Leroy wint NPT schaatsen Zaterdag 19 januari schaatste Isa Leroy het Nederlands Pupillen Toernooi (NPT). Voor het NPT kunnen Lees meer »
Jubileum Kinderkoor Immanuel Vijf jaar lang zingen in een koor, dat is een hele prestatie hoor! Zingen vinden ze alle vijf erg Lees meer »
Sponsoren steken jeugdbegeleiding in het nieuw Zaterdag 19 januari kregen jeugdtrainers en leiders van Voetbalvereniging Lunteren nieuwe jassen uit Lees meer »
Ontmoeting met een Edelhert in het besneeuwde bos Natuurliefhebber en fotograaf Louis Fraanje had afgelopen dinsdagmiddag een fantastische ontmoeting Lees meer »
Veilig op Wegles voor leerlingen van CBS Nederwoud  Leerlingen van groep 7/8 van CBS Nederwoud in Lunteren kregen maandag een Veilig op Wegles. De Lees meer »
Grote verbouwing winkels ETOS en TerStal In het centrum van,Lunteren gonst het van bouwactiviteiten. Het pand waarin ETOS en TerStal zijn geh Lees meer »
DES Lunteren nadert degradatiespook Dammend Lunteren was vol vertrouwen om in de thuiswedstrijd tegen het hoger geklasseerde Gouda een g Lees meer »
De Hartenberg bestaat 50 jaar Op 20 mei 2019 is het precies 50 jaar geleden dat Prinses Margriet woonzorgpark De Hartenberg in Wek Lees meer »
Lezingenserie over moleculaire geneeskunde Door Bob van Heukelom   De eerste lezing van de lezingenserie over moleculaire geneeskunde za Lees meer »
Bespaar geld met een juiste aangifte inkomstenbelasting Het is al een poosje 2019, maar we moeten 2018 nog wel afsluiten. O, nog meer oliebollen? Nee hoor, Lees meer »
Lunters Vrouwtje indoor-minimarathon Zaterdag 26 januari wordt in Lunteren de eerste editie van het ‘Lunters Vrouwtje’ indoor Lees meer »
Ontwerpbestemmingsplan ’Lunteren, onderstation Spoorstraat’ Vanwege de groei van het aantal reizigers op het spoortraject Ede-Wageningen – Barneveld wil C Lees meer »
SGP Ede bedankt brandweerkorpsen Bennekom en Harskamp De afgelopen week heeft een vertegenwoordiging van de SGP-fractie in Ede bezoeken gebracht van de br Lees meer »
Sjoelen Ederveen De sjoeluitslagen van maandag 14 januari in het dorpshuis ‘de Zicht’ te Ederveen. Iedere Lees meer »
Snertwandeling Wekeromse Zand Wie zin heeft in een stevige winterwandeling met erwtensoep na afloop wandelt op zaterdag 26 januari Lees meer »
Sociale Weerbaarheidstraining In de bovenbouw van het basisonderwijs worden kinderen voorbereid op het voortgezet onderwijs. Niet Lees meer »
Vertraging woningbouw Otterlo De komende jaren kan er naar alle waarschijnlijkheid niet gebouwd worden aan een nieuw multifunction Lees meer »
Concert van Lenny Kuhr Zondag 3 februari kunt u Lenny Kuhr horen in het Witte Kerkje aan de Dr. Kimmijserlaan 28 te Luntere Lees meer »
Calvijnschool Ederveen verwelkomt 500e leerling Donderdag 10 januari verwelkomde de Calvijnschool in Ederveen voor het eerst in haar geschiedenis de Lees meer »
Komt er een Onderstation in Lunteren? In 2019 is ProRail van plan een Onderstation in Lunteren te bouwen. Een Onderstation voorziet de tre Lees meer »
Foto expositie in Westhoffhuis Sinds deze week is er in het Westhoffhuis een foto expositie te zien van Henk de Rooy. De foto&rsquo Lees meer »
Bosbad kijkt terug op geweldig jaar 2018 gaat de boeken in als een mooi jaar. Het aanhoudend mooie weer bracht veel mensen naar het wate Lees meer »
Een bijzondere uitvaart Nog niet eens zo heel lang geleden verliepen de meeste uitvaarten eigenlijk hetzelfde. Je kon de dag Lees meer »
Computercursus in De Valk Het afgelopen jaar is met groot succes tweemaal een computercursus voor beginners gegeven bij het Ku Lees meer »
Dag vierenveertig Dag vierenveertig Zaterdag 5 januari 2019   Wie dan wel   hesje grijper vuilniszak Lees meer »
Lezingen in het Westhoffhuis Door huisarts Bob van Heukelom   Moleculaire biologie is de wetenschap die zich bezighoudt me Lees meer »
Lezingen in het Westhoffhuis Door huisarts Bob van Heukelom   Moleculaire biologie is de wetenschap die zich bezighoudt me Lees meer »
Jaap van Galen verrassend winnaar Oliebollendamtoernooi Vrijdagavond 28 december werd het 12e Oliebollendamtoernooi door damclub D.E.S. georganiseerd. Er de Lees meer »
Informatieavond Orgaandonatie Vorig jaar is de nieuwe donorwet aangenomen waardoor het onderwerp Orgaandonatie weer uiterst actuee Lees meer »
Kunst van de koe Van 9 januari t/m 13 april staat Galerie Zuid in het teken van de koe. Tien kunstenaars maakten, spe Lees meer »
Mannenkoor Laudate houdt open repetitieavond Het Christelijk mannenkoor Laudate hervat de repetities op woensdag 16 januari o.l.v. de Lunterse di Lees meer »
Opruimactie zwerfafvalbrigade Ederveen Twaalf vrijwilligers van de zwerfafvalbrigade Ederveen hebben zaterdag 5 januari weer een actiedag Lees meer »
Opruiming boeken en CDs. Zaterdag 12 januari is er opruiming van diverse boeken en c.d.’s die op de tafels liggen voor Lees meer »
Gratis proefweek bij Club Physique Heb je ook zin om sportief bezig te zijn? Stel het niet langer uit. Doe een gratis proefweek bij Clu Lees meer »
Week van het Gebed Van zondag 20 tot zondag 27 januari wordt landelijk de Week van Gebed georganiseerd. Net als andere Lees meer »
Met de bus erop uit! Wilt u er wel eens uit, maar komt het er niet van? Vanaf januari 2019 organiseren vrijwilligers van Lees meer »
acacac29 december wintermiddag in de Honskamp Het was zaterdag 29 december een gezellige wintermiddag Er was veel belangstelling , en er was ook Lees meer »
Winterzaalvoetbalcompetie 2019 is gestart! Op vrijdag 3 januari is de tiende editie van deze competitie van start gegaan in sporthal Ut Sporthu Lees meer »
Bedankt voor trouwe dienst Op haar eindejaaravond heeft Buurtbusvereniging Wekerom afscheid genomen van Jaap Hek. Dit vanwege Lees meer »
gewijzigde situatie op de Julianastraat Sinds verkeerssituatie (rijrichting) op de Julianastraat gewijzigd is doen er zich veel bijna verkee Lees meer »
200 jaar Ede in Lunteren In 2018 was het 200 jaar geleden dat de gemeente Ede in huidige samenstelling en ongeveer dezelfde o Lees meer »
2019 wordt een turbulent jaar!! Weer een nieuw jaar, wat zal ons dat gaan brengen? Ongetwijfeld zal het gelet op alle ontwikkelingen Lees meer »
BCL bij Schipper Security: Beveiliging Dinsdag 15 januari vindt de volgende bijeenkomst van Businessclub Lunteren (BCL) plaats. Gerdo Hazel Lees meer »
Boomspiegels in de Appelhof Lunteren Sinds enige tijd is de Appelhof in Lunteren verreikt met mooie boomspiegels rondom de fruitbomen die Lees meer »
HappyNurse Lunteren/ Ederveen heeft nu kantoor in Ederveen HappyNurse thuiszorg wijkteam Lunteren en Ederveen hebben sinds 11 december een kantoor in Ederveen. Lees meer »
Rookworstenactie Oekrane 2018 Van 19 november t/m 8 december hebben we weer onze rookworstenactie gehouden voor voedselpakketten v Lees meer »
Judo clubkampioenschappen bij Sportschool Venendaal Aan het einde vna 2018 werden bij ‘Sportschool Venendaal’ de jaarlijkse Judo Clubkampioe Lees meer »
Lunteranen maken landschap mooier Woningen en boerenpercelen weer meer onderdeel van het oorspronkelijke landschap maken. Dat is de ke Lees meer »
Maarten Vriens Notaris In mijn eerste column in januari 2018 schreef ik over de herkomst van de naam van de maand januari. Lees meer »
Ondanks slechte cijfers toch vol goede moed! Welke visie heb je als kerk op 2019? Met het antwoord op deze vraag ga je iets over de toekomst zegg Lees meer »
Oproep voor bassen en tenoren Hou je van zingen en ben je tenor of bas? Dan is Interkerkelijk Gospelkoor Together in Lunteren op z Lees meer »
Nieuwe woningen Wekerom Oost De ontwikkeling van nieuwe woningen in Wekerom Oost is een stap dichterbij. Op een terrein van 3 hec Lees meer »
Echtpaar Van Roekel 65 jaar getrouwd Op zondag 30 december was het 65 jaar geleden dat Gerrit van Veldhuizen en Klazien van Roekel getrou Lees meer »
Oudjaarsvuur De Valk Maandag 31 december werd, traditioneel, weer het oudjaarsvuur ontstoken in De Valk. Dit gebeurde op Lees meer »
Lezing Culturele Kring Lunteren: Winston Churchill  Dinsdag 8 januari verzorgt historicus Onno de Meer een lezing over: Winston Churchill, ‘ Lees meer »
Nieuwe wijkagent Lunteren wil meer contact met mensen De nieuwe wijkagent in Lunteren heet Ilco de Ruijter (32). Hij is de directe collega van Bart Bosman Lees meer »
Bestuurswijziging Stichting Het Luntersche Buurtbosch Met ingang van 1 januari 2019 zal Ria Oudega de functie van secretaris van het stichtingsbestuur op Lees meer »
De Morgenster allereerste hospice in Lunteren De Morgenster is de naam van het allereerste hospice in Lunteren, dat sinds twee maanden is geopend Lees meer »
Lunteranen zetten zich in voor groene landschap Woningen en boerenpercelen meer onderdeel van het oorspronkelijke landschap maken is de missie van h Lees meer »
Passie bij Topslagerij Van Leeuwen Een echt ambachtelijk slagersbedrijf. Dat is Topslagerij Ab van Leeuwen aan 't Nieuwe Erf in Luntere Lees meer »
Programmeren in de Kerstvakantie Sinds korte tijd is het digi-lab in Lunteren actief in het geven van cursussen programmeren voor jon Lees meer »
Een Hartverwarmende December Actie De kerstdagen zijn in aantocht. Een gezellige periode, waarin we ook zeker omkijken naar elkaar. Daa Lees meer »
Ederveners, graag wil ik het volgende ter sprake brengen.  Ederveners, graag wil ik het volgende ter sprake brengen. Voor mijn profielwerkstuk heb ik ond Lees meer »
Woord en Daad Lunteren/Ederveen Stichting Woord en Daad zet zich in voor armoedebestrijding in Afrika, Azië en Latijns-Amerika, Lees meer »
Badminton?...ja gezellig! Wij zijn een gezellige Lunterse Badmintonvereniging waar de liefde voor het spel voorop staat. Het s Lees meer »
Sponsoractie Vrienden groot succes In alle seizoenen is een wandeling in het Luntersche Buurtbosch een plezierige en gezonde activiteit Lees meer »
D.E.S 1 pakt opnieuw een belangrijk punt Zaterdag 8 december stonden er drie thuis wedstrijden op het programma in het clubgebouw van damclub Lees meer »
De kerstmarkt staat weer opgesteld De kerstmarkt staat weer opgesteld het vele eten reeds besteld. Het goede doelen park is open. E Lees meer »
De Schakel Kerstshow Tovy en Joly Ruud en Jolanda Heijblom verzorgen een wervelende Kerstshow vol muziek, theater en kerstliedjes voor Lees meer »
Expositie in de Zicht te Ederveen Schetsen van dansbewegingen in potlood en in gewassen inkt gemaakt door cursisten van de cursus port Lees meer »
Lionsclub Ede Nederveluwe en Voedselbank Ede samen op jacht naar Douwe Egberts koffiepunten en oud geld Met de feestdagen op komst, steekt de Lionsclub EdeNederveluwe de voedselbank in Ede de helpende ha Lees meer »
Stichting AED Lunterse bevolking Doelstelling: het beheren en uitbreiden van het Automatische Externe Defibrillator - net (AED - net) Lees meer »
Wat heeft u thuis nog liggen uit de jaren zestig? Na ‘Wereldvrouwen’ komt er weer een bijzondere expositie aan. Met ‘The Sixties &nd Lees meer »
Nieuwjaarsontmoeting in Museum Lunteren Museum Lunteren bruist! En dat dankzij onze vele leden en vrijwilligers, die wij allemaal hard nodig Lees meer »
Sjoelen Ederveen De sjoeluitslagen van maandag 10 decemenber in het dorpshuis ‘de Zicht’ te Ederveen.&n Lees meer »
The Travel Club Lunteren viert eerste lustrum Ze is reisadviseur met heel veel jaren ervaring in de reisbranche. Samantha Storteboom runt als fran Lees meer »
Tijmen Wolff (Lunteren) de jongste zweefvlieger Door Henk de Rooy   Vrij zijn als een vogel in de lucht. Wie denkt daar weleens aan. Los van Lees meer »
Turnclub P.i.T goed vertegenwoordigd in Culemborg en Amsterdam Zaterdag 8 december was P.i.T aanwezig in Amsterdam en Culemborg! In Amsterdam voor de eerste distri Lees meer »
Advendo J09-2 kampioen Het team J09-2 van v.v. Advendo 57 is zaterdag 8 december ongeslagen kampioen geworden. De jongens e Lees meer »
Anne-Jan Telgen  Veel mensen vragen mij , Hoe is het bij de gemeente? Het gaat langzaam, kost heel veel tijd, m Lees meer »
Goud Exalto Sport in de talentendivisie Zaterdag 8 december turnde Aron van Ginkel als enige Exalto Sport turner zijn eerste plaatsingswedst Lees meer »
Kampioenen bij vv Lunteren Zaterdag 8 december is voetbalvereniging Lunteren weer een drietal kampioenen rijker geworden.Op ove Lees meer »
Turnsters Ganoteon op het podium Zaterdag 8 december, tijdens de eerste plaatsingswedstrijd in de 5e en 6e divisie, wisten twee turn Lees meer »
Afvalbrigade Ederveen van start Plastic, blikjes en andererommel, het is de Ederveners een doorn in het oog. Daarom is een groep Ede Lees meer »
Sinterklaas kwam op bezoek Vrijdagavond waren er spannende momenten voor vele kinderen die naar boekwinkel The Readshop waren g Lees meer »
Gesprek over asbest aan de keukentafel In de Gelderse Vallei start binnenkort een project waarbij vrijwilligers aan de keukentafel advies g Lees meer »
Boer zag Abraham Het is niet gebruikelijk dat de Lunterse Krant bij Abrahams en Sara’s op bezoek gaat. In dit Lees meer »
Voormalige bibliotheek Julianastraat maakt plaats voor nieuwbouw Wie kent de oude bibliotheek aan de Julianastraat niet? Iedereen die ooit een boek geleend heeft bij Lees meer »
Cowboys in het buitengebied Er ligt een grote uitdaging voor ons allen om de CO2 uitstoot terug te dringen. Gemeentes hebben zic Lees meer »
Lezing Culturele Kring Lunteren Dinsdag 11 december geeft landschapsarchitect Paul Zuidgeest een lezing over: ‘Oostwaarts&rsqu Lees meer »
Een kerstkaart via de Sterrenpost! De laatste jaren worden er steeds minder kerstkaarten verstuurd, of anders via de mail. Maar ho Lees meer »
Eerstvolgende inloopspreekuur Westhoffhuis in januari In verband met de feestdagen is er in december geen inloopspreekuur voor gratis financieel en juridi Lees meer »
Kerstpostactie in Wekerom Van vrijdag 14 t/m vrijdag 21 december kunt u, ’s morgens tussen 09.00 uur en 12.00 uur en &rs Lees meer »
Klein nieuws uit het Bosbad Lunteren Het stond al langer op de nominatie, de badmeesterpost van het Bosbad Lunteren. Deze verdiende een h Lees meer »
Geslaagde workshop Schilderen met bladgoud in Museum Lunteren In het kader van de expositie Wereldvrouwen organiseert Museum Lunteren een aantal schilderworkshops Lees meer »
Sjoelen Ederveen De sjoeluitslagen van maandag 3 december in het dorpshuis ‘de Zicht’ te Ederveen.   Lees meer »
Twee leden van Twirlvereniging geplaatst voor Gelderse kampioenschappen Na maandenlange trainen was het zaterdag 24 november eindelijk zover. Alle leden van Twirlvereniging Lees meer »
Drie generaties bij Autobedrijf van Harn Het was net na de oorlog, in 1945, toen Gijsbert van Harn een keuze moest maken. Zijn vader had een Lees meer »
Exalto Sport turnsters gekwalificeerd voor landelijke wedstrijden Zaterdag 1 december werd in Didam de eerste kwalificatie wedstrijd geturnd voor categorie senior 2e Lees meer »
Kerstmarkt bij In Goede Aarde Woensdagmiddag 12 december, van 14.00 uur tot 18.00 uur, is er weer een gezellige kerstmarkt bij dag Lees meer »
Nieuw initiatief van Rabobank Gelderse Vallei Van 26 t/m 30 november hebben de kinderenvan groep 8 van basisschool De Zaaier in Harskamp les gehad Lees meer »
Klankconcert Touching Sounds Zondag 9 december wordt er in het ‘Witte Kerkje’ in Lunteren een klankconcert gegeven wo Lees meer »
Vernieuwing bankjes in het Luntersche Buurtbosch afgerond Vernieuwing bankjes in het Luntersche Buurtbosch afgerond In alle seizoenen is een wandeling in het Luntersche Buurtbosch een plezierige en gezonde activiteit Lees meer »
Brandweer op bezoek bij De Wegwijzer Maandagmiddag 26 november heeft de Lunterse brandweer een bezoek gebracht aan groep 3 van De Wegwijz Lees meer »
De Horizon treedt op tijdens Kerstmarkt Lunteren De Kerstmarkt in Lunteren en het Dolfinarium in Harderwijk! U vraagt zich misschien af wat die twee Lees meer »
Gezellige wintermarkt Ederveen Kom op vrijdag 14 december naar het Marktplein in Ederveen. Want dan wordt er een gezellige winterm Lees meer »
Advent Singin met Gospelkoor Ha Kol Tsa Ier en William Wixley Gospelkoor ‘Ha Kol Tsa Ier’ nodigt u en jou van harte uit voor onze Advent Singin op zat Lees meer »
Kerstmarkt "Visje" Zoals jullie hebben kunnen lezen is er weer een gezellige kerstmarkt in Lunteren. Het beloofd weer Lees meer »
Molukse Kerk, Maranathakerk en Gereformeerde Kerk luiden samen de noodklok voor het klimaat De Molukse Kerk, de Maranathakerk en de Gereformeerde Kerk Lunteren luiden zaterdag 1 december met G Lees meer »
Nederwoudse school en De Sprong winnaars schooldamkampioenschap van Lunteren Woensdagmiddag was het een drukte van belang in het damgebouw van D.E.S. – Lunteren. Er werd Lees meer »
Sjoelen Ederveen De sjoeluitslagen van maandagavond 26 november in het dorpshuis ‘de Zicht’ te Ederveen: Lees meer »
Internationaal eremetaal voor Turnclub P.i.T Zaterdag 24 november vond de allround finale plaats van de ‘Michel Wanten Cup’ in Belgi& Lees meer »
PLUS van Rinsum eerste Nederlandse supermarkt met SodaStream in de schappen Sinds november is het SodaStream-assortiment verkrijgbaar bij PLUS van Rinsum. De ‘Meest Veran Lees meer »
Pozie op de Reigerlaan Cursisten van beeldend kunstenaar Johan Timmers hebben zich laten inspireren door een gedicht van Ha Lees meer »
Succesvolle eerste voorronde voor Turnclub P.i.T De turnsters van turnclub P.i.T kwamen zaterdag 24 november in actie in Culemborg. LiekeT (pre inst Lees meer »
De Horizon treedt op tijdens Kerstmarkt Lunteren De Kerstmarkt in Lunteren en het Dolfinarium in  Harderwijk! U vraagt zich misschien af wat die Lees meer »
KNA zwarte pieten dankzij Ede-Doet  KNA heeft dankzij de ‘Ede-Doet’-cheques 20 complete pieten kostuums aan kunnen sch Lees meer »
In de rij voor gratis poffertjes  De gratis poffertjesactie van de Lunterse Middenstandsvereniging is zaterdag een succes geblek Lees meer »
Kerst rond de Koepel Zang, muziek, theater, een prachtige kerst expositie, eten, drinken en heel veel gezelligheid en war Lees meer »
Ana Upu organiseert mantelzorgtrefpunt Mantelzorg kan soms ten koste gaan van werk, het gezinsleven en je sociale leven. Mantelzorg en zie Lees meer »
CELTIC FIELDS, wijnen uit Harskamp Een paar weken geleden heb ik een artikel geschreven en gepubliceerd over de rosé kalveren v Lees meer »
Een goed advies Op het inloopspreekuur van september kwam er een ouder echtpaar het Westhoffhuis binnengewandeld. Z Lees meer »
De Bron in actie voor ZOA Basisschool ‘De Bron’ heeft in afgelopen weken meegedaan met de (h)eerlijke kruidnotenac Lees meer »
Dorpsraadvergadering De gemeente Ede wil de kwaliteit van de begraafplaats in Lunteren verbeteren. Hierbij kunt u denken Lees meer »
Goudsberg project Hoe zorgen we ervoor dat Lunteren en zijn mooie buitengebied aantrekkelijk blijft/nog aantrekkelijke Lees meer »
Sint bij The Readshop Vrijdag avond 30 november is het weer zover! Sinterklaas en Zwarte Piet hebben besloten om weer een Lees meer »
Sjoelen Ederveen De sjoeluitslagen van maandag 19 november in het dorpshuis ‘De Zicht’ in Ederveen: &nbs Lees meer »
Rabobank plaatst pinbox aan het Wilbrinkplein De Rabobank heeft een pinbox geplaatst aan het Wilbrinkplein en deze is vanaf 22 november actief. Er Lees meer »
Onzekerheid over verlenging van perrons Valleilijn Een meningsverschil tussen provincie Gelderland en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat l Lees meer »
Krller-Mller Museum lanceert STOER kunstboek Het Kröller-Müller is trots op de uitgave van een STOER kunstboek voor kinderen vanaf nege Lees meer »
Exclusieve avondopenstelling in het Krller-Mller Museum Op vrijdag 14 en zaterdag 15 december organiseert het Kröller-Müller Museum twee exclusiev Lees meer »
De Lunterse Vogelvrienden De Lunterse Vogelvrienden houdt ook dit jaar weer een vogeltentoonstelling en wel op 22, 23 en 24 Lees meer »
Gratis houtstook training voor alle Lunteranen met een houtkachel De temperaturen dalen gestaag en de avonden worden weer langer. Tijd om de houtkachel aan te steken. Lees meer »
Concours Het Lunters Vrouwtje bij de Lunaruiters in volle gang Door Maggie Blotenburg   November betekent een druk programma voor de paardrijclub ‘de Lees meer »
Sjoelen Ederveen Hierbij weer de sjoeluitslagen van gisteravond (12-11) in de Zicht te Ederveen:   Klasse A Be Lees meer »
Veteranen op dreef tijdens 7e snert damtoernooi Donderdag 8 november werd het 7e snert damtoernooi georganiseerd door D.E.S. – Lunteren. Er w Lees meer »
Kerstpakketten bij t Schuurtje Bij plattelandswinkel ’t schuurtje in De Valk is de kerstperiode ook binnengeslopen. Evenals v Lees meer »
Uitkijktoren De Koepel krijgt pleisterplaats Dankzij de verbeterde fiets- en wandelroutes komen er steeds meer fietsers en wandelaars langs De ko Lees meer »
Wereldvrouwen openden tentoonstelling Hutjemutje afgeladen was Zaal Floor vrijdagmiddag 9 november. Nog nimmer had een opening van een ex Lees meer »
Boekenbende in Bieb Lunteren In deze periode is de boekenbende (14 deelnemers) neergestreken in Lunteren. Je kunt erbij zijn op w Lees meer »
Geslaagde natuurwerkdag Pinetum Zaterdag 3 november werd er door ruim 20 vrijwilligers uit het hele land gewerkt in pinetum de Denne Lees meer »
Koepelseizoen voorbij! Afgelopen zomer hebben we veel gasten mogen ontvangen op de Koepel .Veel dorpsgenoten maar ook Lees meer »
Ondanks de warme temperaturen voor de tijd van het jaar, zijn we alweer volop bezig met de  Lunteren in Kerstsfeervoorbereidingen voor Lunteren in Kerstsfeer. Enige weken geleden Lees meer »
Clubkampioenschappen 2018 Ponyclub de Nnieuwe Heuvel: Vrijdagavond 2 november en zaterdag 3 november organiseerde RV en PC De Nieuwe Heuvel voor de zesde Lees meer »
Rookworstenactie Oekrane 2018 Helaas is de situatie voor de Joden in Oekraïne door het antisemitisme en de economische crisis Lees meer »
Een bericht van Sinterklaas, Lieve Lunterse kinderen, Jullie weten allemaal dat ik op 17 november a.s. weer met de trein aan kom Lees meer »
Sjoelen Ederveen  De sjoeluitslagen van maandag 5 november in het dorpshuis ‘de Zicht’ te Ederveen. Lees meer »
Benefietconcert Familie Muilwijk Zaterdag 3 november vond er in de Oude Kerk van Lunteren een benefietconcert plaats voor het werk va Lees meer »
Betaalbare kunst op expositie in Galerie Zuid Van 7 november 2018 tot en met 5 januari 2019 exposeren negen kunstenaars betaalbare kunst in de Har Lees meer »
De Sprong ontmoet de koning Je gaat met de klas naar het Binnenhof en je ontmoet de koning. Dat overkwam meester Sander en juf I Lees meer »
Jerrycans gevonden aan Hessenweg Lunteren In een bosperceel aan de Hessenweg in Lunteren zijn door voorbijgangers vrijdagochtend enkele jerryc Lees meer »
Meer reuring in ’Gat van Lunteren’ Het Gat' middenin het centrum van Lunteren mag zich verheugen in langzaam aanzwellende reuring. G Lees meer »
Sloop Bethelkerk Het is er nu echt van gekomen. Maandag 29 oktober is de sloop van de voormalige Bethelkerk voortvar Lees meer »
Finale stamppotten competitie Caf Floor Dinsdag,30 oktober, eindevan de middag kwamen Margreet Kranenborg uit Lunteren en Jannet Methorst u Lees meer »
Afsluiting jubileumjaar bij Vrienden van het Luntersche Buurtbosch De vereniging ‘Vrienden van het Luntersche Buurtbosch’ nodigt de leden en andere geï Lees meer »
Benefietconcert Piet en Marijke Muilwijk in Oude Kerk Lunteren Hallo Bandung. Hier Radio Kootwijk’. Het moet in het toenmalige Nederlands Indië een golf Lees meer »
Bericht van de wijkagent: Balen, dat is het eerste wat in me opkomt bij het schrijven van dit nieuwe stukje. Nadat ik het vor Lees meer »
Bewoners welkom op ideenavond 12 november Aanleg van bloemrijke bermen, herstel van houtsingels, plaatsen van een picknickbank, ophangen van v Lees meer »
John en Wilma van Ginkel: pas tevreden bij 101% Voeg competenties als gedrevenheid, passie, doorzettingsvermogen, creativiteit en ondernemersgeest b Lees meer »
Therapeutisch elastische kousen bij Therapeutisch Centrum Lunteren Veel mensen hebben klachten van hun armen of benen als gevolg van problemen met de doorbloeding of h Lees meer »
Gratis kennismaken met het 55+ aanbod tijdens sport- en beweegweek! Iedereen vanaf 55 jaar kan van maandag 5 t/m vrijdag 9 november gratis kennismaken met het grote aan Lees meer »
Kunstenaars s Heeren Loo exposeren in Huis Kernhem Iedereen heeft wel een associatie bij het begrip ‘thuis’. Kunstenaars met een beperking Lees meer »
Steen- en kerkuilenavond Ederveen - Lunteren Wilt u uw erf meer geschikt maken voor steenuilen of kerkuilen? Vindt u het leuk om meer te weten ov Lees meer »
PLUS IS DE BESTE WIJNSUPERMARKT Plus is opnieuw verkozen tot de beste wijnsupermarkt van Nederland. Dat blijkt uit een tevredenheids Lees meer »
Sjoelen Ederveen De sjoeluitslagen van maandagavond 29 oktober in dorpshuis ‘de Zicht’ te Ederveen. &nbs Lees meer »
Spontane actie voor Open Doors Zaterdag 27 oktober hebben, Joël, Bram en Gido tijdens een sponsorcrossfietstocht voor ‘O Lees meer »
Woodcarving Jac.Gazenbeekboom Ik ben Harm Veeneman uit Hummelo getrouwd met Ria en we hebben drie kinderen. Op ons recreatie bedr Lees meer »
Uitnodiging Afrika informatie avond! Hierbij nodig ik u graag uit voor ‘een avond in Afrikaanse sferen!’ Op deze avond houd i Lees meer »
Echtpaar Van Harten-Rodenburg is 65 jaar getrouwd Burgemeester Verhulst bezocht maandag 29 oktober het briljanten echtpaar Echtpaar Van Harten-Rodenbu Lees meer »
Minne Veldman bespeelt virtueel orgel van de toekomst Zaterdag 3 november speelt bekend organist Minne Veldman tijdens de Klaas Jan Mulder-bladmuziekdag e Lees meer »
Tweemaal goud voor Topslagerij Ab van Leeuwen tijdens Arnhem Rookworststad 2018 Topslagerij Ab van Leeuwen is tweemaal in de prijzen gevallen tijdens de 44e nationale vakwedstrijd Lees meer »
Werken op vaste tijden in de zorg In de zorg werken betekent vaak onregelmatige werktijden. Zorgdienstverlener Opella start nu een fle Lees meer »
Project Gezonde Schoollunch op de Triangel Wat is het effect van een gezonde schoollunch op het eetgedrag van kinderen? Dit en meer wordt onder Lees meer »
Een Van Ginkel keuken als centrum van uw woning Een showroom met maar liefst [aantal] keukens in diverse stijlen; robuust, landelijk en modern. Stuk Lees meer »
Onbewaakte spoorwegovergang Lunteren afgesloten ProRail heeft donderdagochtend een onbewaakte overweg in de Mijllerweg tussen Lunteren en Barneveld Lees meer »
Dinerbon bij Shoe & More Onlangs werd bij Shoe & More in Lunteren een actieweek gehouden. Klanten van deze Lunterse scho Lees meer »
Meer ruimte voor producten uit de regio Er moet in de supermarkt meer ruimte zijn voor producten uit de regio. Daarvoor pleit ChristenUnie T Lees meer »
Nieuwe Sieplo Freesbak op RMV en Eurotier ‘SIEPLO’, fabrikant van innovatieve voersystemen uit Lunteren, presenteert op de beurzen Lees meer »
Kinderboekenweek afgesloten bij The Readshop Zaterdag 20 oktober werd bij The Readshop de Kinderboekenweek afgesloten met het bekend maken van de Lees meer »
Thema Bouwen op De bron In de groepen 2 van basisschool de Bron is gewerkt over het thema: ‘Ik bouw een huis’. Lees meer »
Gert van Veldhuizen 40 jaar in dienst bij HAV Verwarming Afgelopen week was het feest bij ‘HAVÉ Verwarming’. Lunteraan Gert van Veldhuizen Lees meer »
Geurt boon neemt afscheid van Rabobank Gelderse Vallei  Geurt Boon neemt op 1 februari 2019 afscheid van Rabobank Gelderse Vallei. Na 38 jaar dienstve Lees meer »
Geslaagde wandeltocht vanuit De Valk Eens in de twee jaar trekken ze in De Valk de wandelschoenen aan, of .. gaan ze op klompen! Zaterda Lees meer »
Nieuw logo en website voor Nederwoudse school  Woensdag 17 oktober was er al melding van gemaakt tijdens de algemene ledenvergadering van de Lees meer »
Peuterspeelzaal Benjamin vierde 25 jarig bestaan Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan, in de week van 15 tot en met 19 oktober, was het feest bi Lees meer »
Man uit Ederveen (20) betrokken bij crash in Scherpenzeel Een 20-jarige man uit Ederveen is zondagavond betrokken geraakt bij een ongeval op de Dreef in Scher Lees meer »
Ana Upu organiseert mantelzorgtrefpunt Wanneer je voor iemand mantelzorger bent, heeft dat gevolgen voor je eigen leven. Er komt veel op je Lees meer »
College warm onthaald in Otterlo Dinsdag 16 oktober was het college op bezoek in Otterlo. De Dorpsraad Otterlo leidde het college op Lees meer »
Belastingplan 2019 Er wordt een geleidelijke invoering van een tweeschijvenstelsel voorgesteld, met een basistarief van Lees meer »
Dammen D.C.E. In het dorpshuis ‘de Zicht’ werd dinsdag 16 oktober de onderlinge competitie bij damvere Lees meer »
Gemeente Ede, Domus+Batelaar en buurtvertegenwoordiging tekenen overeenkomst donderdag 18 oktober 2018 Gisteren tekenden burgemeester Verhulst, Domus+Batelaar en een vertegenwoordiging van de buurt een o Lees meer »
Herfst Fair in t Westhoffhuis Zaterdag 3 november staat het ‘Westhoffhuis’ (Lunteren) in he teken van de ‘Herfst Lees meer »
Lunterse amazones oppermachtig in Rhenen De Lunterse amazones Ilse van den Berg (Lunaruiters) en Thirza Korteweg (De Nieuwe Heuvel) wonnen be Lees meer »
Sjoelen Ederveen De sjoeluitslagen van maandagavond 15 oktober in dorpshuis ‘de Zicht’ te Ederveen. &nbs Lees meer »
SGP fractieleden bezoeken kuikenbroederij Morren. Onlangs brachten een aantal fractieleden van de SGP een werkbezoek aan kuikenbroederij Morren in Lun Lees meer »
Organisten bespelen virtueel orgel van de toekomst Donderdag 25 oktober spelen medewerkers van Orgelmakerij Noorlander romantische orgelwerken – Lees meer »
Nieuwe bestuursleden volleybalvereniging DOS Er waait een frisse wind door de Lunterse volleybalvereniging DOS met nieuwe gezichten in het bestuu Lees meer »
Het Kastje Elke zaterdag fietsen mijn vrouw en ik via de Molenweg naar de markt in Ede. Net voorbij de Goorste Lees meer »
Expositie De tijd vliegt in Huize Kernhem 15 jaar Kunstlijn Lunteren Wat vijftien jaar geleden begon als een ‘Atelierroute Lunteren’ monde zaterdag uit in ee Lees meer »
Eindejaarconcerten Shanty Zangers Ede in Lunteren Vrijdag 2 november en zaterdag 3 november geeft ‘Shanty Zangers Ede’ een concert in &ls Lees meer »
Cheques Rondje om de Koepel De deelnemers aan het hardloopevenement ‘Rondje om de Koepel’ hebben met elkaar geld bij Lees meer »
1941 - Jacob (Jaap) van den Heuvel 2018 De bekende Lunteraan Jaap van den Heuvel is op 9 oktober 2018 in zijn woonplaats Lunteren gestorven, Lees meer »
Staccato bedankt muziekliefhebbers Vrijdag 12 oktober heeft muziekvereniging ‘Staccato Lunteren’ de eerste uitvoering sinds Lees meer »
Zingen in de kerk: al eeuwenlang een feest Dinsdag 30 oktober nemen Hans Schimmel en Margret Spelt nemen u mee door de geschiedenis van het ker Lees meer »
D.E.S teams winnen eerste wedstrijd in Gelderse competitie De beide zestallen van damclub D.E.S. zijn de Gelderse competitie goed begonnen. Het eerste zestal b Lees meer »
Ruilboekenmarkt op De Sprong Mama, mag ik boeken die ik gelezen heb meenemen naar school?” “Waarom wil je dat?&rdquo Lees meer »
In Memoriam Jaap van den Heuvel Van de week trof ons ’t droevege bericht dat ’t Eerelid van de Oud Lunterse Dag, Jaap va Lees meer »
Jubileumexpositie Kunstlijn Komend weekend wordt onze jubileum-expositie met het thema 'de tijd vliegt' geopend. Je hebt daar al Lees meer »
Moeflonexpeditie op het Wekeromse Zand Op het Wekeromse Zand loopt een populatie van zo’n 60 moeflons. Samen met de heidekoeien, houd Lees meer »
Ook in Ederveen een informatieavond over Zwerfafvalbrigades In samenwerking met de gemeente Ede ‘Stichting Landschapsbeheer Gelderland’ (SLG) een in Lees meer »
Rondje om de Koepel onder ideale omstandigheden Zaterdag 6 oktober is het hardloopevenement ‘Rondje om de Koepel’ onder ideale omstandig Lees meer »
Sjoelen Ederveen De uitslagen van de sjoelavond, woensdag 10 oktober, in het dorpshuis ‘De Zicht’ in Ede Lees meer »
ZWO dienst in Molukse Kerk. Zondag 14 oktober is er weer een gezamenlijke ZWO dienst, dit keer in de Molukse Kerk. Voorgangers z Lees meer »
Wilde Weken op Hoge Veluwe tijdens herfstvakantie Van 13 t/m 28 oktober, tijdens de herfstvakantie, organiseert het ‘Nationale Park De Hoge Velu Lees meer »
Sloop van de Bethelkerk. Afgelopen dinsdag 09 oktober werd het startsein gegeven van de sloop van de Bethelkerk. Careander g Lees meer »
VBW Beachvolleybaltoernooi bestaat 15 jaar Vijftien jaar geleden wilde de VBW Ederveen (Vakantie Bijbel Week) iets leuks en iets nieuws gaan do Lees meer »
Vrijwillige brandweer Ederveen in competitie Zaterdag 6 oktober werden in Ederveen competitie wedstrijden gehouden voor de brandweer teams uit de Lees meer »
Chauffeurs gevraagd voor de buurtbusvereniging Ederveen - Overberg 505 Overberg Wekerom Buurtbus 505 Overberg - Wekerom zoekt per direct een aantal enthousiaste vrijwillige chauffeurs ter Lees meer »
Dammen Ederveen D.C.E. 2 kwam voor de bond uit. En speelde thuis tegen V.R.D. uit Renkum. Deze eerste bond wedstrij Lees meer »
De vluchtheuvel viert feest De Stichting ‘de Vluchtheuvel-Lunteren’ bestaat in oktober 35 jaar. In 1983 gevormd als Lees meer »
Gratis hypotheekberekening bij de DBA advies|RegioBank Zaterdag 6 oktober is het weer de open huizen dag. Ook deze keer heeft DBA advies|RegioBank zijn deu Lees meer »
Herfst uit de oude doos Als kind zag ik altijd als een berg op tegen de herfst. Niet vanwege de regen of vallende bladeren. Lees meer »
Kinderboekenweek bij The Readshop Bij de boekenwinkel van Lunteren ‘The Readshop’ is het ook volop ‘Kinderboekenweek Lees meer »
Rijbewijskeuringen in Lunteren Automobilisten kunnen zich via ‘Regelzorg Rijbewijskeuringen’ op 22 oktober en 26 novemb Lees meer »
Sfeervolle rommelmarkt t Hoefje Zaterdagochtend, 29 september, werd een kleine, maar sfeervolle rommelmarkt gehouden in de wijk &ls Lees meer »
Sjoelen Ederveen De sjoeluitslagen van maandagavond (1 oktober in het dorpshuis ‘De Zicht’ te Ederveen. Lees meer »
De lokale ondernemers en klanten ontmoeten elkaar bij t Schuurtje Het is er gezellig, sfeervol, huiselijk eigenlijk. Je voelt je er welkom bij plattelandswinkel &rsqu Lees meer »
Tennis met Kennis bokaal Onlangs werd er in Ederveen gestreden om de ‘Tennis met Kennis’ bokaal. Al deze inspanni Lees meer »
VBW Beachvolleybaltoernooi bestaat 15 jaar Vijftien jaar geleden wilde de VBW Ederveen (Vakantie Bijbel Week) iets leuks en iets nieuws gaan do Lees meer »
Welkomdienst in Gereformeerde Kerk Zondagavond 7 oktober is er weer een welkomdienst in de Gereformeerde Kerk aan de Oranjestraat in Lu Lees meer »
Het gehele jaar Veluws Wild bij Ambachtelijk slagerij Wout v.d. veen “Verser kan het niet!”, is de reactie van slager Wout van de Veen over het aanbod wild i Lees meer »
Kelderman Catering voor bijzonder beleving Ook bij Wolter is het begonnen als een hobby en inmiddels geworden tot een serieus bedrijf: ‘K Lees meer »
Gezellige en druk bezochte receptie 60 jarige Autoschade van der Werf Vrijdagmiddag startte een feestelijke receptie bij ‘Autoschade van der Werf. Dit Lunterse bedr Lees meer »
Rommelmarkt Muziekvereniging Irene Zaterdag 13 oktober, van 09.00 uur tot 14.00 uur organiseert ‘Muziekvereniging Irene Ederveen& Lees meer »
Kinderboekenweek in de Lunterse Krant Woensdag 3 oktober is de ‘Kinderboekenweek 2018’ van start gegaan. Deze duurt nog t/m za Lees meer »
Christelijke kinderboekenmaand bij Zoutewelle Boeken Zoutewelle Boeken in Ederveen besteedt aandacht aan de Kinderboekenweek die van 3 oktober tot en met Lees meer »
Lintje voor Lunteraan Ab Jansen  Ab Jansen heeft woensdag een koninklijke onderscheiding ontvangen. De 71-jarige Lunteraan, dir Lees meer »
Dammen D.C.E. Bij damvereniging D.C.E. in het dorpshuis ‘De Zicht’ te Ederveen is dinsdagavond de onde Lees meer »
Sjoelen Ederveen De sjoeluitslagen van maandagavond 24 september in het dorpshuis ‘De Zicht’ in Ederveen. Lees meer »
Duurzaam verwarmen zwembadwater Bosbad Lunteren: goede bestemming voor Ede-doet-cheques Het verwarmen van het zwembadwater in het Bosbad kost heel veel energie en veel geld. Het Bosbad wil Lees meer »
Feiten en fabels over cholesterol! Wanneer is uw cholesterol nu écht te hoog? Kan cholesterol ook te laag zijn? Wordt niet te va Lees meer »
Slow biken bij Geref. Kerk Zaterdag werd aan de Oranjestraat bij de gereformeerde PKN kerk een gezellige fancy fair gehouden. N Lees meer »
Informatieavond over pleegouderschap bij het Leger des Heils Dinsdag 2 oktober organiseert ‘Pleegzorg Leger des Heils W&G Gelderland’ een informa Lees meer »
Kinderen en ouderen zongen in de Honskamp Op Wereld Alzheimerdag, vrijdag 21 september, kreeg verpleeghuis ‘de Honskamp’ in Lunter Lees meer »
Nieuwe afspraken maken woningbouw Kernhem verder mogelijk Een blijvende groene inrichting, meer speelplekken voor jongeren en de realisatie van tientallen soc Lees meer »
Reanimatie- en AED-cursus bij EHBO-Lunteren Door het volgen van een reanimatie- en AED-cursus, bent u voorbereid op iemand die een hartstilstand Lees meer »
Valpreventieweek Zonder dat het glad buiten is door een opstapje of losliggende stoeptegel struikelen of vallen, met Lees meer »
Veilige oversteek Medisch Centrum Lunteren In opdracht van de gemeente Ede voert’ Schagen Infra’ tussen 1 oktober en 2 november wer Lees meer »
Eerste lustrum De Suikertante 1 oktober is het 5 jaar geleden dat ‘De Suikertante’ geopend werd aan de Dorpsstraat 82 Lees meer »
Steun de Jac. Gazenbeek-boom Na de januaristorm is aan het Gazenbeekpleintje (achter het Westhoffhuis) deze boomstronk (van een Lees meer »
Rondje om de Koepel De organisatie van hardloopevenement Rondje om de Koepel, dat dit jaar op zaterdag 6 oktober plaatsv Lees meer »
Uitnodiging voor de open avond van Heartbeat Kom gezellig luisteren of meezingen bij de bar van het Westhoffhuis naar het koor ‘Heartbeat&r Lees meer »
Lunterse zusjes dubbel in de prijzen De Lunterse zusjes Thirza & Manouk Korteweg (13 en 9 jaar) vielen afgelopen zondag dubbel in de Lees meer »
Prijswinnaars jubileumactie Eethuis t Hek ‘Eethuis ‘t Hek’ vierde de afgelopen  maanden haar 12.5 jarig bestaan. Dat l Lees meer »
Haardhoutactie Petrakerk ’s Avonds kunt u buiten nog genieten van een knapperend vuurtje. Leden van de Edese Petrakerk Lees meer »
Expositie Lunterse fotoclub Oog & Optiek in Huis Kernhem Alle leden ‘hangen’. Bij een fotoclub is dat goed nieuws, want het betekent dat er van e Lees meer »
Koninklijke onderscheiding voor Netty Meerkerk Netty Meerkerk (62) uit Harskamp (zie foto) en Hilda de Heer (56) uit Boskoop ontvingen zaterdag 15 Lees meer »
Juf Verwoerd 25 jaar op Ruitenbeekschool Op 17 augustus 1993 begon juf Verwoerd op de ‘School met de Bijbel Ruitenbeek’ in Lunte Lees meer »
Winnaar Vakantiefotoactie C.B.S. Nederwoud Woensdag 12 september is de prijswinnaar van de ‘Vakantiefotoactie 2018’ bekend gemaakt Lees meer »
Toch een paar mooie pollen paarse heide Een paar mooie pollen paarse heide op de Ginkelse heide, wat na de droogte niet vanzelfsprekend is. Lees meer »
D.E.S. 1 begint met mooi gelijkspel. In de hoogste damklasse van Nederland mocht D.E.S.1 het in de eerste ronde opnemen tegen het sterke Lees meer »
Rechtsbijstandverzekering biedt soelaas Een rechtsbijstandverzekering voor particulieren kan dekking bieden op vele rechtsgebieden. U kunt h Lees meer »
Sjoelen Ederveen Hierbij de sjoeluitslagen van afgelopen maandagavond (17 september).   Klasse A Marrie M Lees meer »
Opening brommer expo mijn broer had er ook zo n Op 20 september a.s. zal de opening van de expositie ‘mijn broer had er ook zo éé Lees meer »
Het is nu nog comfortabeler wonen Het wooncomfort verhogen en het energieverbruik verlagen. Steeds meer Lunteranen zetten stappen naar Lees meer »
Beste minse, We zin ok dit jaor, mit ’t veerteg jaorege jubileum, meraokels tevreeje oover ’t verloop Lees meer »
BRONSTTOCHTEN Edelherten zijn overwegend schuwe dieren die vooral rust en ruimte nodig hebben. Zij vinden die rust Lees meer »
De Christenvrouw Lunteren Dames van ‘De Christenvrouw Lunteren’ starten weer met een nieuw jaarprogramma.   Lees meer »
Geslaagde open dag De Elsenhoek De open dag die zorgboerderij De Elsenhoek van ’s Heeren Loo zaterdag 8 september organiseerde Lees meer »
Gezellig Oogstfeest in de Doesburger Eng Afgelopen zaterdag was er weer een gezellige drukte rondom de Doesburgermolen tijdens het vieren van Lees meer »
HAV Verwarming genomineerd voor onderneming van het jaar HAVÉ Verwarming’ is, na een zorgvuldig uitgevoerde selectieprocedure door een hiervoor Lees meer »
Sjoelen Ederveen De sjoeluitslagen van maandagavond 10 september in dorpshuis ‘de Zicht’ te Ederveen. &n Lees meer »
Open huis damclub Ederveen Voor allen die thuis wel eens een potje dammen! Op dinsdagavond 18 september, vanaf 19.30 uur, bent Lees meer »
Divers programma Open Monumentendag Lunteren trekt vele bezoekers De jarenlange samenwerking tussen stichting ‘Beleef Lunteren’ en ‘Museum Lunteren& Lees meer »
Oproep deelnemers Buurt Preventie Team We hebben een prachtige zomer achter de rug. Door het mooie weer, maar zeker ook omdat er weinig inb Lees meer »
Bericht van de wijkagent: De zomervakantie is voorbij en hopelijk heeft iedereen genoten van het mooie weer. Ook mijn vakantie Lees meer »
Rondje om de Koepel: lopen voor de strijd tegen sclerodermie De organisatie van hardloopevenement Rondje om de Koepel, dat dit jaar op zaterdag 6 oktober plaatsv Lees meer »
Senioren Brandweer Ederveen actief Zaterdag 8 september waren de senioren van de Ederveense brandweer al vroeg op pad. Zoals ieder jaa Lees meer »
Moluks monument Lunteren onthult De onthulling van het Moluks monument, in het centrum van Lunteren, zaterdag 8 september was een his Lees meer »
Oefentherapie Lunteren overgegaan in andere handen Esmée van Hattem is sinds 1 juli j.l. de trotse eigenaar van ‘Oefentherapie Lunteren&rs Lees meer »
Jubilarissen Bouwbedrijf NAP BV/Timmerfabriek De Stroet BV Tijdens de BBQ voor de bouwvakvakantie zijn, bij ‘Bouwbedrijf NAP BV’, een aantal werkne Lees meer »
Het legendarische hert Hubertus prachtig in beeld! Zo zat natuurliefhebber Louis Fraanje, gisteravond een tijdlang te genieten van het legendarische he Lees meer »
Lunters Daagje Peerdsturen wederom een succes Een unieke locatie (zandgat op ‘De Goudsberg), een diversiteit aan deelnemende aanspanning uit Lees meer »
Sportief en gezellig VBW Beachvolleybal Ook de zestiende editie van het beachvolleybaltoernooi van de ‘Vakantie Bijbel Week’ in Lees meer »
Korfschatten Oud Lunterse dag Tijdens de oud Lunterse dag hebben velen gebruik gemaakt van de mogelijkheid om het gewicht van de b Lees meer »
Oproep! In februari 2007 is Marieke Driessen de Verloskundige Praktijk Lunteren begonnen. In het eerste jaar Lees meer »
Een dokter die altijd welkom is Knuffelberen met gebroken pootjes of slechtziende poppen? Geen traantjes, want de Poppen- en Berendo Lees meer »
Het concert van het Helikon Kwartet drukbezocht De Koepel puilde uit op 10 augustus tijdens het concert van het Helikon Kwartet. Volledig uitverkoch Lees meer »
Zwevende reegeit Natuurliefhebber en fotograaf Louis Fraanje heeft weer een opvallende ontmoeting gehad in het veld. Lees meer »
Ooievaar invasie Meulunteren Vorige week woensdag, 29 augustus, vlogen er rond 16.30 uur een grote groep vogels over het Kijkveld Lees meer »
De verloren tegel In 2016 ging van ‘Camp Schoenen & Fashion’ verbouwen. Aangezien er een tegel aan hun Lees meer »
Echtpaar Van Polen-Van Dusschoten 65 jaar getrouwd Burgermeester René Verhulst bezocht maandagmiddag het echtpaar Van Polen-Van Dusschoten. Lees meer »
Ooievaar invasie Meulunteren Vorige week woensdag, 29 augustus, vlogen er rond 16.30 uur een grote groep vogels over het Kijkveld Lees meer »
De Culturele Kring Lunteren De Culturele Kring Lunteren Programma 2018- 2019   De lezingen worden gehouden in het &ldq Lees meer »
Cholesterol-advies bij DIO Bent u, omdat u tot een risicogroep behoort, benieuwd naar de hoogte van uw cholesterol? Of heeft u Lees meer »
Edelherten klaar voor de komende bronsttijd. De natuurliefhebbers Louis en Fransien Fraanje ontdekten afgelopen zaterdag op de Hoge Veluwe twee e Lees meer »
Mannenkoor Laudate heet nieuwe leden welkom Het Christelijk mannenkoor ‘Laudate’ uit Barneveld hervat de repetities op woensdag 5 se Lees meer »
De gemeente Ede heeft een kindercollege. Lisa van der Burgh is de eerste kinderburgemeester van Ede.Nora Kudair, Necati Ozel, Max-Merijn Terp Lees meer »
Lunters Daagje Peerdsturen weer in aantocht Zaterdag 8 september staat Lunteren in het teken van het ‘Lunters Daagje Peerdsturen’. Lees meer »
Onderweegs & De Groot wederom hoofdsponsor Rondje om De Koepel Onderweegs & De Groot Accountants en Adviseurs is dit najaar voor de negende keer hoofdsponsor v Lees meer »
De Sprong opent het schooljaar sportief Het was, voor de kinderen van OBS ‘De Sprong’ even wennen op de eerste dag van het nieu Lees meer »
Jubileum: Oud Lunterse Dag 40 jaar Het begon donderdagavond met een feestavond en eindigde zaterdagmiddag met een hoosbui. Daartusse Lees meer »
Popkoor Ofcourse start met Kerstproject 2018 Popkoor ‘Ofcourse’ start het nieuwe seizoen met de voorbereidingen op het ‘Kerstpr Lees meer »
Uitbreiding bedrijventerrein De Stroet Lunteren stap dichterbij De uitbreiding van bedrijventerrein De Stroet in Lunteren met ongeveer drie hectare is een stap dich Lees meer »
Beste Muldersmeid en Beste Muldersknecht Het was afgelopen zaterdagochtend behoorlijk druk bij de kwalificatie voor de Beste Muldersmeid en M Lees meer »
Lisa van der Burgh de Lunterse kinderburgermeester van Ede De 40e Oud Lunterse Dag beleefde zaterdag 25 augustus een primeur, in de vorm van de komst van de ee Lees meer »
Sjaantje uit de Molenpol, de nieuwe BBB Zij is de enige in Lutneren die burgermeesters in hun onderbroek in de voorkamer heeft gehad. Sjaant Lees meer »
60 jaar getrouwd Het bruidspaar Brand en Aartje Evers-van Egdom waren op 14 augustus 60 jaar getrouwd.   Vor Lees meer »
Anton van Rinsum werd 40 Je weet wanneer je verjaard en dat was bij Anton van Rinsum niet anders. Een vermoeden zal hij wel h Lees meer »
Oogstfeest bij Doesburgermolen Zaterdag 8 september wordt in de Doesburger Eng weer het oogstfeest gehouden. Dit feestelijke evenem Lees meer »
Leren bij Muur van Mussert Het gemeentebestuur moet voortvarend aan de slag om een educatieve invulling te geven aan de 'Muur v Lees meer »
Heb jij zin om te zingen??......Zing dan met ons mee!! Wie wij zijn: Kinderkoor Hosanna Ederveen Wanneer wij repeteren: Maandagavond van 18.30-19.1 Lees meer »
Uniek bezoek Spaarndammerbuurt Amsterdam Niets is mooi genoeg voor de arbeider, die al zo lang zonder schoonheid heeft moeten leven”. E Lees meer »
IJSTIJD Met de temperaturen van de afgelopen weken, ja, zeg maar maanden, kun je het bijna niet voorstellen, Lees meer »
Gezellige en zonnige VBW in Ederveen Onder stralende weersomstandigheden vond de jaarlijkse Vakantie Bijbel Week (VBW) in Ederveen plaats Lees meer »
Veel enthousiasme voor Tentweek Lunteren Er was deze week weer veel enthousiasme voor de ‘Tentweek Lunteren’. Luisteren naar h Lees meer »
Volkstoneel bezig met laatste repetities Een traditioneel onderdeel van de Oud Lunterse Dag is het Volkstoneel. Elk jaar staat het garant voo Lees meer »
Burgemeester Verhulst bezoekt briljanten echtpaar Albertus van den Berg en Ali van den Brink zijn 65 jaar getrouwd. Maandag 13 augustus bbezocht burge Lees meer »
Flappen tappen tijdens de Oud Lunterse Dag? Na de plofkraak op de geldautomaat van de Rabobank aan de Dorpsstraat 69 is alleen de sealbagautomaa Lees meer »
3e Wekeromse Heidedag bij Wicherumloo Het is al een begrip geworden in Wekerom en omgeving, de ‘Wekeromse Heidedag’! Sinds twe Lees meer »
LUNTERSE KOFFIE, BESTE KOFFIE Soap & Spices presenteert ‘Lunterse koffie’ op O.L.D. Op 25 augustus is het zover. V Lees meer »
JONGBLOED 40 JAAR HOFLEVERANCIER KLEDING & KLOMPEN OUD LUNTERSE DAG  De winkel van Jongbloed aan de Dorpsstraat is een begrip in Lunteren en weide omtrek. Mevrouw Lees meer »
Fototentoonstelling Rien de Jonge in Westhoffhuis In de maanden augustus en september kunt u, in het ‘Westhoffhuis’, genieten van foto&rsq Lees meer »
Levensecht!: thema tentevangelisatieweek Traditioneel wordt de laatste week van de schoolvakantie afgesloten met de tent evangelisatieweek. O Lees meer »
Betsy de hulp bij steunkousen heeft u hulp nodig bij het aan- en uittrekken van steunkousen? Dan staat het team van ‘Betsy&r Lees meer »
Zomerconcert Urker MANS formatie Vrijdag 31 augustus komt de ‘Urker MANS Formatie’ naar Lunteren voor een concert in de O Lees meer »
Derde OLD vergadering Maandagavond vindt de derde algemene vergadering plaats van de Stichting Oud Lunterse Dag. Ook nu wo Lees meer »
Duizenden chauffeurs raken mogelijk vrijstelling kwijt voor Code 95 Door een wijziging in de wetgeving raken elfduizend chauffeurs mogelijk hun vrijstelling voor nascho Lees meer »
3e Wekeromse Heidedag bij Wicherumloo Het is al een begrip geworden in Wekerom en omgeving, de ‘Wekeromse Heidedag’! Sinds twe Lees meer »
Open dag zorgboerderij De Elsenhoek Zorgboerderij ‘De Elsenhoek’ van ’s Heeren Loo houdt op zaterdag 8 september open Lees meer »
Sluiting schuur Ederveen vanwege hennepkwekerij Dinsdag 7 augustus heeft de gemeente Ede een schuur in Ederveen gesloten in verband met de vondst va Lees meer »
Wolven in Lunteren!? Het was in de nacht van donderdag op vrijdag, rond de klok van 01.00 uur. Een automobilist was op we Lees meer »
Bosch Beton verzilvert CSC-certificaat Bosch Beton heeft in 2017, als eerste keerwandproducent ter wereld, het internationale ‘Concre Lees meer »
SIEPLO Ontwikkelt Compacte Voorraadbunker SIEPLO, fabrikant van innovatieve voersystemen, brengt na de zomer een geheel nieuw type voorraadbun Lees meer »
CUVE Wilen de Frel verdiept zich in wijnen Dat het klimaat verandert behoeft geen nadere uitleg,dat ondervinden we letterlijk al weken aan den Lees meer »
Zonsopkomst bij IJzertijdboederij Een sfeervolle foto van de opkomende zon achter de IJzertijd boederdij bij de Celtic Fields aan de V Lees meer »
Expositie Een huis vol wordt goed bezocht in Museum Lunteren is momenteel de expositie ‘Een huis vol’ te zien. Grote gezinnen halv Lees meer »
Heintje Meu en Henk Houtluus in de Mulderschuur Dinsdagochtend waren Heintje Meu en Henk Houtluus, of te wel Hennie en Henk van Beek, te gast in de Lees meer »
Het is zo heet, de mossen vallen van het dak Een oplettende lezer uit Wekerom benaderde de Lunterse Krant met de mededeling dat er iets niet juis Lees meer »
Luntersch Buurtbosch verkennen De afdeling IVN-Ede houdt zaterdag11 augustus en 18 augustus een zomerwandeling in het Luntersch Buu Lees meer »
Duurzaam drukken Als grafische onderneming hebben wij duurzaamheid hoog in het vaandel staan bij de productie van dru Lees meer »
Bewoners van Wicherumloo werden verwend Donderdag 26 juli werden bewoners van ‘Wicherumloo’ aangenaam verrast. Op deze zomerse e Lees meer »
Zomerconcert Urker MANS formatie Vrijdag 31 augustus komt de ‘Urker MANS Formatie’ naar Lunteren voor een concert in de O Lees meer »
Etsdemonstraties door Guus Kuit Eind 15e eeuw werd het etsen uitgevonden door een Oostenrijkse wapensmid. Bij het etsen maakt men ee Lees meer »
Warme ontmoetingen in de Muldersschuur Afgelopen week vertelde Annelies Barendrecht boeiend over haar werk als freelance tekstschrijver Lees meer »
Gladheid bestrijding in Lunteren Het is hartje zomer, de mussen vallen van het dak en Nederland heeft officieel een hittegolf. Temer Lees meer »
35.000e bezoeker Bosbad Lunteren Woensdagmiddag 1 augustus verwelkomde het ‘Bosbad Lunteren’ de 35.000e bezoeker van dit Lees meer »
Extra concert bij de Koepel in Lunteren Het ‘Helikon Kwartet’is een energiek strijkkwartet dat is opgericht in 2015 en dat sinds Lees meer »
Wedstrijdje tussen hert en fietsers Fotograaf Gerwin van Luttikhuizen stuitte op een mooi tafereeltje toen hij op de Goudsberg in Lunter Lees meer »
Scooterrijder komt in sloot terecht na botsing  Aan de Meulunterseweg is vrijdagnacht een scooterrijder in de sloot beland. De man is met onde Lees meer »
Duurzaam drukken Als grafische onderneming hebben wij duurzaamheid hoog in het vaandel staan bij de productie van dru Lees meer »
Twee goede doelen Rondje om de Koepel 2018 Het ‘Rondje om de Koepel’ loopt dit jaar voor twee goede doelen: het ‘Sclerodermie Lees meer »
Hittetips voor thuis • Houd de weersverwachting in de gaten. Volg het lokale weerbericht of kijk op de site van KNMI Lees meer »
Wandeling centrum Ede Onder leiding van ‘Recreatie Veluwe Vallei’ wordt er op woensdag 1 augustus een wandelin Lees meer »
Zwemschool Annelies behaalt Licentie Nationale Zwemdiplomas Zwemschool Annelies’ uit Veenendaal heeft de Licentie Nationale Zwemdiploma’s behaald. D Lees meer »
Rabobank Gelderse Vallei luistert naar klant Sinds 1 juni kunnen klanten voor hun dagelijkse bankzaken terecht in het Westhoffhuis aan de Dorpsst Lees meer »
Shantykoren festival in centrum van Ede Ook deze zomer kunt u weer genieten van een shantykoren festival in het centrum van Ede. Zaterdagmid Lees meer »
Zomerconcert Magr & Magr met jong talent Zaterdag 4 augustus is er, om 20.00 uur, een zomerconcert in de Oude Kerk (Dorpsstraat 34) te Lunter Lees meer »
in gebruik genomen Vrijdag 13 juli is bij het ‘Westhoffhuis’ de zorgbus officieel opgeleverd. Dit gebeurde Lees meer »
Gezellige rommelmarkt Lunteren Zaterdag 21 juli was de eerste rommelmarkt van dit zomerseizoen van Lunteren. Het fraaie en aangenam Lees meer »
Het is en blijft warm - Hittegolf in Lunteren  Donderdag 26 en vrijdag 27 kwamen de temperaturen in Lunteren en omgeving ruim boven de dertig Lees meer »
Grote schade bij eenzijdig ongeval Barneveldseweg in Lunteren Op de Barneveldseweg in Lunteren is donderdagochtend grote schade aan een personenauto ontstaan nada Lees meer »
DIO drogist kiest voor PUUR Rineke DIO drogisterij Soap & Spices staat bekend om het ruime assortiment natuurvoeding en reform: gez Lees meer »
Afscheid van Christa Bos bij De Wegwijzer De oprichtster van het overblijven op, eerst De Wilhelminaschool en daarna De Wegwijzer, neemt na 17 Lees meer »
Zustergemeente actief ondersteunen Vandaag, zaterdag 21 juli, zijn ze vertrokken naar Libanon, zes jongeren van de Maranathakerk in Lun Lees meer »
Feestje bij Scharrelstal de Bruinhorst Woensdag 11 juli was er een klein feestje in dagbesteding de ‘Scharrelstal de Bruinhorst&rsquo Lees meer »
Geslaagde renie 1e klas uit 1947 Woensdagmiddag 11 juli stond de tijd even stil en werd teruggegaan naar het jaar 1947. Leerlingen va Lees meer »
Mulderschuur open met zomerkoffie inloopochtenden Het hele jaar door kunnen Lunterse senioren op dinsdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur terecht in de & Lees meer »
Vrijwilligers welkom bij Museum Lunteren Museum Lunteren is nauw met de Lunterse gemeenschap verbonden. Het museum verbindt als museum voor k Lees meer »
Ellen ten Damme bij Natuurtheater De Koepel: WAUW!!! Door Henk de Rooy   Met ‘Gute Nacht Freunde’ nam Ellen ten Damme zaterdagavond af Lees meer »
Start Emmascursus Ederveen Dinsdag 2 oktober start de Emmaüscursus in Ederveen. Worstel je met levensvragen? Wil je meer o Lees meer »
Expositie Musem Lunteren: In Museum Lunteren gaat zaterdag 14 juli de expositie ‘Een huis vol’ van start. Grote g Lees meer »
Fietstocht voor nieuwschoolplein Calvijnschool De Calvijnschool in Ederveen gaat een nieuwe school bouwen. Het bijbehorende schoolplein wordt maar Lees meer »
Gelders Opera- en Operette Gezelschap(GOOG) te gast in Lunteren. Het befaamde Gelders Opera- en Operette Gezelschap komt weer op veler verzoek naar Lunteren. Cees Di Lees meer »
Hoge Veluwe gaat optreden tegen onverantwoordelijke fotografen Het Nationale Park De Hoge Veluwe heeft volop vogelactiviteit. Het staat vast dat er ongeveer 100 vo Lees meer »
Jong muzikaal talent op de Reigerlaan Het was echt weer een feestje aan de Reigerlaan in Lunteren op woensdagavond 27 juni. Acht pianoleer Lees meer »
Kees stopt ermee bij Groeneveld Plant Hij had wel door willen gaan. “Maar”, zegt Kees: “Als de overheid niet had gezeurd Lees meer »
Is veilig ook gezond? Als mijn zoon mayonaise op zijn wang krijgt in plaats van in zijn mond, dan ontstaat er altijd een r Lees meer »
En ..., Lunteren was erbij! Tussen al de honderden spandoeken tijdens het ‘Formule 1’ weekeinde op de Salzburgring h Lees meer »
Winnaars Plankduwen De Zwemvierdaagse in het Bosbad Lunteren is een succes geweest. De zomerse temperaturen maakten, dat Lees meer »
Zomeravondconcert Staccato voor De Honskamp Woensdag 4 juli werd weer de rolstoelwandeling van De Honskamp gehouden. Deelnemers en begeleiders Lees meer »
Dinsdag 26 juni heeft groep 6b van de basisschool De Bron een bezoek gebracht aan Hoogenraad Handelskwekerijen. bij Hoogenraad Handelskwekerijen Dinsdag 26 juni heeft groep 6b van de basisschool ‘De Bron’ een bezoek gebracht aan Hoo Lees meer »
Broodje Biezonder: bedankt! Bedankt dat wij een bezoek mochten brengen aan jullie tijdens ons project over het restaurant! We h Lees meer »
Startsein bouw nieuwe AH in Lunteren Woensdagmiddag 4 juli was er een feestelijk startmoment van de nieuw te bouwen supermarkt van Alber Lees meer »
Vrouw (18) gewond bij frontale aanrijding in Lunteren Bij een verkeersongeval op de Meulunterseweg in Lunteren zijn zaterdag aan het begin van de avond tw Lees meer »
Zomerconcert met Ellen ten Damme groot succes  Het terrein voor uitkijktoren De Koepel zat stampvol met meer dan 450 toeschouwers die genoten Lees meer »
Nieuw Makelaarskantoor zorgt voor begeleiding op maat! Register Makelaar en Taxateur Henk Bos heeft zijn eigen makelaarskantoor geopend! De woningmarkt is Lees meer »
Derde Elfdorpenfestival van de Elfdorpentocht in Lunteren Zaterdag 30 juni vindt in Lunteren het derde festival van de Elfdorpentocht plaats. Tijdens een vier Lees meer »
5- jarig jubileum met dubbele gevoelens Op 3 juli 2013 begonnen Tiemen van Dijk en Linda van de Vliert – Duijts ’Fysiocentrum Ed Lees meer »
Brons voor Pieter van Norel (Exalto Sport) op NK turnen In het weekend van 23 en 24 juni nam turner Pieter van Norel (Exalto Sport) deel aan het Nederland k Lees meer »
Eerste Open Dag van Bewust Leven Lunteren Zaterdag 23 juni was de eerste open dag van ‘Bewust Leven Lunteren’. Het was een zeer ge Lees meer »
Hoge Veluwe gaat optreden tegen onverantwoordelijke fotografen Het Nationale Park De Hoge Veluwe heeft volop vogelactiviteit. Het staat vast dat er ongeveer 100 vo Lees meer »
Samen een eigen lokale boerderij Met 200 huishoudens eigenaar en afnemer worden van een eigen lokale boerderij, waar natuur, gezondhe Lees meer »
Lever uw kleding in voor kwetsbare gezinnen Heeft u kleding en schoenen die u niet meer draagt en wilt u er een goede bestemming aan geven? Leve Lees meer »
Landelijke bezinningsavond 100 jaar SGP Vrijdag 6 juli wordt ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de SGP een landelijke bezinningsa Lees meer »
Markt voor de Mbuma Zending Kunt u zich voorstellen dat er in een ziekenhuis te weinig couveuses zijn en daardoor baby's niet ge Lees meer »
Is veilig ook gezond? Als mijn zoon mayonaise op zijn wang krijgt in plaats van in zijn mond, dan ontstaat er altijd een r Lees meer »
Plofkraak in voormalige Rabobank centrum Lunteren Aan de Dorpsstraat in Lunteren hebben criminelen woensdag- op donderdagnacht een plofkraak gepleegd Lees meer »
Slagwerkers KNA doet Nieuwe Erf swingen Drieweken lang is de muziektent op het Nieuwe Erf geworden tot een muziekpodium. Afgelopen zaterdag Lees meer »
Op 4 juli is het weer zover: ’t Eereveensedag. De organiserende commissie denkt er ook dit jaar weer in geslaagd te zijn om een afwisselende markt Lees meer »
Elektrotechniek Van Heerdt huldigt 12.5 jarige jubilarissen Al meer dan 12.5 jaar zijn Jeroen van Ee, Kees Schoonderbeek en Jarno van de Pol werkzaam als elektr Lees meer »
Vleesvee keuring komt terug in Ede Vroeger heel normaal, tegenwoordig bijna onmogelijk. Weet u het nog de druk bezochte veemarkten en k Lees meer »
Obs De Sprong 19e bij landelijke Sirkelslag Dinsdag 19 juni hebben leerlingen van de groepen 7 en 8 in de GVO les op Openbare Basischool De Spro Lees meer »
Ben van Beek koersbal kampioen Ederveen Donderdag 7 Juni werd bij de Ederveense Koersbal Vereniging het seizoen 2017-2018 afgesloten met het Lees meer »
Derde lustrum Atelierroute Lunteren een succes Het derde lustrum van ‘Atelierroute Lunteren’ werd onder ideale (weers)omstandigheden ge Lees meer »
Duitse topclub HSV wint Rabobank Tournament U13 Zaterdag 9 juni is HSV (Duitsland) de overtuigende winnaar geworden van het 24e ‘Rabobank Tour Lees meer »
Geslaagden bij EHBO Otterlo Bij de EHBO vereniging Otterlo [Harskamp. Wekerom] zijn vijf cursisten geslaagd voor het EHBO diplom Lees meer »
Nieuwbouw AH in Dorpsraadvergadering In de Dorpsraadvergadering van maandag 18 juni wordt informatie verstrekt over de nieuwbouw van de A Lees meer »
Wederom medaille succes Exalto Sport Zaterdag 9 juni vonden de toestelfinales plaats van de vierde tot en met de zesde divisie, in Nijver Lees meer »
Zaterdag 16 juni: Open Dag De Grote Voort Door Henk de Rooy   Kijk”, geeft Jan Dirk van de Voort aan: “Die gele grond is va Lees meer »
Groot feest op de Bron Heleen Ike 40 jaar juf Zaterdag 5 mei was juf Heleen Ike 40 jaar in het onderwijs en juf op De Bron Lees meer »
Open dag bewust Leven Lunteren Bewust Leven Lunteren’ is een groep professionals op het gebied van de complementaire zorg, w Lees meer »
Krller-Mller en Vluchtelingenwerk organiseren Zwaan zoekt een vriendje-familiedag Op 23 juni organiseren het Kröller-Müller Museum en Vluchtelingenwerk Oost-Nederland de al Lees meer »
Mijlpaal voor Herenboeren Ede Vanwege het behalen van de mijlpaal van 50 leden voor Herenboeren Ede, bezocht ik afgelopen zaterdag Lees meer »
Lunteren 5 Kampioen 6e klasse-06 Het team van voetbalvereniging Lunteren 5 heeft zaterdag 26 mei het kampioenschap in de 6e klasse &n Lees meer »
Nieuwe eigenaar voor De Wormshoef Het Lunterse hotel en restaurant De Wormshoef is eerder dit jaar verkocht. Popko Huisman, die bij ga Lees meer »
LUIERS GEVRAAGD VOOR DE VLUCHTELINGKINDEREN OP LESBOS! De nood is groot onder de vluchtelingen op kamp Moria op het Griekse eiland Lesbos. In de meivakanti Lees meer »
Open dag bewust Leven Lunteren Bewust Leven Lunteren’ is een groep professionals op het gebied van de complementaire zorg, w Lees meer »
Vreemde Vogels in Lunters Centrum. In het leegstaande pand naast de Dekamarkt is tijdelijk een mooie Expositie ingericht door de Lunt Lees meer »
Henk Klarenbeek wint sneldamtoernooi D.E..S Vrijdag 1 juni organiseerde damclub D.E.S. een sneldamtoernooi voor de damliefhebbers. Dit toernooi Lees meer »
Minis DOS volleybal sluiten seizoen af Zaterdag 26 mei heeft DOS het volleybal seizoen van de mini’s afgesloten in de sporthal Ut Sp Lees meer »
Spelen voor ALS tegen GOEDVASTGOED makelaardij Vrijdag 15 juni wordt de beachvolleybalcompetitie bij SDS’55 uit Wekerom afgesloten met een f Lees meer »
Einde Voorjaarscompetitie 2018 TCL De KNLTB Voorjaarscompeti van 2018 zit er al weer op voor TC Lunteren. Na zeven weken strijden zijn Lees meer »
Eerste huisaansluiting glasvezel Lunteren De aanleg van glasvezel in het buitengebied van Gelderse Vallei Midden is in volle gang. Inmiddels Lees meer »
Geslaagde 35e Exalto Sport wandeldriedaagse Op 29, 30 en 31 mei stond in Lunteren de jaarlijkse wandeldriedaagse op het programma. Helaas kon d Lees meer »
Internationaal jeugdvoetbal in Lunteren Zaterdag 9 juni wordt voor het ‘Rabobank Tournament U13’ voor de 24e keer georganiseerd Lees meer »
Rabobank in het Westhoffhuis Sinds vrijdag 1 juni heeft Rabobank Lunteren een onderkomen gevonden in het ‘Westhoffhuis&rsqu Lees meer »
Kerkleden kunnen het niet meer bolwerken De lokale rooms-katholieke geloofsgemeenschap in Lunteren houdt vanaf januari volgend jaar op te bes Lees meer »
Prijzen uitgedeeld bij Van Lagen Groente en Fruit Tijdens het 25 jarige jubileum van ‘Van lagen Groente en Fruit’ konden kinderen deelneme Lees meer »
Derde Lustrum Atelierroute Lunteren De ‘Atelierroute’ in Lunteren beleeft dit jaar haar derde lustrum. Het is alweer voor de Lees meer »
Bijen Op 21 april mocht ik met de kindernevendienst van de Maranathakerk mee naar de kwekerij en imker Hap Lees meer »
LUIERS GEVRAAGD VOOR DE VLUCHTELINGKINDEREN OP LESBOS! De nood is groot onder de vluchtelingen op kamp Moria op het Griekse eiland Lesbos. In de meivakanti Lees meer »
Concert mannenensemble en vocalgroup Wim en Wilbert Magré, ook wel bekend als Magré & Magré, organiseren op zate Lees meer »
Uitkomsten enqute Vrienden van het Luntersche Buurtbosch april 2018 De Vereniging ‘Vrienden van het Luntersche Buurtbosch’ bestaat dit jaar 50 jaar. E&eacut Lees meer »
We komen bij u buurten Voelt u zich veilig? Is het schoon bij u in de buurt? heeft u goed contact met uw buren? Is er genoe Lees meer »
Jong geleerd In het kader van het project ‘Bouwen’ hebben de drie kleutergroepen van de Julianaschool Lees meer »
Open zomeravond Zorgboerderij Eck-stra en Eck-stra begeleiding Vrijdag 8 juni is de jaarlijkse open zomeravond van ‘Zorgboerderij Eck-stra’ en ‘E Lees meer »
Oproep: Jubileum Oud-Lunterse Dag Dit jaor hoopt de kemmissie veur de 40e keer ‘n echt Oud-Lunterse Dag te orgaoniseere. Ons jao Lees meer »
Sparen voor Brabantia serveerset bij PLUS van Rinsum Goed eten verdient het om smaakvol gepresenteerd te worden. Daarom kunnen klanten van ‘Plus Va Lees meer »
TCL Heren 2 kampioen Na de cruciale 5-1 overwinning op directe concurrent Bemmel is TC Lunteren Heren 2 zaterdag op de vo Lees meer »
Twee nieuwe exposanten: Bastiaan berend en Onno Gerritse De ‘Atelierroute’ in Lunteren beleeft dit jaar haar derde lustrum. Het is alweer voor de Lees meer »
Bewoners welkom op uitwerkavond Levend Landschap Ederveen - De Klomp Wegwerken achterstallig groenonderhoud langs het pad Wallenburg, opruimen zwerfafval, knotten van wi Lees meer »
Nieuwe wandelgids Wandel in de voetsporen van de Romeinse soldaten die tweeduizend jaar geleden gelegerd waren op de V Lees meer »
Basisschool De Valk op bezoek bij Topslagerij Ab van Leeuwen Donderdagochtend (24 mei) was het best wel een spannende ochtend voor groep 5/6 van de basisschool i Lees meer »
Exalto Sport valt weer in de prijzen! Exalto Sport heeft het afgelopen weekend in drie verschillende disciplines laten zien dat de verenig Lees meer »
Lunterse wordt bedankt voor haar werk voor de Lunterse fietsroutes Twaalf jaar geleden startte Jenny Methorst, samen nog drie dames, de fietsroute ‘Fielecepeepad Lees meer »
Weeteswaordegheeje oover de Oud Lunterse Dag Deeze zoemer wille we as kemissie van de Oud Lunterse Dag de minse uut Lunteren en umstreeke een bie Lees meer »
Jan Telgen Officier in de Orde van Oranje Nassau Prof. dr. J. Telgen (66 jaar) uit Lunteren, is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Bu Lees meer »
hoek Wuitekampweg Zomer: hoek Wuitekampweg - Westzoom  Lees meer »
Vrijdaen kinderkoor De Horizon Vrijdag 1 juni geven de Lunterse harpisten Jessica en Rhodé van Leeuwen een concert met medew Lees meer »
Bosbad ontvangt compliment van inspectie. Afgelopen week ontving het Bosbad onaangekondigd bezoek van een inspecteur van de provincie Gelderla Lees meer »
Trio Wilde Eend voor jong en oud in Natuurtheater De Koepel Trio Wilde Eend, ook wel bekend onder haar Jiddische naam ‘Vilde Katshke’, is het beste Lees meer »
Examen damjeugd D.E.S. en D.C.E. Vrijdagavond 18 mei was er in Bennekom de afsluiting van de cursus damschool Zuid-West Veluwe. Er de Lees meer »
Groot Jubileumconcert Roelof van Middendorp 25 jaar dirigent De bekende musicus Roelof van Middendorp is dit jaar 25 jaar dirigent. Daarom wordt er op zaterdag 2 Lees meer »
Feestelijke Open Dag Mastenbroek Autos Mastenbroek Auto’s houdt op zaterdag 26 mei een feestelijke Open Dag. Tijdens deze zaterdag is Lees meer »
Zaterdag 26 mei halen we het meest gewilde brillenmerk ter wereld naar Lunteren toe! Lindberg is zeer geliefd om hun stijlvolle en exclusieve ontwerpen. Leuk detail is dat het merk veel Lees meer »
Keepersdag bij Advendo’57 Advendo ‘57 en ‘Keepersschool Midden-Nederland’ organiseren op zaterdag 23 juni ee Lees meer »
Open dagen Brocante/Theetuin Mamaria Elke laatste zaterdag van de maanden mei (26), juni (30), juli (28) en augustus (25) wordt er, bij Lees meer »
RK parochie Lunteren houdt op te bestaan De kerk wordt 13 januari 2019 aan de officiële diensten onttrokken.” Hiermee geeft Jan Re Lees meer »
Starttijden Exalto Sport Wandeldriedaagse Volgende week, dinsdag 29, woensdag 30 en donderdag 31 mei, wordt voor de 35e keer de jaarlijkse Exa Lees meer »
Nieuwe wandelgids Wandel in de voetsporen van de Romeinse soldaten die tweeduizend jaar geleden gelegerd waren op de V Lees meer »
Afscheid dominee A.F. Nikijuluw Donderdag 10 mei was er in de Molukse Kerk aan de Van der Duyn van Maasdamstraat in Lunteren een muz Lees meer »
Rondje om de Koepel zoekt goede doelen Zaterdag 6 oktober wordt het jaarlijks hardloopevenement ‘Rondje om de Koepel’ georganis Lees meer »
Kunst in de kerk 2018, bijzondere expositie in Maranathakerk Door Henk de Rooy   Met haar tweede expositie ‘Kunst in de Kerk 2018’ toonde de Mar Lees meer »
Rally for Kids staat in de startblokken Rally for Kids’ een lokaal initiatief, maar met een landelijk bereik. Ieder jaar organiseert & Lees meer »
Ana Upu organiseert mantelzorgtrefpunt Mantelzorgen voor een ander betekent dat dingen anders gaan dan je gewend bent. Belangrijk is om daa Lees meer »
De Schakel aan de High Tea Leden van vrouwenbond ‘de Schakel’ uit Harskamp, Otterlo en Wekerom gingen op 8 mei aan Lees meer »
Nacht van het gebed U hebt ook gehoord over de op handen zijnde ontmoeting tussen Trump en Kim Jong-un. Maar misschien k Lees meer »
Barbecue voor Hart en handen voor Oekrane Van 19 tot 28 juli zal een groep jongeren vanuit de Hervormde Gemeente Lunteren (de Oude Kerk) afrei Lees meer »
Openluchtdienst op Pinksterochtend Op Pinksterzondagmorgen, 20 mei, is er een openluchtdienst op het terrein van de fam. Pater, hoek En Lees meer »
Zonovergoten Lentefair Petrakerk Zaterdag 12 mei vond er een zonovergoten Lentefair plaats bij de Petrakerk aan de Lunterseweg. De ma Lees meer »
Nieuwe kleuterberging school Nederwoud De afgelopen tijd heeft men in het buurtschap Nederwoud niet stil gezeten. De kleuterberging was aa Lees meer »
Sjoelen Ederveen ls afsluiting van het sjoelseizoen is afgelopen maandag in het dorpshuis ‘de Zicht’ te E Lees meer »
TCL Heren 1 35+ op kampioenskoers Zaterdag 12 mei vertrokken de heren van TCL Heren 1 35+ al vroeg richting Amerongen voor hun vierde Lees meer »
Nieuwe wandelgids Wandel in de voetsporen van de Romeinse soldaten die tweeduizend jaar geleden gelegerd waren op de V Lees meer »
Pupillen vv Lunteren bedanken sponsors De pupillen van team U13-1 van vv Lunteren hebben in het weekend van Hemelvaart een fantastisch inte Lees meer »
Workshop Landschapschilderen In de maand juni organiseert kunstenaar Johan Timmers een workshop landschap schilderen in de omgevi Lees meer »
Veurstelle van de kemissie van de Oud Lunterse Dag Zooas gebruukelek stelt de kemissie Oud-Lunterse Dag zich an jullie veur. Achteran staon van links n Lees meer »
Afscheid bij buurtbus Wekerom  Vrijdagmiddag 11 mei heeft Jaap Hek zijn laatste buurtbusrit gereden. Tot zijn spijt moet hi Lees meer »
Tentoonstelling Oud Ederveen De jaarlijkse tentoonstellin van de ‘Vereniging Oud Ederveen’ heeft dit jaar als thema & Lees meer »
De Schakel aan de High Tea Leden van vrouwenbond ‘de Schakel’ uit Harskamp, Otterlo en Wekerom gingen op 8 mei aan Lees meer »
Pinksterzangdienst in Maranathakerk Maandag, Tweede Pinksterdag, is er een zangdienst in de Maranathakerk met als thema: ‘Feest va Lees meer »
Pupillen vv Lunteren bedanken sponsors De pupillen van team U13-1 van vv Lunteren hebben in het weekend van Hemelvaart een fantastisch inte Lees meer »
Acroteams Exalto Sport door naar het NK  In het weekend van 1 en 13 mei stonden er voor twee isciplines van Exalto Sport wedstrijden op Lees meer »
Brand in woning door steekvlam in wasmachine In een woning aan de Kattenbroekerweg in Lunteren is vrijdagochtend brand ontstaan door kortsluiting Lees meer »
Inspirerend muziek- & verteltheater Vilde Katshke in uitkijktoren De Koepel Trio Wilde Eend – ook wel bekend onder haar Jiddische naam Vilde Katshke – is het beste Lees meer »
Expositie Verteld Verleden In Museum Lunteren gaat op zaterdag 12 mei de expositie ‘Verteld Verleden’ van start. Ee Lees meer »
Honskamp start met hospicezorg Vanaf 1 september stelt de Honskamp in Lunteren een appartement beschikbaar waar mensen in hun laats Lees meer »
Brandstichting container Bethelkerk (enkele weken geleden) De brand heeft veel schade aangericht aan de geleende spullen van de  vrijwilligers. Deze zijn Lees meer »
Informatiebijeenkomst voor senioren over reizen met het openbaar vervoer en de OV-chipkaart Binnen het reizen met het openbaar vervoer is er de laatste jaren het één en ander ver Lees meer »
Pannenkoeken eten met de k;einkinderen Donderdagmiddag 3-5-2018 gingen wij naar t uilenbos met de kleinkinderen,eerst naar de speeltuin nat Lees meer »
Algemene Ledenvergadering Vereniging Oud Lunteren Lezing ’De Kinderen van de Nacht Algemene Ledenvergadering Vereniging Oud Lunteren Lezing ’De Kinde Donderdagavond 17 mei vindt de ‘Algemene Ledenvergadering Vereniging Oud Lunteren’ plaat Lees meer »
MOEDERDAG, meer dan een traditie Het vereren van moeders dateert al van de klassieke Grieken. De katholieke kerk vereert oorspronkeli Lees meer »
Jubileumeditie Woord en Daad Posbank Event op 12 mei Voor de vijfde keer organiseert Woord en Daad het Posbank Event voor wielrenners, wandelaars en fiet Lees meer »
Sjoelen Ederveen De sjoeluitslagen van maandagavond 7 mei in dorpshuis ‘De Zicht’ te Ederveen.   Ar Lees meer »
SlankFit bij Club Physique Wil jij nog wat kilootjes kwijt voor de zomervakantie? Of wil je gewoon lekker fit blijven of worden Lees meer »
Rabobank naar Westhoffhuis Per 1 juni 2018 verhuist het Rabobankkantoor in Lunteren naar het nabij gelegen Westhoffhuis aan de Lees meer »
Zaal t Hek met een overdekt terras, onder de grond! Verscholen achter ‘Eethuis ’t Hek’ zijn de twee zalen gelegen van ‘Zaal &rsq Lees meer »
Pianist voor Popkoor Ofcourse Popkoor ‘Ofcourse’ heeft eind vorig jaar een nieuwe start gemaakt met de nieuwe dirigent Lees meer »
Vrouwenavond met Carolien Luitjes bij Zoutewelle Boeken Maandag 16 mei organiseert ‘Zoutewelle Boeken’ een gezellige vrouwenavond met kleur- en Lees meer »
Lunteren zoekt verkoeling in het Bosbad Een paar prachtige zomerse dagen met temperaturen vna ver boven de 25 graden lokte menigeen naar het Lees meer »
Nationale dodenherdenking in Ederveen In Ederveen was er vrijdagavond grote belangstelling voor de jaarlijkse dodenherdenking op 4 mei. Le Lees meer »
Filmpje van de opening Bosbad Lunteren Het Bosbad Lunteren opende in 2018 met een duatlon. Zie hier de beelden van het Bosbad en de duatlo Lees meer »
Bosbad Lunteren weer open Het Bosbad Lunteren opende zaterdag 29 april het nieuwe seizoen met een Duathlon. Ondanks het minde Lees meer »
Koninklijke onderscheiding voor inwoners uit de regio Burgemeester René Verhulst van Ede heeft donderdag 26 april 2018 aan 21 mensen een Koninklijk Lees meer »
Kunst tekijk Kunst te kijk naar het boeiende werk van verschillende kunstenaars waaronder: Frank Hazelet en Miek Lees meer »
Tweede lustrum CH Lunteren Zaterdag 5 mei wordt voor de tiende keer het ‘CH Lunteren’ georganiseerd op de terreinen Lees meer »
Gerrit Stunnenberg winnaar Sneldamkampioenschap Gemeente Ede Dinsdagavond werd bij damclub De Kroonschijf in Ede de tweede sneldamavond gehouden voor het open sn Lees meer »
Nederwoudse Pupil Dammers naar Nederlands Kampioenschap Zaterdag 21 april is het pupillen team naar Doetinchem geweest om daar te spelen voor de halve final Lees meer »
Lentefair en Veluwse Lentetocht bij Petrakerk Op zaterdag 12 mei vindt van 10 tot 15 uur een grote (rommel)markt plaats met 40 kramen, veilingen e Lees meer »
Zomerlinde gepland Zaterdagochtend werd in het Lunterse Buurtbos een zomerlinde gepland.Deze werd door de ‘Stichi Lees meer »
Bevrijdingsfiets- en autotocht We vieren ook dit jaar weer de bevrijding! Op zaterdag 5 mei a.s. organiseert Beleef Lunteren een be Lees meer »
DIO pakt uit met moederdag Zondag 13 mei aanstaande is het weer moederdag. Moeders verdienen natuurlijk het hele jaar door onze Lees meer »
Doesburgermolenmarkt De stichting ‘Buurtschap Doesburger Eng’ organiseert op Nationale Molendag alweer voor d Lees meer »
Sjoelen Ederveen De sjoeluitslagen van maandagavond 30 april in het dorpshuis ‘De Zicht’ in Ederveen. &nb Lees meer »
Boerenerfmarkt bij t Schuurtje Vrijdag 11 mei (de dag na Hemelvaartsdag) is er weer een gezellige ‘Boerenerfmarkt’ bij Lees meer »
Tiende Dweil- en Shantydag Zaterdag 2 juni wordt alweer de 10e ‘Dweil- en Shantydag’, in de volksmond ook wel &lsq Lees meer »
Een mooie, gezellige en warme Koningsdagmorgen in het Nederwoud Na de opening, het hijsen van de vlag en het zingen van het Wilhelmus ging de prachtige optocht van Lees meer »
Het gat van de Dorpsstraat, van een andere kant bekeken. De Ten Havegroep heeft plannen ingediend om aan de Dorpsstraat een nieuwe AH winkel te realiseren. V Lees meer »
Jorien Timmers met Eco bus America op De Triangel Vorige week kwam Jorien Timmers langs op haar voormalige basisschool ‘De Triangel’ om ee Lees meer »
Puurveensemolen in Kootwijkerbroek en Nationale Molendag. Zaterdag 12 mei is het weer Nationale Molendag. De Puurveensemolen in Kootwijkerbroek doet dit jaar Lees meer »
Lentefair en Veluwse Lentetocht Op zaterdag 12 mei vindt van 10 tot 15 uur een grote (rommel)markt plaats met 40 kramen, veilingen e Lees meer »
PLUS van Rinsum helpt consument minder suiker te gebruiken Kleinere blikjes frisdrank leiden tot minder suiker-inname. Daarom zijn bij ‘PLUS van Rinsum&r Lees meer »
Meisje gewond door aanrijding   Op de Vaarkamperengweg in Lunteren is donderdagochtend een jong meisje op een fiets gewond ge Lees meer »
Eerste 11 dorpenfestival in Wekerom Culturele organisaties in Ede snakken naar een vorm van samenwerking. Dan bleek afgelopen vrijdag ee Lees meer »
Ds. J.P. Nap (Herv. Gem. Lunteren) gaat met emeritaat Door Henk de Rooy   Zondag 22 april gaat ds. Nap de Hervormde Gemeente Lunteren voor de laatste Lees meer »
ANA UPU Organiseert mantelzorgtrefpunt Als mantelzorger is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen, zodat je het zorgen voor de ander Lees meer »
Dammen D.C.E. De uitslagen van dinsdagavond 17 april bij damvereniging D.C.E. in het dorpshuis ‘De Zicht&rsq Lees meer »
Fysiotherapie Van den Broek in Ederveen gaat verder als onderdeel van Fysio Zuidereng Tijdens de langdurige ziekte en na het overlijden van Jacob van den Broek werd de praktijk ‘Fy Lees meer »
Sjoelen Ederveen De sjoeluitslagen van maandagavond 16 april in het dorpshuis ‘De Zicht’.   Bert Hog Lees meer »
TCL Heren 1 zondag zet de goede start voort Het eerste heren zondag team speelde afgelopen weekeinde zijn eerste thuiswedstrijd. De mannen van H Lees meer »
Tractor Pulling Wekerom; Koningsdag 27 april Op Koningsdag is het weer zover! De Stichting Tractor Pulling Wekerom organiseert in samenwerking me Lees meer »
Bram en Aron geselecteerd voor districtstrainingen Bij de finale van de duo districtsfinale Noord en Oost kleurde de eerste en tweede plaats opnieuw or Lees meer »
Koningsdag terug in Dorpsstraat Lunteren Nieuwe opzet Lunteren In Lunteren keren de festiviteiten terug naar de Dorpsstraat. Bij het ‘O Lees meer »
De RB14 van Max blikvanger in Montfort Zaterdag 14 april,nog net voor de Grand Prix van China, kwam de RB14 van Max Verstappen in het Limbu Lees meer »
Dirk Vreugdenhil beoogd lijsttrekker ChristenUnie Gelderland Dirk Vreugdenhil (34) uit Nijmegen is de beoogde lijsttrekker van de ChristenUnie fractie van Gelder Lees meer »
Bevrijdingsfiets- en autotocht en een bevrijdingsconcert Zaterdag 14 april organiseert ‘Beleef Lunteren’ een bevrijdingsfiets- en autotocht en ee Lees meer »
COV Sursum Corda komt met Rossinis Petite Messe Solennelle In december moesten er nog haastig stoelen worden bijgezet om het publiek in de Oude Kerk van Ede te Lees meer »
Sjoelen Ederveen De sjoeluitslagen van maandagavond in het dorpshuis ‘de Zicht’ te Ederveen.   Marri Lees meer »
Start voorjaarscompetitie TCL Vorig weekend begon bij de tennisvereniging (TCL) in Lunteren de voorjaarscompetitie. Door het mooie Lees meer »
Voormalige Bethelkerk Lunteren maakt plaats voor zorgappartementen Op de plaats van de voormalige Bethelkerk in Lunteren komen zorgappartementen. De oude kerk en twee Lees meer »
Lunterse (18) aan de slag in Oeganda Een maand geleden kwam ik terug uit Azië", zegt Joëlle Bouw. Ze deed een Discipelscha Lees meer »
Podiumplaatsen voor Exalto Sport in Hellendoorn De acroteams van ‘Exalto Sport’ hebben zaterdag zilver en brons gewonnen op het Oost Ned Lees meer »
COV Sursum Corda komt met Rossinis Petite Messe Solennelle In december moesten er nog haastig stoelen worden bijgezet om het publiek in de Oude Kerk van Ede te Lees meer »
Afscheid Wit Russische kinderen D.V. 15 april nemen we tijdens het zondagschool uur in de Bethelkerk van 14.00 tot 15.00 uur afsch Lees meer »
De lente laat zich ook Lunteren zien Ondanks een dipje op de donderdag, was het de afgelopen week mooi lenteweer. De temperaturen stegen Lees meer »
Keurslagerij van Rooijen singel clubkampioenschappen In de week van 17 tot 24 maart was het bij Tennisclub Lunteren weer tijd voor de traditionele Keursl Lees meer »
Dammen D.C.E. De uitslagen van dinsdagavond 3 april bij damvereniging D.C.E. in het dorpshuis ‘De Zicht&rsqu Lees meer »
Geslaagd Jac Hensen jeugddamtoernooi Zaterdag werd bij damclub D.E.S. het ‘Jac Hensen’ jeugddamtoernooi gehouden. Er hadden z Lees meer »
Geslaagde projectavond Valkse School Maandagavond 19 maart was het dan zover! Een echte winkelstraat in de Valkse school. Verschillende w Lees meer »
GoedGemutst met Vrij? in Schaffelaartheater Werkatelier ‘GoedGemutst’, een dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking Lees meer »
Grote Rekendag op de CNS Triangel Woensdag 28 maart was de jaarlijkse ‘Grote Rekendag’. Het is een dag voor alle basisscho Lees meer »
Interculturele Ontmoeting Zondag 8 april, om 10.30 uur, vindt de tweede Interculturele Ontmoeting van het drieluik plaats. U w Lees meer »
Jubilarissen EHBO Otterlo Tijdens de ledenvergadering van de EHBO vereniging Otterlo e.o. zijn vijf jubilarissen gehuldigd. Dh Lees meer »
Boerenhart diner in Grandcaf Kruller Woensdag 11 april wordt het eerste ‘Boerenhart’ diner in Otterlo georganiseerd. Bij &lsq Lees meer »
Zaterdag 14 april: Lentemarkt 2018 Zaterdag 14 april begint dan toch echt de lente in Ederveen en omstreken met de ‘Lentemarkt&rs Lees meer »
Nieuwe tennisleraar bij TVE Tennisvereniging Ederveen heeft een nieuwe tennisleraar gevonden. Ronald Hooijer is per 1 april aan Lees meer »
Jaarvergadering Vrienden van het Luntersche Buurtbosch 18 april Op woensdag 18 april aanvang 19.30 uur houdt de Vereniging Vrienden van het Luntersche Buurtbosch d Lees meer »
Sing In Maranathakerk voor LugaCare Joëlle Bouw (Lunteren) gaat 23 mei naar Uganda. Ze gaat helpen bij de stichting ‘LugaCare Lees meer »
Veel kinderen bij het Paaseieren zoeken Ver voor het startsein van half tien, stonden kinderen en hun ouders/opa’s/oma’s al te w Lees meer »
Ederveense senioren met Oldtimerdag naar de Hoge Veluwe Speciaal voor de oudere Ederveners rijdt tijdens de Oldtimerdag op 5 mei a.s gaat de Oldtimer tourin Lees meer »
Levien Cysouw wint Jac Hensen jeugddamtoernooi Negentien jeugdige dammers stonden startklaar om de titel te veroveren. Winnaar werd na veel strijd Lees meer »
Brandweer blust kleine autobrand aan de Westzoom in Lunteren Vrijdagmiddag 30 maart rond 16:00 uur werd de brandweer van Lunteren opgeroepen voor een autobrand a Lees meer »
Brandweer Ederveen druk met schoorsteenbrand op 2e paasdag De brandweer van Ederveen was maandagmorgen tweede paasdag druk met het bestrijden van een schoorste Lees meer »
25 jaar bij Blankespoor BV Donderdag 22 maart werkte Gert Brouwer (zie foto  25 jaar bij Blankespoor BV Technische Install Lees meer »
Michel Davelaar biljartkampioen 2018 Marktzicht 90 Half maart was de jaarlijkse algemene ledenvergadering van biljartvereniging ‘Marktzicht&rsquo Lees meer »
Tijdens de Oldtimer dag in Ederveen met de brommer door de kroeg “Laat ze maar eens door de kroeg rijden!” Het was nog niet gezegd of Adriaan Henzen van Lees meer »
Lunteranen in gemeenteraad Ede De twee nieuwe raadsleden van het CDA, Anne Jan Telgen en Marian van Roekel, hebben voor de lezers v Lees meer »
Reunie Joh Calvijnschool Wekerom In juni 2018 is het 40 jaar geleden dat klas 6 van het schooljaar 1977 – 1978 afscheid nam van Lees meer »
The Rise and Fall of the Metropole SlagwerkorkestKNA Lunteren presenteert een nieuwe show ‘The Rise and Fall of The Metropole&rsq Lees meer »
Dames breien sokken voor Wit-Russische kinderen Mevr. Zeelenberg en mevr. van de Kamp hebben samen 24 paar sokken gebreid voor de Wit-Russische kind Lees meer »
Voorjaarsconcert Irene Ederveen Zaterdag 7 april houdt muziekvereniging ‘Irene Ederveen’ haar jaarlijkse voorjaarsconcer Lees meer »
Pluimveehouderij stopt vanwege fipronil Een pluimveehouderij aan de Meulunterseweg in Lunteren is gestopt vanwege de fipronilcrisis. De eige Lees meer »
Nieuwe stichting Educatiecentrum De Goudsberg Met het passeren van de stichtingsakte ten overstaan van notaris Sjirk Bijma van het kantoor Van Put Lees meer »
lezing over: Filosofie en Islam De Islam komt er, in het hedendaagse debat over het vrije denken, slecht van af. Dat is niet altijd Lees meer »
Bijzonder concert in het Witte Kerkje Lunteren Enkele jaren geleden kwam dwarsfluitiste Mirjam Hardenbol in Lunteren wonen, waar ze inmiddels een d Lees meer »
Jac Hensen jeugddamtoernooi gemeente Ede Zaterdagmiddag 31 maart houdt damclub D.E.S. Lunteren een jeugddamtoernooi voor de jeugd uit de Geme Lees meer »
Gert van Lagen 25 jaar een begrip in Ederveen Gert van Lagen in de zomer van 1995.   De groenteman van Ederveen, Gert van Lagen, zal deze da Lees meer »
Verrassing ontbijt voor Abraham Arin Het kon donderdag 22 maart bijna niemand zijn ontgaan. Bij ‘Brouwer’ stond een uit de kl Lees meer »
Goud voor Exalto Sport turnster Marit Goor Zaterdag 17 maart vond de derde plaatsingswedstrijd 4e divisie turnen dames plaats in Nijmegen. Drie Lees meer »
Valkuil in Lunterse sporthal  De ‘valkuil’, een megawens van de turnafdeling, in ‘Ut Sporthuus’ is e Lees meer »
Wij trekken aan de bel bij de Sprong Met veel kabaal ging woensdagochtend de actie ‘Wij trekken aan de bel’ van start bij obs Lees meer »
Expositie Natuurfotografie in Het Westhoffhuis In het ‘Westhoffhuis’teLunteren is een mooie expositie gaande met foto’s van Ingri Lees meer »
Magda van den Berg in het zonnetje gezet Donderdag 15 maart is Magda van den Berg, schoonmaakster op de ‘Ruitenbeekschool’, door Lees meer »
Derde nummer van Wegwies is er! Komende week verschijnt de derde editie alweer van ‘Wegwies in Lunteren’. Het nummer is Lees meer »
Nieuwe toiletgroep Bosbad Lunteren Met ingang van het nieuwe seizoen beschikt Bosbad Lunteren over een nieuwe toilet groep.   De t Lees meer »
Prijs bij Blink Mode voor Kids Vorige week werden bij ‘Blink Mode voorKids’ de prijzen uitgereikt van de jubileumactie Lees meer »
Start verkeersproef eenrichtingsverkeer Lunteren Vanaf 26 maart start in het noordelijke deel van de Hertenlaan en Julianastraat een nieuwe proef met Lees meer »
Paaseieren zoeken bij Paaskolk Zaterdag 31 maart organiseertde Lunterse middenstandsvereniging weer haar jaarlijkse paasactiviteite Lees meer »
Stemmen in De Valk Woensdagochtend 21 maart was het weer zover. In Lunteren en het buitengebied kon er op verschillende Lees meer »
10 jaar twirlvereniging LumaStars Woensdag 21 februari bestond twirlvereniging LumaStars uit Lunteren haar tienjarige bestaan. Donder Lees meer »
Wilma en Gert 12.5 jaar bij Eethuis t Hek Bijna 12.5 jaar vormen zij de spil van het ‘Eethuis ’t Hek’, Wilma en Gert. Beiden Lees meer »
Bijzonder concert in het Witte Kerkje Lunteren Enkele jaren geleden kwam dwarsfluitiste Mirjam Hardenbol in Lunteren wonen, waar ze inmiddels een d Lees meer »
Nieuwbouw Julianaschool en Calvijnschool vervroegd Donderdag 8 maart heeft de gemeenteraad van Ede ingestemd met het naar voren halen van de nieuwbouw Lees meer »
De politieke carrire van Herko van Beek. De onlangs overleden oud-premier Ruud Lubbers heeft misschien wel aan de wieg gestaan van de politie Lees meer »
De Sprong en het Thomashuis Vrijdag 9 maart was groep 7-8 op ‘De Sprong’ niet met taal, DaVinci en rekenen bezig, ma Lees meer »
Medaille successen Exalto Sport turnsters Zaterdag 10 maart vond de tweede plaatsingswedstrijd 5e en 6e divisie onderbouw plaats in Barneveld. Lees meer »
Heko Spanten mag uitbreiden Het college van burgemeester en wethouders heeft een plan voor de uitbreiding van het bedrijf Heko S Lees meer »
Ik leer leren training bij Eck-stra begeleiding Leren is complex. Uit onderzoek blijkt steeds opnieuw dat welbevinden, inspiratie, een gevoel van co Lees meer »
Krentenbroodactie PKN Gereformeerde kerk Renswoude/Ederveen De PKN Gereformeerde Kerk Renswoude/Ederveen houdt op vrijdag 23 en zaterdag 24 maart de jaarlijkse Lees meer »
CDA organiseerde een ontbijtbijeenkomst Het CDA begon deze week al vroeg met een ontbijtbijeenkomst op maandagochtend 12 maart in de ‘ Lees meer »
Opstart-cursus hardlopen voor beginners bij Club Physique Wil je leren hardlopen maar weet je niet hoe je moet beginnen? Vind je lopen in een groep leuk? Kun Lees meer »
Oplevering van appartementen Zandscheer Geen oplevering maar een toplevering. Aldus Heijmans-directeur Erik Vos bij het feestje dat vrijdag Lees meer »
Vakken vullen met Rabobank In het kader van ‘NL Doet’ staken zaterdag 10 maart leden van het marktteam Lunteren en Lees meer »
Girl Powerrr Event bij Scouting Lunteren Scouting alleen voor jongens? Echt niet! Om meiden uit Lunteren en omgeving kennis te laten maken me Lees meer »
Sjoelen Ederveen De sjoeluitslagen van maandagavond 12 maart in dorpshuis ‘De Zicht’ te Ederveen.   Lees meer »
Veel werk verzet tijdens NL Doet in Pinetum Zaterdag 10 maart waren vanaf tien uur ruim 25 mensen actief aan het werk in het pinetum in Lunteren Lees meer »
Wafels bakken voor lyme Zaterdag 24 maart gaat ‘Team Yana’ stroopwafels bakken in het centrum van Lunteren. Zij Lees meer »
Wandelen met gids in het Luntersche Buurtbosch In 2018 bestaat de vereniging ‘Vrienden van het Luntersche Buurtbosch’ 50 jaar. Dit jubi Lees meer »
Wat kan zilver voor uw gezondheid doen? Op dinsdagavond 10 april organiseert DIO Soap & Spices een lezing over de nieuwste trend in gezo Lees meer »
Gezellig taartenbuffet bij Van Silfhout Mode Zaterdag 10 maart haalde men bij ‘Van Silfhout Mode’ het voorjaar naar binnen met een ge Lees meer »
De Sprong doet nl-doet bij het Thomashuis Vrijdag 9 maart was groep 7-8 op ‘De Sprong’ niet met taal, DaVinci en rekenen bezig, ma Lees meer »
Wouter van de Veen is branche erkende meesterslager Als één van de eerste twee slagers in Nederland is Wouter van de Veen afgelopen donder Lees meer »
Vaten met drugsafval gevonden op Woutersweg Op de Woutersweg in Ede zijn donderdagochtend op twee locaties vaten met drugsafval gevonden. Het ga Lees meer »
Expositie Kastelen en Burchten Van 10 maart t/m 10 juli kunt u genieten van de tijdelijke expositie over Kastelen en Burchten. Tijd Lees meer »
Automobilist gewond bij ongeval Lage Valkseweg Op de Lage Valkseweg is zaterdagavond een personenauto tegen een boom gebotst. De auto schoot daarna Lees meer »
Aaltje Blokland Accacia Uitvaartzorg voor BCL Uitvaart anno 2018 Dinsdag 20 maart vindt de volgende bijeenkomst van Businessclub Lunteren (BCL) plaats. Aaltje Blokla Lees meer »
Dammen D.C.E. De uitslagen van de clubavond, dinsdag 6 maart, bij damclub D.C.E. in het Dorpshuis ‘De Zicht& Lees meer »
Fraaie tweede plaats Isa Leroy in Internationaal toernooi Isa Leroy uit Lunteren heeft 2 en 3 maart deelgenomen aan de Vikingrace in Thialf in Heerenveen . Di Lees meer »
Sjoelen Ederveen De sjoeluitslagen van maandag 5 maart in het dorpshuis ‘De Zicht’ te Ederveen   Mar Lees meer »
vv Lunteren profiteert van groene energie Het groene gras, waarop de leden van vv Lunteren hun sport beoefenen, gaat uitstekend samen met groe Lees meer »
Met de kleuters uit De Valk naar ZOO & ZO Woensdag 7 maart ging het eindelijk gebeuren! De kleuters van ‘School met de Bijbel De Valk&rs Lees meer »
Kringloopschuur open Zaterdag 10 maart opent het kringloopschuurtje aan de Luntersekade 10 te Ederveen voor de tweede kee Lees meer »
Ederveen 1 winnaar Open Koersbalkampioenschap Ede Na een spannende strijd is Ederveen 1 kampioen geworden van het Open Koersbalkampioenschap in dorpsh Lees meer »
Tien jaar voortreffelijk fietsplezier Als je tien jaar bestaat, heb je wat te vieren. Dat doet Jansen 2wielers dan ook; met een feestelijk Lees meer »
Jubilarissen bij De Lofstem Woensdag 28 februari heeft ‘De Lofstem’ haar jaarlijkse ledenvergadering gehouden. Op de Lees meer »
Goud, zilver en brons voor Acroteams Exalto Sport De acroteams van Exalto Sport hebben goede zaken gedaan bij de tweede plaatsingswedstrijd op zaterda Lees meer »
Goud voor Exalto Sport turnster Vinne Hartjes Zaterdag 3 maart vond de tweede plaatsingswedstrijd voor de 5e en 6e divisie turnen dames plaats in Lees meer »
Gedeeltelijke Oude Arnhemseweg Sinds deze week is een deel van de Oude Arnhemseweg in Lunteren afgesloten. In overleg met de aanwon Lees meer »
Lezing Culturele Kring Lunteren Dinsdag 13 maart verzorgd mevr. Frederike Upmeijer een lezing over: ‘Russisch Realisme rond Re Lees meer »
Wit-Russische kinderen aangekomen in Lunteren Zaterdag 3 maart was het zover. De Wit-Russische kinderen arriveerden in Lunteren. De burgemeester e Lees meer »
Herenkapsalon Ruya geopend Donderdag 1 maart is op Nieuwe Erf 7 te Lunteren een nieuwe herenkapsalon geopend, genaamd: ‘H Lees meer »
Geslaagde actiedag bij ABITO Mode Het was zaterdag 3 maart gezellig gezellig shoppen bij de Lunterse modewinkel ‘ABITO Mode&rsqu Lees meer »
Wienter kuiertje in ons eigeste Buurtbosch Al is het knap koud de leste tied, je mot er soms effe uut , al is het merum de hond uut te laote. H Lees meer »
Ouderavonden over drugs- en alcohol in kerken in Lunteren Drugs en alcohol zijn gemakkelijk te krijgen voor jongeren in Lunteren. Het aanbod is groot en plekk Lees meer »
Fantastische opbrengst collecte TKL Van 5 tot en met 16 februari heeft stichting Tsjernobyl kinderen Lunteren (TKL) gecollecteerd in Lun Lees meer »
Informatieavond over Zwerfafvalbrigades In samenwerking met de gemeente Ede organiseert Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) een info Lees meer »
Sjoelen Ederveen De uitslagen van de sjoelavond, maandag 26 februari, in dorpshuis ‘De Zicht’ te Ederveen Lees meer »
Speeltuin Het Hoefje zoekt Ede Doet bonnen Het Hoefje is een hele mooie nieuwe wijk in Lunteren. Deze mooie wijk is een wijk vol jonge kinderen Lees meer »
Afscheid dirigent bij de Lofstem Woensdag 21 februari heeft de CGZ 'de Lofstem' afscheid genomen van Ineke Bos - Strootman. Ineke i Lees meer »
[Kop]Lezingavond broedvogels tellen in 2018 Sovon Vogelonderzoek houdt samen met natuurver-eniging IVN Barneveld op woensdagavond 28 februari ee Lees meer »
DBA advies | RegioBank alweer 2 jaar in Lunteren gevestigd Donderdag 1 maart was het alweer 2 jaar geleden dat ‘DBA advies | RegioBank’ zich in Lun Lees meer »
Negentigjarige Ruitenbeekschool viert feest De school met de Bijbel ‘Ruitenbeek’ bestaat 90 jaar. Dat is een gedenkwaardig feit. &nb Lees meer »
Een reanimatiecursus volgen Via de bonnen van Ede Doet hebben we verschillende AED s opgehangen. We hebben nog mensen nodig die Lees meer »
Gratis houtstook training voor alle Lunteranen met een houtkachel Het is volop winter en Nederland stookt massaal de kachel flink op. Heerlijk, die warmte en gezellig Lees meer »
Het pinetum rekent ook op u bij NL doet! Het pinetum ‘de Dennenhorst’ aan de Boslaan trekt jaarlijks vele bezoekers vanuit het ge Lees meer »
Hoofdweg Ederveen wordt verkeersveiliger In Ederveen starten 5 maart de werkzaamheden aan de Hoofdweg tussen de N224 en de Scheivoor. Aan de Lees meer »
Informatie en advies voor Senioren in Ederveen en de Valk. In verschillende dorpshuizen is er de mogelijkheid om naar een 2-wekelijkse ontmoetingsbijeenkomst v Lees meer »
Je wilt er wat bij verdienen.  Dus, werd het een krantenwijk. Dan ook nog eens de Lunterse Krant. Een krant waar wekelijks na Lees meer »
Jubilarissen bij Christenvrouw Lunteren De jaarvergadering van de Christenvrouw Lunteren was 15 februari in de Bethelkerk. De dames begonnen Lees meer »
Leuk techniek project op De Triangel In de week voor de vakantie hebben de kinderen van basisschool ‘De Triangel’ gewerkt aan Lees meer »
Muur van Mussert wordt rijksmonument Minister Van Engelshoven (cultuur) heeft de aanwijzing van de Muur van Mussert als rijksmonument in Lees meer »
Nieuw openbaar toilet op station Lunteren Het stationsgebouw in Lunteren heeft een mooi, nieuw openbaar toilet. Voor grote groepen reizigers, Lees meer »
Is veilig ook gezond? Als mijn zoon mayonaise op zijn wang krijgt in plaats van in zijn mond, dan ontstaat er altijd een r Lees meer »
Russisch Realisme rond Repin Dinsdag 13 maart 2018 zal mevr. Frederike Upmeijer een lezing verzorgen over “Russisch Realism Lees meer »
Bestuurster rijdt door schakelfout tegen garage Bij een woning aan de Wormshoefweg in Lunteren is dinsdagmorgen rond 10.00 uur de bestuurster van ee Lees meer »
Begin maart eindelijk start bouw A.H. supermarkt Het is dan eindelijk zover. Over niet al te lange tijd, beging maart, wordt gestart met de eerste bo Lees meer »
Bevroore autoruuten Beste Daarpsgenooten,   As de veuruutzichten veur de kommende week zoas de minsen die het weete Lees meer »
Witte-voetjes-actie Bijna elke deurklink hebben wij in onze handen gehad, niets. Volgende, weer niets, tot het moment da Lees meer »
D.E.S. 1 damkampioen hoofdklasse A Het eerste damtiental van D.E.S. (Lunteren) heeft opnieuw een topprestatie geleverd door kampioen te Lees meer »
Lunterse vertaling CD lijst De verkiezinge van de ‘Raod van Ee’ staon veur de deur. Op 21 meert kan jie joe stem uut Lees meer »
Nieuwe startcursus hardlopen bij LVE Het hardlopen in Ederveen blijft populair. Zo is het ledental van LVE gestegen tot boven de 130 lede Lees meer »
Open wandeltrainingen Stichting ‘Leef in Beweging’ houdt op 24 februari en 6 maart twee open wandeltrainingen. Lees meer »
Een tweede thuis in Lunteren voor kinderen van 0-13 jaar Na weken van verbouwen en voorbereiden kon bij christelijke kinderopvangorganisatie ‘BijdeHand Lees meer »
Sjoelen Ederveen De sjoeluitslagen van de clubavond, maandag 19 februari, in het dorpshuis ‘De Zicht’ in Lees meer »
Opnieuw acro succes voor Exalto Sport Lunteren Bij de tweede plaatsingswedstrijd, op zaterdag 17 februari, heeft het acro trio van Exalto Sport van Lees meer »
Feest peuterspeelzaal Benjamin Maandag 19 februari was het feest op peuterspeelzaal ‘Benjamin’, locatie ‘De Bron& Lees meer »
Jubilarissen bij Chr Vrouwenbond de Schakel De jaarvergadering van Christelijke vrouwenbond ‘de Schakel’ van Harskamp, Otterlo en We Lees meer »
Jaarvergadering Hervormd Zangkoor Lunteren. Maandag 12 februari had het ‘Hervormd Zangkoor Lunteren’ haar jaarvergadering. Voorafga Lees meer »
Jubilarissen bij Christenvrouw De Valk Woensdag 14 februari vierden de leden van Christenvrouw ‘De Valk’ hun jaarvergadering. E Lees meer »
Boeken & Brocante dagen bij Zoutewelle Boeken Het is alweer een jaargeleden dat ‘Zoutewelle Boeken’ haar deuren opende door overname v Lees meer »
Koffie inloopochtenden in de Muldersschuur Ook gedurende de wibntermaanden is ‘De Muldersschuur’ open voor senioren. Iedere dinsdag Lees meer »
Politie op bezoek bij De Bron De groepen 1 van basisschool ‘de Bron’ willen de politieagenten Joost, Berry en Patrick Lees meer »
ChristenUnie: uitstel Lelystad logisch en enige juiste keuze ChristenUnie-Kamerlid Eppo Bruins noemt het uitstel voor opening van vliegveld Lelystad ‘de en Lees meer »
Premire Bart van der Leck Op zondagmiddag 11 maart gaat de documentaire Bart van der Leck – Zijn eigen Stijl, van Leo va Lees meer »
Algemene Ledenvergadering Dorpsraad Lunteren Maandagavond 19 februari houdt de Dorpsraad Lunteren haar algemene ledenvergadering, waarin de jaar Lees meer »
100% ambachtelijk gemaakte ketchup Bij plattelandswinkel ’t Schuurtje in de Valk zijn al vele bijzondere producten verkrijgbaar. Lees meer »
Blink Mode voor Kids is drie jaar Drie jaar zijn ze geworden. Reden tot een feestje. Vandaar dat ‘Blink mode voor Kids’ ha Lees meer »
Planpresentatie BMX/Skatebaan Ederveen Het is gelukt! Na een periode van twee jaar ‘Ede Doet’ bonnen verzamelen, sponsors benad Lees meer »
Perkje kruising Spoorstraat/Stationsstraat geadopteerd. Eind 2017 hebben de bewoners van de Stationsstraat het initiatief genomen om het perkje op de kruisi Lees meer »
Alsnog omzetbelasting terugvragen door afschaffing landbouwregeling De afschaffing van de landbouwregeling kan voor u als agrarisch ondernemer gunstig uitpakken. Hoe? Lees meer »
Cora van Wijnen opende Care for Women praktijk in Gezondheidscentrum Lunteren Onlangs opende Cora van Wijnen haar ‘Care for Women’ praktijk in het Gezondheidscentrum Lees meer »
De Wegwijzer ook door naar de halve finale van Nederland schooldammen Zaterdag 10 februari werd in Ochten de finale schooldammen voor welpen en pupillen gehouden. Er dede Lees meer »
Groot Korenconcert met De Lofstem Zaterdag 3 maart organiseert het koor ‘Choir4Hope’ uit Barneveld, o.l.v. Peter Overduin Lees meer »
Finale plaatsen voor Exalto Sport Lunteren Het sportacrobatiek damespaar van Hanna Sinia & Mayra Manders is met een score van 21,360 punten Lees meer »
Film in het Witte Kerkje Zondag 18 februari wordt in het ‘Witte Kerkje’ de film ‘Límites sin L&iacut Lees meer »
Het gat in de dorpsstraat Tussen Klok en DekaMarkt begint de tijd te dringen wat hier vroeger heeft gestaan vervaagt al tot he Lees meer »
Jaarlijkse Psalmzangavond van Crescendo m.m.v. Jong Crescendo Jaarlijkse Psalmzangavond van Crescendo m.m.v. Jong CrescendoD.V 10 maart hoopt Psalmzangkoor Cresce Lees meer »
Paarden en Pubers De cursus ‘Paardenkracht voor Pubers’ is ontwikkeld voor kinderen in de leeftijd vanaf 1 Lees meer »
Recreatie Volleybal Ederveen nodigt u uit Ook zin in een gezellig avondje sporten? Loop dan op de woensdagavond eens binnen in de sportzaal va Lees meer »
Sjoelen Ederveen De sjoeluitslagen van maandagavond 12 februari in het dorpshuis ‘De Zicht’ te Ederveen. Lees meer »
Teams Nederwoudse school door naar halve finale schooldammen Zaterdag 10 februari reisden de Nederwoudse dammers af naar Ochten, naar een prachtig speellocatie v Lees meer »
Sterrenwaarneemavonden bij Astra Alteria! Vrijdagavond 23 en zaterdagavond 24 februari is er weer gelegenheid voor leden en belangstellenden o Lees meer »
Olympisch schaatskampioenen 2030 komen uit lunteren Hoorbaar en zichtbaar hadden de kinderen van de basisschool De Triangel, groep 3 uit Lunteren veel p Lees meer »
Blink Mode voor Kids is jarig: drie jaar Drie jaar zijn ze geworden. Reden tot een feestje. Vandaar  dat ‘Blink mode voor Kids&rsq Lees meer »
Help ouderen met de workshop Pret met de tablet Allegoeds Vakanties in Lunteren organiseert van ma 19 t/m do 22 februari een vakantie voor ouderen d Lees meer »
50|50 Hotel en Congrescentrum Belmont voor BCL Dinsdag 20 februari vindt de volgende bijeenkomst van ‘Businessclub Lunteren’ (BCL) plaa Lees meer »
Benefietconcert met De Lofstem en De Regenboog Dinsdag 13 februari wordt er een benefietconcert georganiseerd, waarvan de opbrengst geheel ten goed Lees meer »
clubdag voor liefhebbers modelspoor Wie kent ze nog, de modelspoor treinen uit vroeger jaren van ‘Trix-Express’? Menig ouder Lees meer »
Drie medailles voor Exalto Sport turnsters Zaterdag 4 februari hebben de Exalto Sport turnsters uit de 4e divisie drie medailles weten te winne Lees meer »
Heel Ede Doet In de week van 12 tot en met 19 februari krijgen alle adressen in Ede een waarde cheque van € 7 Lees meer »
Week van Gebed De Week van gebed ligt al weer achter ons, we kijken terug op een gezegende week! Het is mooi om te Lees meer »
Sjoelen Ederveen De uitslagen van maandagavond 5 februari in de Zicht te Ederveen.   Bert Hogendoorn 2051 pt., A Lees meer »
Freerk Scheltens houdt de Lunterse eer hoog Op een koude zaterdag ging een supportersschare op weg naar Rotterdam Kralingen, Freerk Scheltens wa Lees meer »
Twee PRs en eerste plaatsen voor Isa Leroy (Lunteren) Zaterdag 27 januari kon Isa Leroy uit Lunteren haar krachten meten met de beste pupillen rijders van Lees meer »
Uitzendbureau EasyWork: meegroeien met Lunterse ondernemers Op het bedrijventerrein ‘De Stroet’ heeft Lunteraan Rick Degenaar, samen met Marco Morre Lees meer »
Potgrondverkoop Stichting Woord en Daad Het is bijna weer zover, tijd om planten en bloembakken te voorzien van nieuwe potgrond. Het comit&e Lees meer »
Lezing in het Witte Kerkje te Lunteren Dinsdag 20 februari verzorgt Peter van Kan een lezing in het ‘Witte Kerkje’ te  Lun Lees meer »
Cafetaria De Vijf bestaat een jaar Een jaar geleden startte Lisanne Willemsen met Cafetaria ‘De Vijf’ in Lunteren (Dorpsstr Lees meer »
De Koepel in miniatuur Zaterdagmiddag 27 januari was er een extra opening van de uitkijktoren’De Koepel’ in het Lees meer »
Nieuwe toiletgroep Bosbad Lunteren in aanbouw Binnenkort ontvangt u weer cheques van 7,50 euro die u aan een goed doel in de gemeente Ede kunt bes Lees meer »
Blijde gezichten in ut Sporthuus Maandagavond 5 februari kwamen Jolanda v.d. Berg namens de ‘Rabobank’ en Peter Verburgh Lees meer »
Luntersche Dorsstichting Sinds ruum een jaor is de Luntersche Dorsstichting opgericht. En dan vraog je je eige af waorum dan? Lees meer »
Koninginnen van de Nijl Dinsdag 6 februari verzorgt mevr. Diana de Wild een lezing over de ‘Koninginnen van de Nijl&rs Lees meer »
Lezing over de Kippenlijn, de spoorlijn tussen Ede en Barneveld Spreker: Peter van Beek, gemeente archivaris van Ede, Barneveld en Scherpenzeel. 20 februari 2018 va Lees meer »
Matthias de Kruijf winnaar 21e Hent Uut Zaand damtoernooi In Wekerom werd zaterdag 27 januari het 21e ‘Hent Uut’t Zaand‘ damtoernooi gehoude Lees meer »
Officile opening Christelijke Kinderopvang BijdeHandjes Door de groeiende vraag naar kinderopvang breidt Christelijke Kinderopvang ‘BijdeHandjes&rsquo Lees meer »
Collecte voor Stichting Tsjernobyl Kinderen Lunteren In de periode van 5 tot en met 16 februari collecteert ´Stichting Tsjernobyl Kinderen Lunteren Lees meer »
Sjoelen Ederveen De uitslagen van de sjoelavond, maandag 29 januari, in het dorpshuis ‘De Zicht’ in Ederv Lees meer »
Start BSO in Ut Sporthuus Vrijdag 26 Januari heeft BSO ‘Bij de Handjes’ de eerste kinderen ontvangen in ‘Ut Lees meer »
Voorleesontbijt op Junianaschool Donderdag 25 januari kwam dominee Bloemendal voorlezen op de Julianaschool. Alle kinderen van de gro Lees meer »
Mountainbike wedstrijd Lunteren Zaterdag 10 februari vindt voor de vijfde keer de ‘Veluwse Wintercompetitie’ in Lunteren Lees meer »
Filmmiddag in het Westhoffhuis Vrijdag 16 februari is er weer een filmmiddag in het ‘Westhoffhuis’ in Lunteren. Dan wor Lees meer »
Winterconcert Kunst na Arbeid Winterconcert Kunst na Arbeid Zaterdag 17 februari zal de Lunterse muziekvereniging Kunst na Arbeid weer haar traditionele ‘ Lees meer »
Meditatie in Beweging/Sacrale Dans in Witte kerkje Zondag 4 februari in het witte kerkje aan de dr. Kimmijserlaan 28 te Lunteren: Meditatie in Beweging Lees meer »
Winterwandeling over het Wekeromse Zand Wanneer je in februari het Wekeromse Zand opgaat kun je in zandstormen en sneeuwstormen terecht kome Lees meer »
Overstekend wild Het is paartijd van de eekhoorns, dus kijk uit op de weg. De eekhoornssteken soms zomaar pardoes de Lees meer »
BSO BijdeHandjes in Ut Sporthuus Vrijdag 26 Januari heeft BSO ‘BijdeHandjes’ de eerste kinderen ontvangen in ‘Ut Sp Lees meer »
Gezamenlijke dienst op zondag va het Werelddiaconaat Zondag 4 februari, zondag van het werelddiaconaat, gaat ds. Smelt uit Voorthuizen voor in de gezamen Lees meer »
Schoolkerkdienst Zondag 28 januari wordt de jaarlijkse schoolkerkdienst in de kerken van Lunteren gehouden. Deze keer Lees meer »
Sjoelen Ederveen Bert Hogendoorn 2150 pt., Arie Marcus 2008 pt., Marrie Mulder 1985 pt., Gerrie Groters 1807 pt., Ger Lees meer »
Open huis Spankracht Ontwerpers Vrijdag 19 januari hielden de nieuwe bewoners van het stationsgebouw een open huis. Sinds 1 januari Lees meer »
Competitieteam Veerkracht regionaal kampioen Het competitieteam van badmintonvereniging ‘Veerkracht’ heeft op zaterdag 20 januari het Lees meer »
Repetities Kinderkoor Immanul en HZL De repetities van Kinderkoor Immanuël en het gemengd koor HZL zijn inmiddels weer van start geg Lees meer »
Storm richt grote schade aan in pinetum de Denenhorst De storm van vorige week heeft grote schade aangericht in het pinetum ‘de Dennenhorst’ a Lees meer »
De Triangel is Excellent Het is donderdagochtend, 18 januari. Buiten laat een zware westerstorm zich gelden. Terwijl letterli Lees meer »
In het Westhoffhuis: De kunst van IPad arT Tijdens zijn expositie in het Westhofhuis in Lunteren laat Henk Jan Witteveen het publiek kennismake Lees meer »
Aanpak Levend Landschap in Ederveen en De Klomp meer in handen te geven van burgers en bewoners zelf. Dit geldt ook voor het cultuurlandschap. Met a Lees meer »
Prijswinnaars bibliotheek Tolle Lege Bij de opening van bibliotheek Tolle Lege in de nieuwe Bethelkerk konden kinderen meedoen aan een kl Lees meer »
In Museum Lunteren: Expositie Schatten van Lunteranen Na de zeer druk bezochte expositie ‘De hoed als verrassende topper’ opent Museum Luntere Lees meer »
Drie gewonden en auto op de kop in sloot bij ongeval Bij een ongeval op de Barneveldseweg in Lunteren is woensdagochtend een auto op de kop in de sloot b Lees meer »
Het Krller-Mller Museum presenteert Oversprong Oversprong brengt dertien kunstwerken uit de collectie samen die een overgang aanduiden. De werken s Lees meer »
Stormschade in Lunteren De westerstorm die donderdagochtend over het land raasde heeft in Lunteren voor de nodige problemen Lees meer »
Jolanda Methorst start als reisadviseuse Haar naam is Jolanda Methorst, ze woont aan de Lage Valkseweg en is sinds een paar weken gestart als Lees meer »
De Triangel in Lunteren mag zich ’excellent’ noemen Basisschool De Triangel in Lunteren mag zich drie jaar lang 'Excellente school' noemen. Dat maakte d Lees meer »
Vernieuwde skeelerronde Otterlo dit jaar op 14 juli Het skeelercomité Otterlo heeft bekend gemaakt dat de traditionele skeelerronde dit jaar op z Lees meer »
Ana Upu organiseert mantelzorgtrefpunt Het kan zomaar gebeuren en dan ben je opeens mantelzorger. Het is niet iets waarvoor je kiest en het Lees meer »
Dammen D.C.E.   Dinsdagavond werden weer een aantal wedstrijden gespeeld voor de onderlinge competitie bij da Lees meer »
De Lunterse Krant wordt volwassen Het zat er al aan te komen, maar maandag 22 januari gaat het dan toch gebeuren. Vanaf die dag wordt Lees meer »
Sjoelen Ederveen De uitslagen van de sjoelavond, maandag 15 januari, in het dorpshuis ‘De Zicht’ te Ederv Lees meer »
Sjoelen Wekerom De uitslagen van donderdagochtend 11 januari in het ‘Kulterhus Wekerom’ bij koersbalvere Lees meer »
Vallei Tennis Trainingen nieuwe tennisschool Het bestuur van TCL(Tennisclub Lunteren) heeft met tennisschool ‘Vallei Tennis Trainingen&rsqu Lees meer »
Goud voor Vienne Hartjes Zaterdag 13 januari heeft Vienne Hartjes overtuigend goud gewonnen bij de 1e plaatsingswedstrijd 6e Lees meer »
Meiden van Ganoteon op het podium Zaterdag 1 13 januari was de aftrap van het turn seizoen voor de Ganoteon dames uit de bovenbouw. In Lees meer »
SGP-er Roelof Bisschop bezocht regio Maandag 15 januari was Tweede Kamerlid dr. Roelof Bisschop op bezoek in de gemeente Ede. Doel van he Lees meer »
Succes Lunterse scholen bij damwedstrijden In Lunteren deden maar liefst vijftien teams mee aan de door damclub D.E.S. georganiseerde halve fin Lees meer »
Wekeromse zet punt achter haar Lunterse Krantenwijk Het is vrijdag, aan het begin van de middag. Op nr. 47 van de Evekinkweg staan de gang en tafel vol Lees meer »
Stormschade: hoe zit het met de verzekering? De takken en dakpannen vliegen in het rond. Zelfs zonnepanelen blijven niet op het dak liggen. De st Lees meer »
rote vertraging Valleilijn door storm De Valleilijn tussen Amersfoort en Ede heeft vandaag grote vertraging opgelopen. Henk van de Meene& Lees meer »
Alles anders, alles hetzelfde - Leven en geloven in Zambia Het nieuwe boek van Hermen en Johanneke Kroesbergen-Kamps is verschenen. Op vrijdag 5 januari is het Lees meer »
Dammen D.C.E. Dinsdagavond kwamen DCE 1 en 2 voor de bond in actie in het dorpshuis ‘De Zicht’ in Ede Lees meer »
Sjoelen Ederveen De sjoeluitslagen van maandagavond 8 januari in dorpshuis ‘De Zicht ’in Ederveen.   Lees meer »
Save the date: 2 juni 2018 2018 is nog maar net begonnen, de eerste afspraken voor het nieuwe jaar staan vast al weer in uw en Lees meer »
Kindermiddag De Schakel Chibi’s zijn schattige, kleine figuurtjes uit Japan. Je hebt ze in jongens- en meisjes- of die Lees meer »
Exposes exposeert in ’De Zicht’ Exposées’ bestaat uit zes vrouwen die met veel plezier tekenen, schilderen en samen exp Lees meer »
Kledinginzameling voor de kinderen Tjernobyl In de periode van 3 maart tot 23 april komen 25 kinderen uit het radioactief besmette gedeelte van Lees meer »
Maaike van Doorn Makelaar verrast bezorgers Lunterse Krant Dit weekend brengt Maaike van Doorn Makelaar voor de vijfde keer het woonmagazine `Maaike`uit. Ook d Lees meer »
In de Mulderschuur: De kracht van levensvragen Levensvragen zijn belangrijk en herkenbaar voor senioren om over na te denken en praten. De vraag di Lees meer »
Nieuwjaarsconcert The Martin Mans Formation Vrijdag 26 januari wordt er in de Oude Kerk te Lunteren een nieuwjaarsconcert gegeven. ‘The M Lees meer »
Op Goed Geluk met: Tante Bellas Beautysalon Toneelvereniging ‘Op Goed Geluk’ uit Wekerom komt weer met haar jaarlijkse uitvoeringen. Lees meer »
Exposes exposeert in De Zicht Exposées’ bestaat uit zes vrouwen die met veel plezier tekenen schilderen en samen expo Lees meer »
Nieuwe verkeersproef eenrichtingsverkeer Lunteren In de zomer van 2017 heeft, op verzoek van de Dorpsraad Lunteren, een verkeersproef met aangepast ee Lees meer »
Christian Verwoerd in de Oude Kerk met: Tussen Egypte en Kanan In de Zaterdag 20 januari presenteert Christiaan verwoerd, samen met zijn band, de nieuwe CD ‘Tussen Lees meer »
Topstukken uit Van Gogh Museum, Rijksmuseum en Mauritshuis te zien in het Krller-Mller Topstukken uit Van Gogh Museum, Rijksmuseum en Mauritshuis te zien in het Kröller-Müller V Lees meer »
Actie Voedselbank Ede door de Vluchtheuvel De Vluchtheuvel’ zamelt, via de Lunterse kerken, het gehele jaar voedselproducten in voor &lsq Lees meer »
Activiteiten voor de hele familie op 6 en 7 januari! Op 6 en 7 januari organiseren studenten van ArtEZ samen met ‘Erfgoedcentrum’ in Rozet en Lees meer »
Rookworstenactie Oekraine 2017 Wat een geweldige opbrengst heeft de rookworstenactie opgeleverd in december. We hebben het prachtig Lees meer »
Dammen D.C.E. Dinsdagavond 2 januari werd de onderlinge competitie bij Ederveense damvereniging D.C.E. weer voortg Lees meer »
Ditistenpraktijk Mieke Daenen heeft nieuw telefoonnummer Per 1 januari heeft ‘Diëtistenpraktijk Mieke Daenen’ een nieuw nummer voor het make Lees meer »
Beste minse, daarpsgenoote, Ok naomes mien wief wil ik jullie ‘t allerbeste toewense veur 2018. Deur zoo te beginne, in pl Lees meer »
Evenwicht de gele partij, opgericht Vrijdag 8 december vond de oprichtingsvergadering plaats van een nieuwe politieke partij aan een keu Lees meer »
Voedselbank Lunteren De Vluchtheuvelstart doet al een aantal jaren mee met het inzamelen van voedsel door de voedselbank Lees meer »
Recordaantal aantal lampionnen voor dierbaren gedoneerd  KWF Kankerbestrijding heeft het ‘Middelpunt van Nederland’ verlicht met 11239 gedo Lees meer »
Afscheid Buurtbus Wekerom Op de einde-jaarsbijeenkomst in de ‘Essenburgt’ in Kootwijkerbroek nam ‘Buurtbus W Lees meer »
Niels Thomassen wint spannende strijd om de mooiste Koepel-impressie. Vol spanning keken de kinderen 29 december in het ‘Museum Lunteren’ uit naar de uitslag Lees meer »
Groep 6 De Wegwijzer bezocht Bieb Lunteren Nog net voor de kerstvakantie bracht groep 6 van ‘De Wegwijzer’ een bezoek aan de biblio Lees meer »
Rolinda de Kruijf opende Lifestyle Center Barneveld Een nieuw jaar en mogelijk vol van goede voornemens. Eén daarvan is bij velen het overgewicht Lees meer »
Nieuwe shirts Evoba 70 De meisjes C hebben nieuwe shirts gekregen van ‘Plus Anton van Rinsum’. Anton & Jann Lees meer »
en lezing van de heer Gerko Tempelman, filosoof en theoloog,   Spinoza (1632 – 1677)   &nb Lees meer »
Krller-Mller ontvangt 354.000 bezoekers in 201 En ruim 1,2 miljoen bij tentoonstellingen in het buitenland   Het Kröller-Müller Muse Lees meer »
Een kerstverhaal door Ds. Wim Scheltens Vol verwachting!   Het Kerstfeest heeft heel veel te maken met verwachting. Wat verwachten de k Lees meer »
Auto te water in Ederveen Een auto is op woensdagavond rond 23.00 uur bij de Meikade in Ederveen in het water geraakt. De inzi Lees meer »
Tractor geheel door brand verwoest; schuur behouden In de nacht van maandag op dinsdag heeft een felle uitslaande brand een bij een boerderij op het erf Lees meer »
Arjan Versluis bespeelt virtueel orgel van de toekomst Zaterdag 9 december speelt Arjan Versluis, bekend organist in de Nederlandse muziekwereld, uiteenlop Lees meer »
Nieuwe Bethelkerk in gebruik Na jarenlange voorbereidingen neemt op D.V. 16 december de Hersteld Hervormde Gemeente in Lunteren h Lees meer »
Buren Groot Batelaar voelen zich kind van de rekening De omwonenden van ‘Groot Batelaar’ zijn er helemaal klaar mee. Zeker nadat de eerste ond Lees meer »
De meiden van SDS55 in het groen Na het winnen van het EK is het vrouwen- en meisjesvoetbal een fenomeen geworden. Zo is het ook met Lees meer »
Kerst Sing-In Zondagavond 10 december is de jaarlijkse Kerst ‘Sing-In’ in Ederveen. Zoals voorgaande j Lees meer »
Kerstconcert I.k.k. de Regenboog in Oude Kerk Zaterdag 16 december geeft I.k.k. ‘de Regenboog’ uit Lunteren, o.l.v. Ineke Bos-Strootma Lees meer »
Kerstmarkt bij In Goede Aarde Dagactiviteitencentrum ‘In Goede Aarde’ organiseert woensdagmiddag 13 december weer een Lees meer »
Kinderkoor Hosanna naar Volkskerstzang 2017 Dinsdag 12 en woensdag 13 december wordt voor de 23e keer de ‘Volkskerstzang’ gehouden i Lees meer »
Zondagsschool t Mosterdzaadje van de Hervormde gemeente in Ederveen bestond 125 jaar. Er heeft 25 november een speciale jubileumdienst, van het 125 jarige ’t Mosterdzaadje, plaats Lees meer »
Nederwoud 2 verrassend schooldamkampioen van Lunteren Woensdagmiddag 29 november was het een drukte van jewelste in het damgebouw van D.E.S.-Lunteren. Het Lees meer »
Nieuwe tenues voor SDS’55 JO17-1 Inmiddels is ‘Berg Toys’ al voor het tweede seizoen als jeugd-hoofdsponsor aan SDS'55 ve Lees meer »
Prijswinnaars bij Foto Riezebos Foto Riezebos uit Harskamp is aangesloten bij inkooporganisatie ‘Ringfoto’. Deze vierde Lees meer »
Sjoelen Ederveen De uitslagen van de sjoelavond, maandag 4 december, in dorpshuis ‘De Zicht’ te Edervee Lees meer »
Twee maal brons voor Exalto Sport tunsters Zaterdag 2 december turnden junior turnster Jesmé Dokter en senior turnsters Debbie Leeftink, Lees meer »
SSCVL en Rabobank zetten vrijwilligers Harry Kronenberg en Luuk Niessen hebben de afgelopen twee jaar veel ouderen wegwijs gemaakt in de we Lees meer »
Winnaars speculaasactie DOS Volleybal In de maand november heeft DOS volleybal een speculaasactie gehouden. Dylana Pot heeft 49 pakken ve Lees meer »
Turnclub P.i.T met dertig medailles huiswaarts Afgelopen weekend vond de ‘Turn Totaal Breda Cup’ plaats, maar ook de eerste voorronde v Lees meer »
Browbar bij Salon Style-Ing Maandag 11 december opent Inge Stroomberg een ‘Browbar’ in haar ‘Salon Style-Ing&r Lees meer »
Sinterklaas ging bijna de Sprong voorbij! Dinsdag 5 december was het op de basisscholen scholen in het gehele land een heel bijzondere dag. Z Lees meer »
Nieuwe Bethelkerk Lunteren in gebruik Na jarenlange voorbereidingen neemt op zaterdag 16 december de Hersteld Hervormde Gemeente in Lunter Lees meer »
Fietser gewond bij aanrijding in Ederveen Een fietser is donderdag rond 19.30 uur gewond geraakt bij een ongeval op de Nieuweweg in Ederveen. Lees meer »
AED in De Zicht Sinds kort hangt er een AED-apparaat bij de ingang van het dorpshuis ‘De Zicht’ te Ederv Lees meer »
Businessclub lunteren organiseert een kerstdiner Businessclub Lunteren (BCL) organiseert 12 december een kerstdiner bij ‘De Lunterse Beek&rsquo Lees meer »
Dammen D.C.E. De dammers van DCE 1 en DCE 2 speelden een uitwedstrijd tegen VRD 1 & VRD 2 in Renkum.   Lees meer »
Sjoelen Ederveen De sjoeluitslagen van maandagavond 27 november in dorpshuis ‘de Zicht’ te Ederveen. &nb Lees meer »
Lunteren in Candlelight en Eten onder de Kerstboom Tradities ontstaan, zonder te beseffen dat het een traditie gaat worden. Zo is het ook ´Lunter Lees meer »
Veenderij in Ederveen bestaat 10 jaar De Veenderij’ in Ederveen viert op 9 december haar tienjarig bestaan met een open huis. Het b Lees meer »
Voor elke leeftijdsgroep een complete outfit Belangrijk vindt Woutera Drost dat zij er is voor de klanten. “Om te luisteren naar wat ze wil Lees meer »
ZAPP KIDS TOP 20 in Lunteren Dinsdag 28 november jl. was het zover, de crew van Kids Top 20 maakte opnames in ’t Sporthuus Lees meer »
Zaterdag 9 december vanaf 15.30 uur In het ‘Luntersche Buurtbosch’ is het op zaterdag 9 december weer gezelligheid troef. T Lees meer »
COV Sursum Corda levert topprestatie Zaterdag 16 december is het zover: dan klinkt de ‘Messiah’ van Händel in de sfeervo Lees meer »
Uniek Muziekfeest KNA  Wie er zaterdag 25 november niet bij is geweest, heeft wel degelijk iets gemist. In de manege Lees meer »
verzorgen over de Koninginnen van de Nijl Dinsdag 12 december 2017 zal mevr. Diana de Wild een lezing houden. In het oude Egypte was de farao Lees meer »
’Jointfabriek’ op recreatiepark Lunteren opgerold De politie heeft begin november op een recreatiepark in Lunteren een 19-jarige man opgepakt. Hij wer Lees meer »
Muur van Mussert blijft voorlopig staan De Muur van Mussert blijft voorlopig nog staan, zo meldt de NOS. Een woordvoerders van het ministeri Lees meer »
Sjoelen Ederveen De sjoeluitslagen van maandagavond 20 november in het dorpshuis ‘De Zicht’ te Ederveen. Lees meer »
Chinees restaurant Lotus wint prestigieus toernooi Lee Kum Kee Cup Voor het derde achtereenvolgende jaar is Chinees restaurant ‘Lotus’ uit Lunteren in de p Lees meer »
Clubkampioenschappen turnclub P.i.T Zaterdag 18 november organiseerde turnclub P.I.T haar jaarlijkse clubkampioenschappen turnen in&rsqu Lees meer »
Dagbesteding De Gaarde zoekt vrijwilligers Tussen Ederveen en Lunteren, aan de Meikade 89,heeft sinds begin november dagbesteding ‘De Gaa Lees meer »
Drie presentaties bij Dorpsraad Lunteren Onlangs, in oktober, vierde ‘Zorgvilla Nieuw Boschoord’ in Lunteren haar éé Lees meer »
Jeugdhulp voor kinderen met een ingrijpend verlies Vanaf nu is er in de regio Lunteren een nieuwe vorm van ondersteuning beschikbaar voor kinderen en h Lees meer »
Veelbelovend talent bij Exalto Sport Het podium kleurde oranje bij de eerste plaatsingswedstijd turnen heren in de voorgeschreven oefenst Lees meer »
Kerstpakketten showroom Van Lagen Ook dit jaar is de Kerstpakketten-Showroom bij ‘Van Lagen Groente en Fruit’ weer sfeervo Lees meer »
Snoei-subsidie knotbomen Wist u dat u bij de gemeente Ede tot 15 januari 2018 een subsidie aan kunt aanvragen voor het snoeie Lees meer »
Gezellig Herfstfair in het Westhoffhuis De donkere dagen zijn weer aangebroken en het wordt tijd voor gezellige kaarsjes op tafel en lange w Lees meer »
Dammen D.C.E. Maandagavond had DCE 1 een uit wedstrijd tegen KRS uit Ede. In deze streekderby maakten de Edervee Lees meer »
Sint Sint Vrind: Maanden loop ik te dromen, Lees meer »
Feestelijke opening Klompenpad Kreelsepad Op zaterdag 25 november 2017 vindt in Ede de feestelijke opening plaats van het 105de Klompenpad: he Lees meer »
11 kunstenaars met betaalbare kunst in Galerie Zuid. Van 1 november t/m 6 januari exposeren elf kunstenaars kunst tot 150 euro in Galerie Zuid.   Lees meer »
Hoeden uit de oven Succesvolle hoedententoonstelling uitgebreid met uniek keramiek van Rhenense kunstenaar Jan van der Lees meer »
Gratis naar Muziekfeest van KNA In het kader van het 110 jarig bestaan organiseert KNA een muziekfeest in manege ‘De Nieuwe He Lees meer »
Rabo-Schooldamkampioenschap Lunteren Woensdagmiddag 29 november vindt het jaarlijkse Rabo-Schooldamkampioenschap van Lunteren plaats. Dit Lees meer »
Sjoelen Ederveen De sjoeluitslagen van maandagvond 13 novemberin het dorpshuis ‘De Zicht’ te Ederveen. & Lees meer »
Trommelaars bij Blink Mode voor kids Onlangs timmerde ‘Blink Mode voor kids’ flink aan de weg. In dit geval aan de Dorpsstraa Lees meer »
Inloopspreekuur VPVA notarissen Op vrijdag 24 november is het eerstvolgende inloopspreekuur in het Westhoffhuis. In deze column beha Lees meer »
Vrijwilligers van de Vluchtheuvel in de schijnwerpers Stichting “de Vluchtheuvel” is het interkerkelijk samenwerkingsverband van de diaconie&e Lees meer »
Kernhem-Noord nog minstens tien jaar groen Kernhem-Noord blijft nog minstens tien jaar groen. Het college van burgemeester en wethouders heeft Lees meer »
Nieuwe apotheek in Kernhem Maandag 30 oktober heeft ‘Apotheek Kernhem’ haar deuren geopend. De slogan ‘Dicht Lees meer »
Martin Zonnenberg bespeelt virtueel orgel van de toekomst Zaterdag 18 november speelt Martin Zonnenberg – bekend van EO-programma ‘Nederland Zingt Lees meer »
Museum Lunteren ontvangt gasten Groepshotel Het Bosgoed Het ‘Museum Lunteren’ kreeg bijzondere gasten op bezoek voor de expositie ‘De Hoed Lees meer »
Geslaagd Snert-damtoernooi D.E.S.-Lunteren Donderdag 9 november werd bij damclub D.E.S. het zesde Snert-damtoernooi gehouden. Er hadden zich de Lees meer »
monumentenorganisaties willen snelle gemeentelijke bescherming voor de Muur van Mussert te Lunteren De landelijke monumentenorganisaties stichting het Cuypersgenootschap en Erfgoedvereniging Bond Heem Lees meer »
Op zaterdag 2 december (14.00 uur) gaat de film Final Portrait in premire in het Krller-Mller Museum. Final Portrait gaat over de totstandkoming van het laatste meesterwerk van Alberto Giacometti, vastg Lees meer »
Wat leren wij van de kosmische achtergrondstraling? Maandagavond 13 november 2017 organiseert de sterrenvereniging Astra Alteria de lezing “Wat le Lees meer »
Met Horatius langs de koningin der wegen. In 312 v. Chr. werd door Appius Claudius het Dinsdag 14 november verzorgt Fik Meijer, emeritus hoogleraar Oude Geschiedenis aan de Universiteit Lees meer »
Dammen D.C.E. In de onderlinge competitie bij damvereniging D.C.E. (Ederveen) werden dinsdagavond 9 wedstrijden g Lees meer »
Geslaagde Wintertijd Challenge 2017 In de nacht van 28 op 29 oktober vond de zevende editie van de ‘Wintertijd Challenge’ pl Lees meer »
High Tea op de Meulunterseweg in Lunteren Altijd al op zoek geweest naar een gelegenheid om met een klein gezelschap iets te vieren? Dan heef Lees meer »
Jubileum Zondagsschool t Mosterdzaadje Zondagsschool ’t Mosterdzaadje in Ederveen bestaat 125 jaar. Dit jaar wordt dit jubileum herda Lees meer »
Lunterse Suzanne eerste bij figurenwedstrijd synchroonzwemmen! De 9 jarige Suzanne uit lunteren viel 28 oktober in de prijzen. Ze won de eerste plaats op de eerste Lees meer »
Op visite bij damvereniging Ederveen In elk huishouden is wel een dambord te vinden. Waarschijnlijk ergens in huis beland, doordat er all Lees meer »
Clubkampioenschappen 2017 ponyclub de Nieuwe Heuvel Vrijdagavond 3 november en zaterdag 4 november organiseerde RV en PC De Nieuwe Heuvel voor de vijfde Lees meer »
Rookworstenactie Oekrane 2017. Half oktober ben ik teruggekomen uit Oekraïne. Samen met een groep van 20 personen hebben we in Lees meer »
Sjoelen Ederveen De uitslagen van de sjoelavond, maandag 6 november, in het dorpshuis ‘De Zicht in Ederveen. & Lees meer »
Succesvolle start turnseizoen Exalto Sport Tijdens de clubteam wedstrijden in district oost zijn vier teams van ‘Exalto Sport’ in d Lees meer »
Willem neemt het over van Wim Bij de Lunterse Krant heeft een wisseling van de wacht plaatsgevonden. Wim Blankenspoor, voor velen Lees meer »
Aankomst Sinterklaas in Lunteren De grote vraag voor alle jonge kinderen in Lunteren en omstreken is: Wanneer komt de stoomboot met S Lees meer »
Wederom een bijzondere kerstzolder bij t Schuurtje Bij de plattelandswinkel ’t Schuurtje in De Valk kan men weer terecht op de kerstzolder. Deze Lees meer »
Woningbouw op terrein De Prinsenhof Wie nu vanaf Barneveld de bebouwde kom van Lunteren binnenrijdt kan er niet omheen: zalencentrum De Lees meer »
Dammen D.C.E. Voor de bondcompetitie Speelde DCE 1 een streekderby tegen DES 1 uit Lunteren. Het tweede damteam va Lees meer »
Dubbel feest voor Jan Hazeleger Jan Hazeleger van ‘de Bongerd’ had onlangs week een dubbele mijlpaal te vieren. Jan is Lees meer »
Sjoelen Ederveen De sjoeluitslagen van maandagavond 30 oktober in dorpshuis ‘de Zicht’ te Ederveen. &n Lees meer »
Kledinginzameling voor kinderen uit Tsjernobyl In de periode van 3 maart tot 23 april komen 25 kinderen uit het radioactief besmette gedeelte van Lees meer »
Mantelzorg: wat maakt het verschil? Op 15 november 2015 organiseert zorgdienstverlener Opella een lezing over mantelzorg met prof. dr. i Lees meer »
Online veiling om Erika Henning te helpen MS te stoppen Erika Henning uit Lunteren lijdt aan de ziekte Multiple Sclerose. Zij is 28 jaar oud en gelukkig get Lees meer »
Duits bouwmaterialen steekt SDS’55 JO19-1 in het nieuw Voor het eerst in jaren heeft voetbalvereniging SDS'55 beschikking over een oudste junioren elftal ( Lees meer »
Gerrit Hendriksen neemt afscheid van zijn AGF-afdeling in Albert Heijn Barneveld Woensdag 1 november ging voor Lunteraan Gerrit Hendriksen de wekker voor de laatste keer heel vroeg. Lees meer »
Jubileumbank in de Appelhof Ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van ‘Stichting idee en uitvoering’ is het idee Lees meer »
Koning Willem-Alexander aan Lunterse tafel Dinsdag 24 oktober was koning Willem-Alexander voor een streekbezoek in Eemland. In het Gemaal Eemne Lees meer »
Opening eerste nieuwbouwwoning met Nul-op-de-Meter (NOM) hypotheek van Nederland Het eerste particuliere woonhuis van Nederland dat een Nul-op-de-Meter hypotheek van € 25.000,- Lees meer »
Spelend wijs bij Dribbel Bij peuteropvang ‘Dribbel’ helpen ze kinderen spelend wijs te worden. Dat doen ze er met Lees meer »
Chauffeurs gezocht voor De Zorgbus Begin 2018 zal SSCVL de eigenaar zijn van De Zorgbus. Deze bus wordt ingezet om alle Lunteranen die Lees meer »
Thirza Korteweg eerste en tweede De Lunterse Thirza Korteweg viel met haar pony Gup (Ircolando x Balzflug) dik in de prijzen bij &lsq Lees meer »
50 jaar lid van de Lofstem Zaterdag 30 september hield Chr. Gem. Zangvereniging ‘de Lofstem’ haar 50 jarig jubileum Lees meer »
Sieplo voersystemen wint onderneming van het jaar 2017 prijs Na een lang-durig selectieproces, wat in het voorjaar is gestart, is van de MKB ondernemingen in de Lees meer »
Zaterdag 18 november: Sinterklaas verwacht 18 november weer in Nederland aan te komen. Dit jaar komt hij aan in Dokkum en Lees meer »
Nieuwbouw Hersteld Hervormde Gemeente Lunteren bijna klaar De nieuwbouw van de kerk van de Hersteld Hervormde Gemeente in Lunteren loopt te einde. Inmiddels is Lees meer »
Dammen D.C.E. In het dorpshuis ‘de Zicht’ kwamen de dammers van D.C.E. dinsdagavond bijeen voor de ond Lees meer »
Laat uw botdichtheid meten bij de DIO! Botontkalking, ofwel osteoporose, is een botaandoening waarbij de sterkte van het botweefsel zo is v Lees meer »
Spreekuur Dorpsraad Lunteren Maandag 30 oktober is er, in plaats van, de reguliere Dorpsraadvergadering een spreekuur in het We Lees meer »
Vrouwenochtend in Geref. Kerk Schuilen onder de vleugels van de Allerhoogste’. Een bekende tekst uit de Bijbel. ‘Hoe Lees meer »
Het gehele jaar Veluws Wild bij Ambachtelijk slagerij Wout v.d. veen Verser kan het niet!”, is de reactie van slager Wout van de Veen over het aanbod wild in zijn Lees meer »
Non profit project van de Lunterse Jorien Timmers Jorien: “Ik heb me eigenlijk van kleins af aan al bezig gehouden met milieukwesties. Ik heb me Lees meer »
Chr. Kinder- en Tienerkoor De Horizon zoekt nieuwe leden Chr. Kinder- en Tienerkoor ‘De Horizon’, o.l.v. Henriëtte Broekman repeteert op don Lees meer »
PLUS van Rinsum Speelt voor Sint Woensdag 1 november, de herfst is dan al in volle gang, maar het eerste lichtpuntje is alweer in zic Lees meer »
Zaterdag 28 oktober: Nacht van de Nacht Komt het zien en verwonder u over de schitterende herfststerrenbeelden tijdens de ‘Nacht van d Lees meer »
Sieraden in de spotlights bij De Goudsmederij Lunteren Zaterdag 4 november wordt een schitterende en fonkelende dag. Tijdens ‘Beleef Het Sieraad&rsqu Lees meer »
Samen werken aan fraai buitengebied Woont u in het buitengebied? En wilt u uw omgeving op een natuurlijke manier aankleden met bomen en Lees meer »
Bronstige moeflons op het Wekeromse Zand Op het Wekeromse Zand loopt een populatie van zo’n 60 moeflons. Zij worden ingezet voor het in Lees meer »
Lustrumconcerten Shanty Zangers Ede Vrijdag 3 november en zaterdag 4 november geeft ‘Shanty Zangers Ede’ een concert voor do Lees meer »
D.E.S. wint van P.D.C.- Putten Vrijdagavond namen de dammers van ‘DES Lunteren’ het op, in de provinciale competitie, t Lees meer »
Natuurwerkdag in Pinetum de Dennenhorst  Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag, 4 november, tijdens de ‘Natuurw Lees meer »
Dorcas Voedselactie Omdat we om hen geven Van 29 oktober tot en met 5 november wordt voor de tweeëntwintigste keer de Dorcas Voedselactie Lees meer »
Ana Upu 1 wint Open Koersbalkampioenschap Ede Na een spannende strijd is ‘Team Ana Upu 1’ kampioen geworden van het ‘Open Koersb Lees meer »
Gezien in het Lunterse Buurtbos Het is volop paddenstoelentijd. Op de foto een Grote Sponszwam, in het Lunterse Buurtbos. Lees meer »
Boekenbende in Bieb Lunteren Na de herfstvakantie start de Bibliotheek Cultura vier ‘Boekenbendes’: in Ede (Centrale) Lees meer »
Bouw Ederveens Hofje gestart! Aan de rand van Veenendaal, aan de Wetsteenhof, is de bouw van ‘Ederveens Hofje’ gestart Lees meer »
Tips om dit jaar nog belasting te besparen Het jaar loopt alweer bijna op zijn eind. Dit is het moment om te bekijken of u nog belasting-voorde Lees meer »
Dammen D.C.E De Ederveense dammers speelden deze week in de bondscompetitie een thuiswedstrijd. D.C.E.1 nam het o Lees meer »
De Peperbus overgenomen Het kwam deze week in een stroomversnelling en deze week, woensdag, veranderden we op facebook de na Lees meer »
De Sprong ruimt hei op Donderdag 12 oktober hebben de kinderen van groep 7 en 8 van ‘OBS De Sprong’ de handen u Lees meer »
De Verfhoek opent in Scherpenzeel Sinds vrijdag (20 oktober) kunnen professionals én particulieren in Scherpenzeel en omgeving Lees meer »
Expositie van PEK BLOW in Mulderschuur De jaarlijkse expositie van PEK heeft in 2017 een reizend karakter. De kunstwerken worden in vier do Lees meer »
Kinderboekenschrijver Bram Kasse bezoekt Julianaschool De Julianaschool in Ederveen sloot de Kinderboekenweek spetterend af met een bezoek van de kinderboe Lees meer »
Project e | Duurzaam wonen in Lunteren Dinsdag 10 tot en met zaterdag 14 oktober trok de kleurige caravan van Project-e van het Energieloke Lees meer »
Nieuw seizoen, nieuwe kleuren, nieuwe sjaal Heerlijk de herfst, de wind waait door je haren en dan die prachtige kleuren … Kunt u daar oo Lees meer »
In gesprek over veranderingen in de zorg De zorg verandert. En dat roept vragen op. Want hoe gaat het nu verder? De gemeente bekijkt wat u z Lees meer »
Ruitenbeekschool BAS-gecertificeerd Vrijdag 13 oktober heeft de ‘School met de Bijbel Ruitenbeek’ het officiële BAS-cer Lees meer »
Nieuw tenue en tassen Advendo JO10-3! Telecom Lunteren’, het bedrijf van Barry van Wijde een bekende sponsor van Advendo '57 en &lsq Lees meer »
Juf Wille 25 jaar bij Triangel Het was vorige week feest op ‘De Triangel’ in Lunteren. Woensdag 11 oktober werd juf Wil Lees meer »
Groep 3 Wegwijzer op bezoek bij Kaasschieter Nog net voor de herfstvakantie ging groep 3 van basisschool ‘De Wegwijzer’ op bezoek bij Lees meer »
Geslaagde lampionoptocht Maandagavond was er de traditionele lampionoptocht in Ederveen. Het mooie nazomerweer trokken velen Lees meer »
Ganoteon springt zilver en brons Voor de turnvereniging Ganoteon begon de herfstvakantie goed. Zij deden 14 oktober mee aan een sprin Lees meer »
DOS Dames 1 in het nieuw Het eerste dames team van DOS Volleybal Lunteren in is het nieuw gestoken. Sponsor ‘E* D.SIGN Lees meer »
Ester van Leuveren tweede op NK Uitsmijter Bakken Geheel tot haar eigen verrassing behaalde Ester van Leuveren (foto: 2e van rechts) een tweede plaats Lees meer »
Slagerij Wout van de Veen Rookworstkampioen Slager Wout van de Veen blijft grossieren in prijzen. Deze week werd bekend dat de Ederveense ambach Lees meer »
Jongens met mes overvallen supermarkt in Lunteren Op de Klomperweg in Lunteren is donderdagavond een overval gepleegd op supermarkt Albert Heijn. De p Lees meer »
Politie onderzoekt aanrandingen in Lunteren en Barneveld De politie doet nader onderzoek naar aanleiding van meerdere aanrandingen in Barneveld en Lunteren. Lees meer »
Momo wil meer erkenning Theaterwerkplaats Momo uit Ederveen wil in deze regio serieuzer meetellen als theatergezelschap. Het Lees meer »
Plan natuurontwikkeling Wittewievengat wordt concreet In de Algemene Ledenvergadering van de Vrienden van het Luntersche Buurtbosch, afgelopen maart, was Lees meer »
Vos bij Eendjesvijver toegang ontzegd Na herhaalde "inbraken" door een vos bij de Eendjesvijver afgelopen zomer hebben meerdere Lees meer »
5000 boshyacinten geplant in het bos Een geweldig initiatief van Fred en Miranda Takken! Begin dit jaar hebben zij in het kader van DEDOR Lees meer »
Dammen Ederveen DCE 2 had een bondwedstrijd in Barneveld tegen BDSV.   Uitlagen J. van Ginkel – J. Kui Lees meer »
DBA advies en Fancit organiseren een informatiebijeenkomst over Cyberrrisicos Regelmatig zijn er nieuwsberichten dat diverse bedrijven getroffen zijn door een cyberaanval. Niet a Lees meer »
School met de Bijbel De Valk en de Dag van de Leraar  Donderdag 5 oktober was de ‘Dag van de Leraar’. Veel scholen waren deze dag geslot Lees meer »
Meditatie in beweging Op veler verzoek komt Geertje Hozee-Jansma voor de tweede keer naar Lunteren om in het ‘Witte Lees meer »
Opgeven voor winterzaalvoetbal competitie Komende winter wordt alweer de negende winterzaalvoetbal competitie afgewerkt in Ut Sporthuus te Lun Lees meer »
Trouwen in 2018? Alle aanstaande bruidsparen zijn van harte uitgenodigd om de Pre Marriage Course bij te wonen, welke Lees meer »
Paddenstoelen in het Edese Bos Het is herfst, de tijd van het jaar waarin de meeste paddenstoelen te zien zijn. Bij wat vochtige om Lees meer »
Rabobank Gelderse Vallei verkoopt bankkantoor Lunteren Rabobank Gelderse Vallei en Kove B.V. hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van het pand aa Lees meer »
Samen werken aan fraai buitengebied Woont u in het buitengebied? En wilt u uw omgeving op een natuurlijke manier aankleden met bomen en Lees meer »
Samen zingen met Reni en Elisa Krijgsman Zaterdag 21 oktober vindt er, in samenwerking met de Sing-In commissie, een luister – en samen Lees meer »
Sjoelen Ederveen De sjoeluitslagen van maandagavond 9 oktober in het dorpshuis ‘De Zicht’ in Ederveen. & Lees meer »
StudioDV: Betaalbaar webdesign voor iedere onderneming Waarmee onderscheidt webdesign-studio ‘StudioDV’ zich? Als startende ondernemer van &ls Lees meer »
Youth for Christ in Lunteren U heeft deze bus misschien al een keer zien staan op de Van Hogendorpstraat bij de voetbalkooi. Die Lees meer »
Voetbalplaatjesactie vv Lunteren en Coop Samen maak je ’t verschil! Dat weten ze bij Coop als geen ander. Ook bij vv Lunteren weten ze Lees meer »
Rommelmarkt Irene Ederveen Zaterdag 21 oktober, van 09.00 tot 14.00 uur, organiseert Muziekvereniging Irene Ederveen een rommel Lees meer »
In Buurtcentrum De Schakel Jan Klaassen, Katrijn en hondje Snuffel Komen jullie allemaal gezellig in de vakantie naar De Schakel? Daar zijn namelijk een paar bekenden Lees meer »
Rabobank Gelderse Vallei verkoopt bankkantoor Lunteren Rabobank Gelderse Vallei en Kove B.V. hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van het pand aa Lees meer »
Rondje om De Koepel Hardloop evenement ‘Rondje om De Koepel’, dat zaterdag 7 oktober plaatsvond in de bossen Lees meer »
Kapsalon Zusjes Mulder verhuisd Met een open huis vierde Kapsalon & Schoonheidssalon Zusjes Mulder de verhuizing naar de Sneeuwb Lees meer »
Sterrenvereniging Astra Alteria: Lezing Ruimtevaart naar Kometen Maandagavond 9 oktober organiseert de sterrenvereniging Astra Alteria de lezing ‘Ruimtevaart n Lees meer »
Slimme methode rioolsysteem Vorige week is in Otterlo -met een symbolische druk op de knop- een slimme methode voor het rioolsys Lees meer »
Mais oogst in beeld De mais ging weer van het land aan de Tienminutenweg (tussen Ederveen en Lunteren).   Volop Lees meer »
kunstenares Marlene Dumas Dinsdag 10 oktoberverzorgt kunsthistorica mevrouw drs. Muriël de Beer een lezing over het leven Lees meer »
Uitdaging voor kinderen in de speeltuin de Eekhoorn Er is momenteel een minder fraaie plek in deze wijk en dat betreft de speeltuin. Vorig jaar is door Lees meer »
Succes uit Lunteren bij Living Statues Living statues Ede was vrijdag 29 september een groot succes! Ondanks een paar fikse buien is het ev Lees meer »
s nachts sporten voor kinderen met een spierziekte Mijn naam is Angela van Roekel. Ik ben 32 jaar en woon in Lunteren. Als klein kind heb ik een hersen Lees meer »
Geslaagde actie voor een fleurig welkom in het Luntersche Buurtbosch Begin dit jaar hebben Fred en Miranda Takken in het kader van DEDORPENdoetACTIE het initiatief gelan Lees meer »
Verf&Wonen van den Brandhof geopend Vrijdag 29 september ging de woonwinkel Verf&Wonen van den Brandhof open voor haar klanten. Don Lees meer »
Beste inwoner van Lunteren, Denkt u erover om energie te besparen in uw woning? Uw energierekening wordt lager, u woont com Lees meer »
Winst D.E.S. 1 tegen DIOS Eibergen. Het eerste tiental heeft zich goed gerevancheerd voor het 10-10 gelijke dienst in de eerste ronde. Lees meer »
Kinderspaarweken bij de RegioBank De kinderspaarweken zijn er weer van 2 tot en met 31 oktober! Alle kinderen die bij de RegioBank (M Lees meer »
Laatste Buurtbusrit van Evert van t Foort Woensdagmiddag 27 september heeft Evert zijn laatste buurtbusrit gereden. In verband met het bereike Lees meer »
Sanne van de Brink wint fiets Een tijdje terug werd er een actie gehouden bij Wowiekids en Blink mode voor kids, dit in samenwerk Lees meer »
Sjoelen Ederveen De sjoeluitslagen van maandagavond 2 oktober in het dorpshuis De Zicht in Ederveen.   Bert Ho Lees meer »
Geslaagde eerste Tea Party in Museum Lunteren Afgelopen week organiseerde Museum Lunteren haar eerste Mad Hatter Tea Party. Dit in het kader van d Lees meer »
Krller-Mller Museum presenteert De mecenas en de ’verversbaas’. Vanaf 14 oktober presenteert het Kröller-Müller Museum De mecenas en de 'verversbaas'. Hel Lees meer »
Bewoners Domus+ Batelaar bakken cupcakes voor bewoners De Honskamp Woensdagmiddag 20 september vond er een ontmoeting plaats tussen bewoners van Domus+ Batelaar en bew Lees meer »
Burendag aan de Everlaan Zaterdag 23 september was de landelijke Burendag (vierde zaterdag september). Aan de Everlaan in Lu Lees meer »
Zorgboerderij Eck-stra: Ik leer leren training Zorgboerderij Eck-stra wordt er binnenkort door Eck-stra begeleiding weer een nieuwe ‘ik leer Lees meer »
Geslaagde open dag Bakkerij van Voorthuizen Zaterdag 16 september heeft Bakkerij van Voorthuizen een geslaagde open dag georganiseerd in onze ba Lees meer »
Juf Henriette (Triangel) getrouwd Juf Henriette Reemst trouwde, vrijdag 15 september, met haar David Kas en de dag startte op de Trian Lees meer »
Mountainbikers aan het werk in de tuin van beheerderswoning De Koepel Zaterdag 23 september staken diverse mountainbikers van Wielervereniging Tour de Force voor de tweed Lees meer »
Hulp aan kinderen uit Wit-Rusland Deze week zijn de Lunterse basisscholen (De Bron, De Triangel, De Wegwijzer en De Nederwoudse School Lees meer »
In Museum Lunteren: Reformatie op de Veluwe Het jaar 2017 is het herdenkingsjaar ‘500 jaar Reformatie’. Ook het Museum Lunteren heef Lees meer »
RVM Reclame viert eerste lustrum De tijd vliegt’, is een gevleugelde uitdrukking. Inderdaad, ‘Waar blijft de tijd’, Lees meer »
Sjoelen Ederveen De sjoeluitslagen van maandagavond 25 september in dorpshuis De Zicht in Ederveen.    Be Lees meer »
Slimme methode rioolsysteem Vorige week is in Otterlo -met een symbolische druk op de knop- een slimme methode voor het rioolsys Lees meer »
Welkoop wederom verkozen tot Beste Tuin- en Dierenspeciaalzaak van Nederland. Consument geeft hoge waardering voor de winkels en de kennis en klantvriendelijkheid van de medewerk Lees meer »
Gazenbeekavond in Zaal Floor Donderdagavond 7 oktober presenteert Natuurliefhebber en fotograaf Louis Fraanje presenteert zijn ni Lees meer »
Open dagen bij In Goede Aarde een succes De open dagen en open tuin bij dagactiviteitencentrum ‘In Goede Aarde’ trok velen naar h Lees meer »
Geslaagde najaarsmarkt Bethelkerk Een stralende dag maakte van de najaarsmarkt van de Bethelkerk, zaterdag 23 september, een meer dan Lees meer »
Makelaarsstafje voor Harry Stroomberg Vrijdagmiddag werd er een bijzonder feestje gevierd op het Nieuwe Erf in Lunteren. Met familie, vri Lees meer »
Open huis notariskantoor Donderdagmiddag 21 september kon men kennismaken met het nieuwe kantoor van ‘Van Putten Van Ap Lees meer »
Gelderland komt door fipronil getroffen pluimveehouders tegemoet. De provincie Gelderland komt in actie om getroffen pluimveehouders tegemoet te komen. Initiatieven v Lees meer »
Eieren van Statenleden naar Voedselbank Alle Statenleden vonden woensdag op hun tafel een doosje eieren. Op de agenda van de Statenvergaderi Lees meer »
Premire Julika Marijn Première Julika Marijn - Uit verdriet geboren 15 oktober in het Kröller-Müller Muse Lees meer »
Ondernemersvereniging Renswoude viert 50 jaar met jubileumweekend De Ondernemersvereniging Renswoude bestaat vijftig jaar en viert dat op 29 en 30 september groots me Lees meer »
Open dagen en open tuin bij In Goede Aarde Dagactiviteitencentrum In Goede Aarde houdt op zaterdag 23 en zondag 24 september weer haar opendag Lees meer »
Hertenbronst De zomer komt gaat langzaam over in de herfst. Dit gaat, zoals ieder jaar, gepaard met de paringstij Lees meer »
Beeldhouwen kan iedereen! In het atelier van beeldend kunstenaar Hester Glasbergen start een cursus beeldhouwen met het bewerk Lees meer »
Dammen D.E.C Dinsdagavond werd de onderlinge competitie bij damvereniging D.C.E. uit Ederveen voortgezet. De weds Lees meer »
Buurtcentrum De Nieuwe Schakel in de stijgers De Schakel is het buurtcentrum van SSCVL, de Stichting voor Sociaal en Cultureel Vormingswerk, aan d Lees meer »
Vergadering Dorpsraad Lunteren Maandag 25 september is de reguliere vergadering van Dorpsraad Lunteren. Geurt Boon (directievoorzit Lees meer »
AED’s op nieuwe locaties geplaatst EHBO Lunteren is van start gegaan met ‘Ede doet’, om bonnen in te zamelen voor twee AED& Lees meer »
Geboortehoek bij Suikertante In verwachting zijn, of geboortes, hoogtepunten die je wilt delen. Het zijn gelukkige en feestelijk Lees meer »
Geslaagd symposium in Pinetum Zaterdag 16 september vond het minicongres, Beheer van monumentale bomentuinen, plaats in het pinetu Lees meer »
Sjoelen Ederveen De uitslagen bij sjoelvereniging Ederveen, maandagavond 18 september in dorpshuis de Zicht.   Lees meer »
Herfsttentoonstelling opent in Galerie Zuid Twee schilders en twee keramisten exposeren hun kunstwerken tot en met 28 oktober in de Harskamper e Lees meer »
Informatie-avond Homeopathie en zwangerschap Maandag 25 september geeft Monique du Pau, klassiek homeopaat, een informatieavond over homeopathie Lees meer »
Herontwikkeling locatie Bethelkerk Lunteren Woensdagavond 20 september werd er in de Bethelkerk te Lunteren een informatieavond gehouden. Deze g Lees meer »
Met korting inschrijven voor Rondje om De Koepel Het voorinschrijven voor Rondje om De Koepel is begonnen. Dit hardloopevenement zal op zaterdag 7 ok Lees meer »
Gaat u binnenkort uw woning verbouwen? Heeft u dan al eens gedacht aan een CAR-verzekering? CAR staat voor Construction All Risks. Er kan v Lees meer »
Stijlante Lunteren: De landelijke stijl in woonaccessoires Een winkel in woonaccessoires die uitnodigt om er eens binnen te lopen. Bij het betreden van de &lsq Lees meer »
Voor verf en Woning v.d. Brandhof Voor verf en Woning v.d. Brandhof’ gaat de nieuwe speciaalzaak in Lunteren heten. Vrijdagochte Lees meer »
Nieuwe winkel krijgt gezicht Aan de Dorpsstraat 123 komt de nieuwe winkel van ‘Voor Verf & Wonen Van den Brandhof&rsquo Lees meer »
Harm Hoeve bespeelt virtueel orgel van de toekomst Zaterdag 23 september speelt Harm Hoeve – bekend organist in de Nederlandse muziekwereld &ndas Lees meer »
De HOED als verrassende TOPPER Museum Lunteren’ opent op zaterdag 16 september a.s. zijn nieuwste expositie ‘De HOED al Lees meer »
Nieuw clubgebouw Lunterse Vogelvrienden De vogel vereniging is opgericht op 13 mei 1973 de vergaderingen werden op verschillende locaties ge Lees meer »
25-jarig Jubileum Stroomberg Makelaardij Zaterdag 16 september 2017 is het 25 jaar geleden dat Harry Stroomberg werd beëdigd tot makelaa Lees meer »
Tien jaar kapsalon De Hoofdzaak Aan het Nieuwe Erf in Lunteren viert kapsalon ‘De Hoofdzaak’ in de laatste week van sept Lees meer »
Tien jaar kapsalon De Hoofdzaak Aan het Nieuwe Erf in Lunteren viert kapsalon ‘De Hoofdzaak’ in de laatste week van sept Lees meer »
VPVA Notarissen verhuist naar Dorpsstraat 3 Op Dorpsstraat 3 ga ik mijn eigen draai geven aan de vestiging van Van Putten Van Apeldoorn notariss Lees meer »
Buurtschap De Fliert zet zich op de kaart Buurtschap ‘De Fliert’ heeft met het plaatsen van vijf mooie, authentieke, borden op de Lees meer »
Dammen DCE Dinsdagavond 12 september werden de eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen bij damvereniging DCE Lees meer »
Jeugddammen in Ederveen Dammen is niet alleen een spelletje van vroeger. Dammen is een prachtige denksport! ‘Dam Combi Lees meer »
Mark Veldjesgraaf (Lunaruiters) tweede in klasse M SGW Zaterdag 9 september werden in Gorssel de ‘Gelderse Kampioenschappen’ SGW verreden. Mar Lees meer »
Galle Verweij Lunaruiters tweede op NK Met haar pony Tofee zette Gaëlle het afgelopen weekend een geweldige prestatie neer”, ver Lees meer »
Rondje om De Koepel vernieuwd De organisatie van hardloopevenement ‘Rondje om De Koepel’ is sinds vorig jaar in handen Lees meer »
Wie wil er toveren met de Tovertafel? Na de succesvolle acties rondom de tovertafel, zijn we toe aan de volgende stap!   Wij zijn o Lees meer »
Zuid Afrikaanse muziekavond in het Witte Kerkje Vier jaar geleden trad Jannie du Toit met zeer veel enthousiasme op in het ‘Witte Kerkje&rsquo Lees meer »
Advendo JO8-1 in het nieuw Goedvastgoed’ heeft bij Advendo de JO8-1 in een nieuw tenue gestoken. Namens Advendo, de spon Lees meer »
Burgemeester Ren Verhulst reikt gemeentelijke onderscheiding uit De heer L. Bloemert, heeft op zaterdag 9 september de Medaille van Verdienste van de gemeente Ede on Lees meer »
Nieuwe expositie Dorpshuis De Zicht De aquarellen van de in Renswoude wonende Marjan Jansen-van Meijeren zijn tot tot eind december te z Lees meer »
Senioren Brandweer Ederveen 6e plaats bij wedstrijden in Loosdrecht. Zaterdag 9 september vonden de jaarlijkse wedstrijden plaats voor 55+ brandweerlieden (de Senioren). Lees meer »
Winnaar Vakantiefoto 2017 C.B.S. Nederwoud Op de eerste schooldag bij C.B.S. Nederwoud is de prijswinnaar van de ‘Vakantiefoto-actie 2017 Lees meer »
Winnaar Vakantiefoto De Wegwijzer Tijdens de zomervakantie konden de leerlingen van ‘De Wegwijzer’ een foto maken van zich Lees meer »
Van Hardeveld Makelaardij & Assurantin 40 jaar een vertrouwd adres Zaterdag 2 september vierden ze een dubbel feest bij ‘Van Hardeveld Makelaardij & Assurant Lees meer »
Bewoners de Honskamp genieten in het Bosbad Woensdag 23 augustus zijn de bewoners van ‘de Honskamp’ een dagje uit geweest naar het & Lees meer »
Kleedjesmarkt met culinaire inbreng bij De Bron Dinsdag 5 september vond de eerste startactiviteit plaats bij ‘De Bron’. Op het schoolpl Lees meer »
Boeldag en veiling bij boederij De Nap Zaterdag 2 september was er boeldag en veiling bij de bekende boerderij ‘De Nap’ in het Lees meer »
Beste minse, We zin ok dit jaor meraokels tevreeje oover ’t verloope van de Oud Lunterse Dag. ’t Weer Lees meer »
Het Krller-Mller Museum presenteert ruim tweehonderd tekeningen van Pjotr Mller Het Kröller-Müller Museum presenteert ruim tweehonderd tekeningen van Pjotr Müller (1 Lees meer »
Menschen-Worte: Theatraal concert rond de gedichten van Hans Arp Menschen-Worte: Theatraal concert rond de gedichten van Hans Arp 100 jaar De Stijl: finissage weeken Lees meer »
Bestuurster belandt in bosschages aan de Klomperweg in Lunteren Op de Klomperweg in Lunteren is bij een eenzijdig ongeval donderdagavond een personenauto in de lang Lees meer »
Afscheid badmeester Dirk van der Starre Vrijdagmiddag 1 september sloot het ‘Bosbad Lunteren’ het zwemseizoen af. Het was ook de Lees meer »
Award voor Lunterse Boer Tijdens het drukbezochte ‘Preuvenement’ in Barneveld heeft de jury een award toegekend a Lees meer »
Isa Leroy (11 jaar Lunteren) skeelerde voor KIKA Afgelopen weekend heeft Isa Leroy uit Lunteren meegedaan aan de ‘24kika race’(in estafet Lees meer »
Zing mee met kinderkoor de Westhoffkids Vrijdag 1 september is kinderkoor de ‘Westhoffkids’ weer begonnen met zingen. Het koor i Lees meer »
Sjoelen Ederveen Het sjoelseizoen 2017-2018 is weer van start gegaan bij sjoelvereniging Ederveen. Mocht u/jij het le Lees meer »
Lunters Daagje Peerdsturen in en om Lunteren Zaterdag 9 september vindt het jaarlijks terugkerend ‘Lunters Daagje Peerdsturen’ voor d Lees meer »
Muziekvereniging Kunst Na Arbeid zoekt zangers en zangeressen Altijd al eens mee willen zingen met een orkest? De jubilerende muziekvereniging ‘Kunst Na Arb Lees meer »
Novisites wordt: Internetbureau gett Sinds vrijdag 1 september heeft ‘Internetbureau gett’ de plek van het vertrouwde ‘ Lees meer »
De Horizon begint weer! Het interkerkelijke kinder- en tienerkoor ‘de Horizon’ is na de zomerstop weer van start Lees meer »
Samengaan Drukkerij AMV met Drukkerij Bout en Drukkerij Frouws Een bundeling van krachten, om de klant nog beter van dienst te kunnen zijn. Wij blijven dezelfde se Lees meer »
Een reanimatie- AED-cursus volgen bij EHBO Lunteren Door het volgen van een reanimatie- en AED-cursus, bent u voorbereid op iemand die een hartstilstand Lees meer »
HappyNurse Thuiszorg heeft een vaste plaats veroverd Sinds 1 november 2016 is ‘HappyNurse Thuiszorg’ met wijkteams in o.a. Lunteren en Ederve Lees meer »
BCL te gast bij Museum Lunteren Dinsdag 19 september vindt de volgende bijeenkomst van ‘Businessclub Lunteren’ (BCL) pla Lees meer »
Zing mee met kinderkoor de Westhoffkids Vrijdag 1 september start kinderkoor de ‘Westhoffkids’ weer met zingen. Het koor is in h Lees meer »
vv Advendo57 jubileert Voetbalvereniging Advendo’57 bestaat 70 jaar en dat wordt vrijdag 8 september groots gevierd. Lees meer »
Pleintjessport start in Ederveen De jeugd van 6 t/m 12 jaar kan vanaf dinsdag 5 september weer wekelijks meedoen aan pleintjessport v Lees meer »
Thema Open Monumentendag: Boeren, Burgers, Buitenlui Zaterdag 9 september is weer de jaarlijkse ‘Open Monumentendag’ met dit jaar als thema: Lees meer »
Onderweegs & De Groot wederom hoofdsponsor Rondje om De Koepel Onderweegs & De Groot Accountants en Adviseurs’ is dit najaar voor de achtste keer hoofdsp Lees meer »
Nachtvlinders spotten en Avondopenstelling Vlindertuin De ‘Passiflorahoeve’ is maar vier maanden per jaar geopend. Slechts één ke Lees meer »
Locatietheater op Werk aan de Daatselaar Daar waar men danste’; is een voorstelling, met als uitgangspunt de grote massale ruimte van h Lees meer »
Bewoners van de Honskamp naar het Bosbad Woensdag 23 augustus zijn de bewoners van ‘de Honskamp’ een dagje uit geweest naar het & Lees meer »
Beste Muldersmeid & - knecht wedstrijd Het was weer één groot feest op de Molenpol tijdens de ‘Oud Lunterse Dag’ Lees meer »
Bakkerij van Voorthuizen nodigt u uit! Altijd al een kijkje willen nemen in een bakkerij? Zien hoe brood- en banketbakkers bezig zijn met h Lees meer »
Geniet mee van het Oogstfeest op de Doesburger Eng Het jaarlijkse oogstfeest op de Doesburger Eng in Ede vindt plaats op zaterdag 9 september en duurt Lees meer »
39e Oud Lunterse Dag: met en voor elkaar, voormekaar De Oud Lunterse Dag was weer als vanouds: schitterend weer, de bekendmaking van de Bovenste Beste Bu Lees meer »
Vos alarm: hek eendjesvijver wordt vernieuwd Het Luntersche Buurtbosch bruist van de activiteiten! En de Vrienden spelen daar een belangrijke rol Lees meer »
Sponsor een nieuw bankje in het Luntersche Buurtbosch! In alle seizoenen is een wandeling in het Luntersche Buurtbosch een uitstekende manier om van de nat Lees meer »
’Zo houd je het dorp netjes’ Kom we gaan aan de slag". Met deze woorden vertrokken de vrijwilligers van de zwerfafvalbrigade Lees meer »
Een reanimatie- AED-cursus volgen bij EHBO Lunteren Door het volgen van een reanimatie- en AED-cursus, bent u voorbereid op iemand die een hartstilstand Lees meer »
Geslaagde Extreme Cup op de Goudsberg Met verbeten gezichten, kramp in de benen en met de allergrootste krachtinspanningen werd op zaterda Lees meer »
Informatie senioren Ederveen - De Klomp De cursussen voor senioren in de Zicht zijn weer van start gegaan. Ook gaan de andere activiteiten w Lees meer »
Minisymposium beheer van (monumentale) bomenparken Hoe beheer je een (monumentaal) bomenpark met een collectie bomen, als je dat duurzaam in stand wil Lees meer »
OLD afterparty bij Hent uut t Zaand “Het is zo gegroeid”, geven ze bij ‘Hent uut ’t Zaand’ aan. “Wan Lees meer »
Sportief en gezellig VBW Beachvolleybal Ook de vijftiende editie van het beachvolleybaltoernooi van de ‘Vakantie Bijbel Week’ in Lees meer »
Een sportieve opening van het schooljaar op De Sprong Maandag 21 augustus werd op OBS ‘De Sprong’ het schooljaar sportief geopend. De kinderen Lees meer »
BRONSTTOCHTEN - Natuurcentrum Veluwe Edelherten zijn overwegend schuwe dieren die vooral rust en ruimte nodig hebben. Zij vinden die rust Lees meer »
Jannie v.d. Berg stopt met verkoop tabak “Het is mooi geweest. Het is genoeg geweest!” Jannie v.d. Berg vindt het welletjes. Nog Lees meer »
Fantastische uitvoering Zomer in Gelderland in Ederveen.     EDERVEEN - Door de bijdrage en samenwerking van de Ederveners werd de uitzending van Lees meer »
Excelsior Harskamp organiseert Marsconcert 2017 Vanwege het grote succes van voorgaande edities zal muziekvereniging Excelsior Harskamp ook dit jaar Lees meer »
Sportief en gezellig VBW Beachvolleybal Ook de vijftiende editie van het beachvolleybaltoernooi van de ‘Vakantie Bijbel Week’ in Lees meer »
Lunters Woordeboek: een succes Vanauit de speciale verkoopstand (zie foto) ging het grif van de hand. De voorinschrijving verliep Lees meer »
Bijzondere collectie jeugboeken Het winkelpand aan de Dorpsstraat 115 is ingericht met een bijzondere collectie jeugdboeken. Voor el Lees meer »
Programma 2017 - 2018 De lezingen worden gehouden in het “Witte Kerkje” aan de Dokter Kimmijserlaan 28, 6741 D Lees meer »
Openluchtexpositie Lunteren trekt bekijks Een niet alledaags tafereel is al enige tijd te zien langs de wegen in (en rondom) Lunteren. Vijftie Lees meer »
Open Nederlands Kampioenschap Natuurfotografie In Het Nationale Park De Hoge Veluwe vindt tussen 19 augustus en 3 september de tweede editie van he Lees meer »
Openbaar toilet in Lunteren? Niet al te veel in het zicht, want een verfraaiing van de omgeving is het niet bepaald. Vandaar dat Lees meer »
Lunters Vrouwtje door Ferry van Hoorn (De Goudsmederij) in zilver gegoten Ferry van Hoorn, van ‘De Goudsmederij’ in Lunteren is een edelsmid in hart en nieren. In Lees meer »
Weer veel belangstelling lezing Mulderschuur Dinsdagochtend 15 augustus was weer de laatste zomerlezingochtend in ‘de Mulderschuur’. Lees meer »
Zonnezuil boven Ginkelse Heide Maandagochtend 14 augustus begint de Ginkelse Heide mooi op kleur te komen. Een wandelaar met twee h Lees meer »