de OLO, en het ontstaan van de Lunterse Krant

In Lunteren hebben we de Ondernemerssocieteit Lunteren en Omstreken, kortweg de OLO, een groep ondernemers die zeer betrokken is bij het dorp Lunteren en omgeving.
Ruim 10 jaar geleden hebben we (de OLO ) Lunteren Media b.v. opgericht omdat we niet tevreden waren over de berichtgeving over het Lunterse in de diverse bladen in de omgeving. Ook is toen "de Stichting Lunterse Media" opgericht, zij dienen de kwaliteit en inhoud van de krant en de site te bewaken en zijn eigenaar van de naam.Onder Lunteren Media b.v. valt de Lunterse Krant, die freelance gemaakt wordt door Henk de Rooy,
maar de financiele verantwoordelijkheid is voor Lunteren Media b.v. Het proefnummer verscheen met de kerst in 1999. Het eerste nummer verscheen op 22 Januari 2000. Henk de Rooy verzorgt de hele krant, redactie, opmaak, advertentieverkoop etc. Elke week weer een hele klus. Wim Blankespoor zorgt voor het administratieve en financiele traject, en zij worden vanuit de OLO begeleid door een van de bestuursleden. Uitgangspunt is dat de krant kosten dekkend moet zijn en de verkochte advertenties bepalen dus de ruimte voor de geschreven artikelen.Ook is destijds doorgegaan met de reeds bestaande website www.Lunteren.com, vanuit het idee : een krant op internet. Hier staan alle gegevens van de bedrijven en verenigingen etc. uit Lunteren, we beperken ons tot postcode gebied 6741 De techniek en software is vorig jaar geheel nieuw opgezet en dit gebeurt door Novisites aan de Spoorstraat.
De inhoud (content) wordt geheel verzorgd door vrijwilligers, we noemen ze redacteuren... en wordt begeleid door een werkgroep van OLO leden, die regelmatig bijeenkomt en de site probeert uit te breiden en interessant te houden.
Op de site proberen we het allerlaatste nieuws te plaatsen, maar ook alle info van Lunteren, Luntipedia, wandelroutes, gegevens van bedrijven, etc.Lunteren.com en de Lunterse krant zijn dus eigenlijk zusters, de gedrukte Lunterse krant verschijnt op zaterdag en vanaf februari 2008 elke maandag in Pdf uitvoering op de site speciaal voor de mensen die de gedrukte krant niet ontvangen. Hieronder ook veel mensen die binding hebben met Lunteren, maar die ver weg of in het buitenland wonen en zo toch op de hoogte kunnen blijven.  Ook zij oude nummers hier nog terug te zien.De site www.lunteren.com is er voor- en door Lunteranen, de bedoeling is dat de site toegankelijk is voor een ieder die iets wil toevoegen aan de site of een van de rubrieken. Dus ook (oud) Lunteranen die iets weten. Voor verdere info graag een mail naar info@lunteren.com