Nieuws

Met ingang van vrijdag 9 mei is modehuis Van Halem weer terug in het Lunterse centrum. Na een interne verbouwing van twee dagen en 12 jaar nadat de naam van de gevel verdween, is de fam. Bouw weer de eigenaar geworden.
De bevestiging van de naam op de gevel zal nog een aantal weken in beslag nemen. De bedoeling is dat er in september een open huis volgt.

Van_Halem_is_weer_terug_2
Van Halem in de jaren 1950 met van Halem achter de toonbank (schoonvader van Bouw)

Het ging in een stroomversnelling, de overname en de heropening van de winkel. “We kregen de kans en besloten snel tot actie over te gaan. Het is wel snel gegaan, maar we zijn blij dat de naam ‘Van Halem’ de gevel weer gaat sieren.”
Een korte geschiedenis van de modewinkel, die onder de naam ‘Van Halem’ wereldberoemd werd in Lunteren en ver daar buiten.
In 1953 startte de schoonvader van Wim Bouw de winkel. In eerste instantie in herenkleding, twee jaar later konden ook dames een keuze maken ui het assortiment dameskleding. Wim Bouw was, nadat hij de zaak overnam decennia lang het gezicht van Van Halem Mode.
Tot in 1996 heeft de winkel op de huidige plek van de Aldi gestaan. In dat jaar verhuisde het naar de overkant. De winkel was toen in andere handen gekomen.
In 2002 verdween de naam van de gevel, om in de zomer van 2014 weer terug te keren.

De Lunterse modewinkel wordt weer een echt familiebedrijf. Op de achtergrond gaat Marco Bouw, de zoon van Wim, de leiding in handen nemen. Zijn vrouw Tineke gaat zich met het huidige personeel de winkel bemannen en Lia bouw, de dochter van Wim, gaat de administratie verzorgen.
Het assortiment wordt enigszins aangepast. Op de doelgroep, die zich altijd heeft thuis gevoeld bij Van Halem, blijft men zich oriënteren. Maar tegelijkertijd krijgt ook de jongere vrouw de aandacht door ene deel van de collectie in haar belevingswereld te brengen.

Van_Halem_weer_terug_in_Lunteren
Wim (links en Marco (rechts) Bouw met de medewerksters van Van Halem Mode.

Nieuwsgierig geworden?
Loop dan eens binnen en ervaar dat het vertrouwde weer terug is in Lunteren.