Nieuws
In het karakteristieke pandje aan de Stationstraat 37 heeft zich een bijzondere ambachtsman
gevestigd, Ferry van Hoorn. Hij is een goudsmid in hart en nieren en het pand siert dan ook de naam van zijn bedrijf: De Goudsmid. Het karakter van het pand sluit naadloos aan bij het ambachtelijke werk van de goudsmid. Wie er binnen stapt, stapt in de wereld van de handwerkman, de goudsmid. Het is een klassiek ambacht dat op een creatieve wijze gebruik maakt van moderne technieken. Ferry over zijn ambacht: Edelsmeden is voor mij niet alleen maar handwerk, maar ook emotie en hartstocht. Vanuit deze gedachte ontwerp en creëer ik persoonlijke sieraden met een verhaal. Ambachtelijk gemaakte sieraden zijn kleine kunstwerken die net zo uniek zijn als de drager ervan.” Hij vervolgt met: “Bij het creëren van sieraden gaan mijn gedachte uit naar de drager ervan. Ik verwerk het liefst de gevoelens en herinneringen in een sieraad. Hierdoor krijgt het een eigen verhaal.” Het liefst vervaardigt de Lunterse goudsmid sieraden naar eigen ontwerpen. “Vanuit mijn geloof creëer ik sierraden met een boodschap.” Ferry is een liefhebber van christelijke boeken, kunst en muziek.
Ferry_van_Hoorn_Edelsmid_in_hart_en_nieren
Vrijdagmiddag 1 augustus vond de opening plaats van ‘De Goudsmid’. De broertjes Sam (links) en Job van Hoorn knipten het ‘lint’ door.

In het atelier aan de Stationsstraat kan men ook terecht voor het aanpassen van sieraden die uit
bijvoorbeeld vererving zijn verkregen. Deze worden dan, in overleg met de klant, omgevormd
tot unieke persoonlijke en draagbare stukken, zonder dat het emotionele karakter ervan aan wordt getast. Hierin vindt men de bijzondere en specifieke kwaliteit van de ambachtsman in terug.
Voor informatie: De Goudsmid (Ferry van Hoorn), Stationsstraat 37 Lunteren, tel. 0318 – 84 34