Nieuws
1 oktober is het 5 jaar geleden dat ‘De Suikertante’ geopend werd aan de Dorpsstraat 82 te Lunteren. In 2013 werd ‘De Linnenkamer’, een speciaalzaak in linnengoed door eigenaresse Evelien van Driesten beëindigd, omdat hiervoor in de toekomst geen bestaansrecht meer bleek te zijn. Velen zullen zich dit nog herinneren.
Na veel beraad werd op 1 oktober 2013 de start gemaakt met een nieuwe uitdaging: De Suikertante. “Een beetje een ‘noodsprong’, dat wel”, formuleert Evelien de switch van toen.
U_heeft_nu_echt_een_blije_winkel-2 
 
Eerste klant
De allereerste klant die in de winkel kwam was een kleine jongen, hij zei: “U was toch eerst van de handdoekjes? Ik denk u heeft nu echt een blije winkel”. Daarna volgden nog vele grappige uitspraken van kinderen. Volgens Evelien is er een boek over te schrijven. “Misschien komt dat er nog eens van. De kinderen geven veel arbeidsvreugde in de winkel. Ze zijn puur en spontaan.”
Na 5 jaar blijkt De Suikertante een ruime klantenkring te hebben in Lunteren. “Elke week ben ik weer verwonderd dat zoveel mensen de winkel weten te vinden. Vooral op vrijdag en zaterdag loopt het af en aan.”
 
Bonbons
Een absolute topper blijven de bonbons, chocolaatjes en specialiteiten van ‘Chocolaterie Albèrt’.
“Chocolaterie Albèrt is een fantastisch familiebedrijf. De persoonlijke behandeling en de hoge kwaliteit die ze leveren, daar geniet ik nog elke week van. De prijs/kwaliteit van de chocolade is echt goed.”
 
Relatiegeschenken
Rond de (naderende) feestdagen weten bedrijven en instellingen ‘De Suikertante’ meer en meer te vinden en worden er veel orders geplaatst.
Bonbons worden veel cadeau gedaan als relatiegeschenk. Wij verzorgen het graag. Tijdige bestelling wordt zeer op prijs gesteld.
 
Koppejan
Al die jaren wordt er al bijzonder plezierig zaken gedaan met Koppejan noten in Kootwijkerbroek. Ze staan garant voor een hoge kwaliteit schepnoten en de serie ‘Lekker Vers’-zakjes, worden door de klanten hoog gewaardeerd. Binnenkort verwacht Evelien het assortiment nog uit te breiden.
 
Kinderen
Voor kinderen blijft ‘De Suikertante’ een aantrekkingskracht houden. Zo jong als ze zijn staan ze al voor de winkel: “Happe! Happe!” Er is een speciale kinderwand in de winkel. Veel kinderen mogen van hun zakgeld een klein deel versnoepen en dan heeft deze wand een ongekende keuze aan lekkernijen. Vooral na schooltijd en op woensdagmiddag is het gezellig rumoerig bij de kinderwand.
 
Hygiene
Bij ‘De Suikertante’ zijn ze wel streng! Er wordt nauw op toegezien dat er zorgvuldig met artikelen wordt omgegaan. Je mag niet overal aanzitten, daar wordt streng op gelet. Dat is niet altijd leuk, maar wel heel belangrijk.
 
Personeel
“Al vele jaren ben ik de gelukkige ‘bezitter’ van een geweldig team. Gerry van de Kolk is al bijna 18.5 jaar de trouwe huishoudelijke hulp, die er voor zorgt dat alles weer blinkt. Corry Krommendijk, de eerste vervangster, is ook al ruim 17 jaar in trouwe dienst. Elke maandagmiddag is zij in de winkel te vinden. Nooit doe ik tevergeefs een beroep op haar. En ook de nieuwste medewerkster Annie, de tweede vervangster, heeft nu na 5 jaar haar eigen plekje gevonden in de winkel. Elk moment dat nodig is, springt ze bij.”
 
Toeristen
Uiteraard vinden ook veel toeristen de weg naar ‘De Suikertante’. Zo’n nostalgisch winkeltje zie je bijna nergens meer in Nederland. Dat horen ze ook heel vaak in de winkel.
 
“….. maar toch: Wij bestaan echt van onze lieve, trouwe klanten in Lunteren en omstreken. Heel, heel erg bedankt dat u de weg naar ‘De Suikertante’ weet te vinden.”